× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διάλογοι «φωτιά» του τραυματιοφορέα με γραφείο τελετών

Στο φως της δημοσιότητας οι συνομιλίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2023

Διάλογοι «φωτιά» του τραυματιοφορέα με γραφείο τελετών
' χρόνος ανάγνωσης

Σοκάρουν οι συνομιλίες μεταξύ τραυματιοφορέων και γραφείου τελετών που έκαναν «χρυσές» δουλειές εις βάρος ετοιμοθάνατων ασθενών.
Το ανδρόγυνο τραυματιοφορέων που εργάζονταν μαζί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης «ψάρευαν» πληροφορίες σχετικά με ασθενείς που βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση μέσα από το ηλεκτρονικό αρχείο των γιατρών.

28 Αυγούστου 2023

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(ΓΥΝΑΙΚΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ: Εν τέλει έμαθες ποιος ήταν χθες;
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Μία (…)
(ΓΥΝΑΙΚΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ: Α! Εδώ Μυτιλήνη;
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Ναι, αυτό μου το ΄πε ο (…).
(ΓΥΝΑΙΚΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ: Α, δεν ανέβηκες καθόλου πάνω εσύ…
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Όχι, δεν ανέβηκα, γιατί τώρα πρώτα είχαν πάλι θάνατο άλλο.

Αφού έμαθαν τα στοιχεία του ασθενούς, τα προώθησαν στο γραφείο τελετών που φαίνεται να συνεργάζονταν για να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του ανθρώπου. Με κυνικό τρόπο, χαρακτηρίζουν την περίπτωση του ετοιμοθάνατου ως… κέρδος, αν και εφόσον το γραφείο τελετών κλείσει τη συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

28 Αυγούστου 2023

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Του έστειλα μήνυμα: «Έμαθες;». Λέει: «Δεν ασχολήθηκα πολύ, μου είπαν ότι είναι αυτό το όνομα». Λέω: «Ξέρεις;». Λέει: «Όχι, πες μου». Πήγα μέσα εκεί, δεν ξέρω άμα την είχαν κλείσει από χθες το βράδυ. Θα φανεί.
(ΓΥΝΑΙΚΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ: Γιατί δεν ασχολήθηκε; Α, δεν ασχολήθηκε ο (…).
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Άκουσε μόνο το όνομα.
(ΓΥΝΑΙΚΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ: Μπορεί να είναι και η κυρία (…), η νέα που ήταν. Θυμάσαι;
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Εντάξει, δεν μας πειράζει. Άμα το πάρουνε κέρδος έχουμε.

Ο τραυματιοφορέας φαίνεται να ενημερώνει συνεχώς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών με προσωπικά στοιχεία ασθενών. Υπολογίζει πως αν κάτσουν οι έξι νέοι θάνατοι θα βγάλουν… το ενοίκιο του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

30 Αυγούστου 2023

ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ: Καλησπέρα. Χαίρομαι ιδιαιτέρως. (Αναφέρει 6 ονόματα ασθενών) Θα βγάλουμε το νοίκι. Θα πάω αργά να δω αν έχει κάτι.

Και αφού ο 50χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου ζητούσε να προσεγγίσει τις οικογένειες των ασθενών που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ο ιδιοκτήτης τους γραφείου τελετών του ζητάει επίμονα να περάσει από εκεί, πιθανόν για να του δώσει το ποσό που έχουν συμφωνήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

27 Σεπτεμβρίου 2023

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΛΕΤΩΝ: Έλα ρε. Που είσαι;
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Έλα αγόρι. Πάω να πάρω τον (…). Τι είναι;
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΛΕΤΩΝ: Πέρασε δύο λεπτά από το μαγαζί.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Τώρα θα τελειώσω με τον (…), να τον πάρω οκτώ παρά πέντε, να τον γυρίσω πίσω για να περάσω.
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΛΕΤΩΝ: Θα φύγω. Χ@σ@ με. Προτού πάρεις το μωρό, έλα δύο λεπτά. Με το μηχανάκι είσαι. Άντε.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ: Καλά, καλά. Έρχομαι.

«Είπαν ότι είχαμε συναλλαγές με αυτόν τον κύριο και μας έδινε της δουλειές. Δίχως αποδείξεις, δίχως τίποτα. Με τα λόγια. Αντίζηλοι λόγω του ότι ζηλεύουν κάνουν ό,τι κάνουν. Έλαχε τώρα και πήρα κάποιες δουλειές παραπάνω εγώ και έγινε αυτό το θέμα», είπε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Για κάθε συμφωνία που έκλεινε το γραφείο τελετών, οι τραυματιοφορείς έβγαζαν το ποσό των 100€.

«Εάν αποδειχθούν αυτές οι κατηγορίες θα πρέπει ο υγειονομικός να απολυθεί, δεν έχουν καμία δουλειά ανάμεσά μας άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δύο ασθενείς που είχαν δώσει στο γραφείο τελετών να έρθει σε επαφή κατέληξαν. Έτσι, η σύζυγος του τραυματιοφορέα ανέθεσε στην κόρη της να ελέγξει το κηδειόχαρτα για να δει αν τα ανέλαβε ο δικός τους άνθρωπος.

17 Σεπτεμβρίου 2023

(ΓΥΝΑΙΚΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ: Άμα κατέβεις προς το (…) ή στο νοσοκομείο ανεβαίνοντας δες τα κηδειόχαρτα.
ΚΟΡΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ: Μα δε θα βγω.
(ΓΥΝΑΙΚΑ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ: Δες για μία (…) πιο παλιά θα ήτανε. Μία (…) και μία (…) αν υπάρχει στο γραφείο τελετών του (…).
ΚΟΡΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ: Καλά.

Ξενοφών Αυγερινός: Οι τραυματιοφορείς διάβαζαν τους φακέλους των σθενών

Ο πρόεδρος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ξενοφών Αυγερινός μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News κι ανέφερε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν φήμες για το εν λόγω ζήτημα.

«Κανείς δεν ”έπεσε από τα σύννεφα”. Αυτή η ιστορία γίνεται κατά καιρούς σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος. Κάτι συγκεκριμένο δεν είχαμε, ποτέ δεν είχε αποδειχτεί κάτι».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος εργαζομένων περιέγραψε ότι την ώρα που πήγαινε ο τραυματιοφορέας και μετέφερε τον άρρωστο άνθρωπο είχε το μυαλό του να δει τι έχει γράψει ο γιατρός στην καρτέλα τού και να ενημερώσει το γραφείο κηδειών.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου