× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μια έκθεση που αξίζει να δώσετε προσοχή»

Η θεατρολόγος και δημοσιογράφος Νάσια Δαφιώτη συγχαίρει τους συντελεστές της έκθεσης για τη Μικρασιατική Καταστροφή που πραγματοποείται στο Μουσείο της Αγίας Παρασκευής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/10/2023

«Μια έκθεση που αξίζει να δώσετε προσοχή»

Συγχαρητήρια επιστολή στους συντελεστές της έκθεσης του ΠΙΟΠ για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, δημοσιοποίησε η γνωστή ηθοποιός - δημοσιογράφος και θεατρολόγος Νάσια Δαφιώτη η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η δουλειά που έγινε στο Μουσείο βιομηχανικής ελαιουργίας είναι αξιοσημείωτη και αξίζει κάποιος να την επισκεφθεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να αναφερθώ στην εκπληκτική έκθεση του ΠΙΟΠ για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, που φιλοξενείται στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Έναν χώρο που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Είτε είναι ντόπιος, ή επισκέπτης του νησιού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε είναι προσφυγικής καταγωγής ή όχι!

Είτε είναι παιδί ή ενήλικας!

Μία έκθεση τόσο ατμοσφαιρική και καλοστημένη που σε καθηλώνει! Ένοιωσα μεγάλη συγκίνηση κατά την επίσκεψη μου σε αυτήν. Σε ένα φιλόξενο χώρο, με το τόσο ευγενικό έμψυχο δυναμικό, που ολοκληρώνει την άψογη εντύπωση που παίρνει ο επισκέπτης μαζί του φεύγοντας από έναν χώρο σας αυτόν, που έχει κανείς πολλούς λόγους γενικότερα να τον δει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να προσθέσω και τούτο. Σαν θεατρολόγος-ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός η ίδια, και έμπειρος μουσικοπαιδαγωγός ο Γρηγόρης Μολυβιάτης, που ντύνει μουσικά την παράσταση, είχαμε κληθεί να παρουσιάσουμε την παράσταση μας, αφήγησης Μικρασιάτικων παραμυθιών. Πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα δίπλα από την έκθεση, την οποία είδαν πριν την παράστασή μας μαθητές δημοτικού σχολείο της ευρύτερης περιοχής. Είμαι σίγουρη κρίνοντας από τις αντιδράσεις των παιδιών και των συνοδών εκπαιδευτικών ότι, το βίωμα αυτό συνδυαστικά θα τους μείνει αξέχαστο, και ότι, ήταν γόνιμη η εμπειρία τους αυτή!

Ελπίζουμε να έχουμε και στην συνέχεια την ευκαιρία να παρουσιάσουμε, στα πλαίσια της έκθεσης, την παράστασή μας σε περισσότερα σχολεία! Μα και σε μικτό κοινό όλων των ηλικιών, άλλωστε τα Μικρασιάτικα παραμύθια μιλάνε στις καρδιές όλων μας! Τα παραμύθια  και τα τραγούδια αυτά με τα οποία μεγάλωσαν και άκουγαν με χαρά και οι πρόγονοί μας!

Είναι και για μας ξεχωριστή η ευχαρίστηση, όταν καλούμαστε να δώσουμε την παράστασή μας  στον ιδιαίτερο χώρο του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Με την ευκαιρία ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία την διευθύνουσα του». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου