× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μητσοτάκης και άπαντες της ΝΔ για τη μάχη της Περιφέρειας

«Να αφήσουμε στην άκρη τις πίκρες»- Μέγιστη δυνατή συσπείρωση της ΝΔ στη Λέσβο για την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/10/2023

Μητσοτάκης και άπαντες της ΝΔ για τη μάχη της Περιφέρειας
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παραβρέθηκε για δεύτερη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας μέσα σε λίγους μήνες για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δυναμική» ο οποίος πέρασε πρώτος στον δεύτερο γύρο μαζί με τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού για τον ίδιο σκοπό έγινε την 31η Ιουλίου 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τότε ξεκινούσαμε ένα δρόμο που μπορεί να σας φάνηκε δύσκολος. Και πράγματι δεν ήταν εύκολη απόφαση. Σήμερα όμως αισθάνομαι περισσότερο παρά ποτέ δικαιωμένος γι' αυτή την επιλογή μας» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού στην έναρξη της ομιλίας του, που ήρθε αμέσως μετά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία. «Επειδή έχουμε καλή εμπειρία να κερδίζουμε εκλογές, είμαστε σίγουροι ότι και τώρα θα τα καταφέρουμε», είπε χειροκροτούμενος. Και αναφέρθηκε στις 7 περιφέρειες που κέρδισε η ΝΔ από την πρώτη Κυριακή, αλλά τόνισε ότι πρέπει να κερδηθούν περισσότερες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ, απαντώντας ουσιαστικά στο βασικό επιχείρημα της παράταξης Μουτζούρη για το μεταναστευτικό, και στη συνέχεια κάλεσε το κοινό να αφήσει στην άκρη τις πίκρες, υπονοώντας τα όσα συνέβησαν εσωκομματικά στη Λέσβο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επίσκεψή του το απόγευμα της πρώτης Κυριακής των περιφερειακών εκλογών, με την ανακοίνωση των πρώτων ψήφων των μικρών εκλογικών τμημάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και σκοπεύει να να επισκεφθεί τη Μαγνησία, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και πιθανώς την Αρκαδία. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η προετοιμασία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λέσβο από το επιτελείο του είχε ξεκινήσει πολύ πριν κλείσουν οι κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη φορά επιλέχθηκε ο αύλιος χώρος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν και η ομιλία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας 9/10, το παρών νωρίτερα έδωσε καταρχήν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στον χώρο.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, η τέως πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη ο πρώτος σε σταυρούς του συνδυασμού του, Θεόδωρος Βαλσαμίδης με την οικογένειά του, και η δεύτερη σε σταυρούς, Πόπη Γόμου Πρωτογεράκη, ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Παύλος Βογιατζής, ο πρόεδρος και Διοικητής του Νοσοκομειου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, ο διοικητής του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, Δημήτρης Καντεμνίδης, πολλοί και πολλές υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Νέας Δυναμικής», η πολιτεύτρια και αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, ο στενός συνεργάτης του κ. Στεφανή, Άρης Χατζηκομνηνός, παλιά μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης. 

Αν και η άφιξη του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε... στο παρά πέντε, η τοπική ΝΟΔΕ  Λέσβου και ο πρόεδρός της, Προκόπης Τζιμής, αν και έδινε λίγες ώρες πριν τη μάχη του σταυρού, έβαλαν τα δυνατά τους για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, ώστε να έρχονται και ψηφοφόροι της ΝΔ από τα Βασιλικά και τα Βατερά, ακόμα και από το Σίγρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του νυν Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο απείχε από πολιτικές ομιλίες και φαίνονταν επικεντρωμένος στην παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής, πανθομολογουμένως πικραμένος από την εξέλιξη της μη καθόδου του εκ νέου στις δημοτικές εκλογές. Το παρών όμως έδωσε και ο Πανάγος Κουφέλος, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, ο οποίος αγκαλιάστηκε θερμά από μέλη της ΝΔ για την προεκλογική του εκστρατεία στον Δήμο Μυτιλήνης.

Παρόντες και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Βασίλης Βογιατζής, ο πρόεδρος της Ενωσης Πυροσβεστών, Γιώργος Ντίνος.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προσωπικό στοίχημα η εκλογική μάχη της ερχόμενης Κυριακής σε Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο, ώστε να αναδειχτούν στις μπλε περιοχές της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομιλία Στεφανή

«Αρχηγέ» αποκάλεσε ο πρωθυπουργός τον Αλκιβιάδη Στεφανή για να τον καλέσει στο βήμα. Μάλιστα ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους 38 υποψήφιους του ψηφοδελτίου του και είπε ότι έσφιξε το χέρι σε πάνω από 20.000 ανθρώπους, ότι επισκέφτηκε πάνω από 195 χωριά του Βορείου Αιγαίου κατά την προεκλογική του περιοδεία.

«Ολοι θεωρούν ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή στο βόρειο Αιγαίο. Κοιτούν την υπόλοιπη Ελλάδα και αναρωτιούνται τι λείπει από τον δικό τους τόπο. Ηρθε η ώρα της αλλαγής» ανέφερε ο κ. Στεφανής. Και πρόσθεσε:

«Φρόντιζα για την ασφάλεια της χώρας επί 45 χρόνια. Και τώρα αυτό θα κάνουμε, θα ασφαλίσουμε τον τόπο μας με επενδύσεις και ευρωπαϊκές πιστώσεις. 

Δυστυχώς η Περιφέρεια δεν έχει αναλάβει τα αναγκαία μέτρα για τις καταστροφές, και είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε. Γιατί το σημαντικό είναι ο πολίτης να ξέρει ότι θα είναι σε προτεραιότητα, με σεβασμό, με απάντηση στο αίτημά του.

Με ρωτούν οι δημοσιογράφοι αν θα μαλώνω με τον πρωθυπουργό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε με τον περιβάλλον μας; Ο περιφερειάρχης είναι ο συνδετικός κρίκος με την κυβέρνηση, όχι κάποιος που τσακώνεται.

Θα ξαναφέρουμε το φως και την ελπίδα στο βόρειο Αιγαίο.

Πρέπει να συνδέσουμε τις μικρές εστίες υπερηφάνειας, να κρατήσουμε τους νέους εδώ, εκμεταλλευόμενοι τον εθνικό και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Επικαλέστηκε επίσης την πίστη των Ελλήνων στο Θεό και την αγάπη τους στην πατρίδα.

Την επόμενη Κυριακή θα είμαστε νικητές για το καλό της πατρίδας. Θα είμαστε η περιφέρεια όλων των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου. Την επόμενη Κυριακή η περιφέρεια θα είναι γαλανόλευκη, όπως η σημαία μας.»

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος