× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ετήσια γιορτή για τα παιδιά και την ορεινή ποδηλασία

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε στα Τσαμάκια την ετήσια γιορτή που έχει καθιερώσει η «Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας» εδώ και 16 χρόνια.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/10/2023

Ετήσια γιορτή για τα παιδιά και την ορεινή ποδηλασία
' χρόνος ανάγνωσης

Ένα λιθαράκι ακόμα προστέθηκε στην προσπάθεια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, στο να αγαπήσουν τα παιδιά την ορεινή ποδηλασία, το βουνό και την φύση.  

Το Take a Kid Mountain Biking Day έχει σκοπό να δώσει στα παιδιά το πρώτο έναυσμα στην επαφή με τη φύση, την αγάπη για το δάσος, τον αθλητισμό και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Με το TKMBD κάθε χρόνο, αξιοποιούνται οι χώροι πρασίνου της πόλης και μαθαίνουν τα  παιδιά να κάνουν τρόπο ζωής την άσκηση στη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σημειώνει μεταξύ άλλων: 


«Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου όπως κάθε χρόνο διοργάνωσε την ετήσια γιορτή "Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας" που έχει καθιερώσει η "Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας" εδώ και 16 χρόνια.
Η εκδήλωση έγινε σ' έναν πανέμορφο πνεύμονα πρασίνου, το άλσος Τσαμάκια που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τόσο όμορφο, τόσο κοντά, τόσο κατάλληλο για "Ποδηλατικό Πάρκο" αλλά και τόσο ανεκμετάλλευτο, αναξιοποίητο κι εγκαταλειμμένο τόσα χρόνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια εβδομάδα προετοιμασιών καταφέραμε να ετοιμάσουμε έναν καθαρό χώρο, χωρίς σκουπίδια, χωρίς χόρτα και με 3 νέες διαμορφωμένες πίστες, στο μέλλον της ποδηλασίας του τόπου μας, τα παιδιά. Το Σάββατο από νωρίς 10δες παιδιά (μαζί με τους γονείς τους) όλων των ηλικιών και φύλων συνέρρεαν το απόγευμα στο αλσύλλιο, για να πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στην ορεινή ποδηλασία.
Ηλικιακά τα παιδιά από 6 έως 16 χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Τα μικρά στο κέντρο της πλατείας διδάχτηκαν από τον εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου Παναγιώτη Γιαννούλη (Ticket2Ride) μαθήματα και παιχνίδια ασφαλούς οδήγησης, σταθερή πορεία, φρενάρισμα και ασκήσεις ελιγμών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με κώνους.

Τα λίγο μεγαλύτερα μεταφέρθηκαν με εκπαιδευτή τον Σύμβουλο του Πο. Συ. Λέσβου Μάνο Χατζέλη, μέσα στο δάσος, για τα πρώτα τους μαθήματα στο χώμα, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Τέλος τα μεγαλύτερα με τις οδηγίες του Έφορου του Πο. Συ. Λέσβου Γιάννη Βεγιάννη, πήραν γερές βάσεις με πιο σοβαρά μαθήματα, σε μεγάλη διαδρομή που είχε χαραχθεί για τις ανάγκες κι έφτανε ως τη Φυκιότρυπα. Το πάθος όλων των παιδιών, η χαρά τους, το χαμόγελο στα πρόσωπα, αλλά και η επιμονή τους να τα "καταφέρουν", οι ατέλειωτες δυνάμεις τους για "ακόμα ένα γύρο" μας γέμισε δύναμη, κουράγιο και επιθυμία να επαναλάβουμε την εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ποδηλατικά δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν και εξέλιξαν τις οδηγικές τους ικανότητες από τόσο μικρή ηλικία. Μετά το τέλος της εκδήλωσης αφού μαζέψαμε τα πάντα, καθαρίσαμε, οργανώσαμε την επόμενη δράση και φύγαμε... είχαν μείνει ακόμα παιδιά κι έκαναν τις διαδρομές με τους γονείς να αδυνατούν να τα σταματήσουν!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ποδηλατικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του συλλόγου, τον Παναγιώτη Γιαννούλη και το ποδηλατικό κατάστημα Ticket2Ride, για την πολύτιμη παροχή βοήθειας που προσέφεραν στην εκπαίδευση των μικρών φίλων της ορεινής ποδηλασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε φορά που γίνεται μια ποδηλατική εκδήλωση στην πόλη μας για παιδιά, διαπιστώνουμε πόσο λείπουν οι ποδηλατικές υποδομές από το νησί. Πόσο μικροί και μεγάλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατο αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν το μέρος, δεν υπάρχει ο τρόπος.

Εδώ λοιπόν, έρχεται ο Ποδηλατικός Σύλλογος (κάθε πόλης) να πραγματοποιήσει αρχικά εκδηλώσεις που θα πιάσουν τον παλμό και θα επιβεβαιώσει τις επιθυμίες των συμπολιτών μας για έστω κάποιες υποτυπώδεις ποδηλατικές υποδομές στην αρχή και θα τις μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα στις αρχές του τόπου με σκοπό να στρέψει το βλέμμα της πολιτείας στους συνανθρώπους μας που είτε επιθυμούν απλά να μετακινούνται με ποδήλατο στην πόλη, είτε επιθυμούν να αθλούνται σε ελεγχόμενο κι ασφαλή χώρο (αυτοί και τα παιδιά τους) και θα ζητήσει από το Δήμο ποδηλατόδρομους, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ακόμα και ένα "Ποδηλατικό Πάρκο Αναψυχής", μέσα στο πράσινο, μέσα στην πόλη, μέσα στον αστικό ιστό... Ίσως το επόμενο βήμα να είναι εκεί δίπλα στον "1ο Ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης" να γίνει και το "1ο Ποδηλατικό Πάρκο Ορεινής Ποδηλασίας Μυτιλήνης"!!! Σκεφτείτε το... Σήμερα έχουμε εκλογές». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη