× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα προϊόντα των νησιών μας ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2023

Τα προϊόντα των νησιών μας  ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο εμπορικό φεστιβάλ “ΞΑΝΘΗ 2023”(“Γιορτές Παλιάς Πόλης", Ξάνθη, 4 – 7 Σεπτεμβρίου 2023), στην "87η ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" (Θεσσαλονίκη, 9 – 17 Σεπτεμβρίου 2023) και στην “7η SEREXPO (Σέρρες, 20 – 24 Σεπτεμβρίου 2023), ολοκληρώθηκε το φθινοπωρινό οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα, με τη συμμετοχή της Π.Β.Α. στη διεθνή έκθεση “29η KAVALA EXPO 2023”,που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης”, της Νέας Καρβάλης Καβάλας, από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γενική – μικτή αυτή έκθεση, διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας, με την υποστήριξη της ΠεριφέρειαςΑνατολικής Μακεδονίας & Θράκης και του Δήμου Καβάλας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Τουρισμού, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες παράλληλες δραστηριότητες& εκδηλώσεις, όπως σαλόνια γαστρονομίας με επιδείξεις μαγειρικής, επιχειρηματικές ημερίδες  και συναντήσεις b2b με προσκεκλημένους επιχειρηματίες από τη Σερβία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, συναυλίεςμε εγνωσμένης αξίας μουσικά σχήματα, κ.ο.κ., που διασφάλισαν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα όλες τις ημέρες της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών και δεδομένης της αδιάλειπτης παρουσίας των νησιών στην έκθεση αυτή τα τελευταία δώδεκα χρόνια, συμμετείχε με ένα περίπτερο συνολικού εμβαδού 69 τ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της συμμετοχής της Π.Β.Α., η γενική προβολή των νησιών και ειδικότερα η προώθηση της πλούσιας διατροφικής, γαστρονομικής και εν γένει παραγωγικής τους παράδοσης, καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς αυτά.

Ως γνωστόν, η Βόρεια Ελλάδα, παραδοσιακά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει πάντοτε, τόσο από εμπορικής πλευράς, για διοχέτευση των προϊόντων τους σε όλη την περιοχή, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών από την Ανατολική  Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές – χώρες.

Καθοριστικός παράγοντας, τόσο για το εμπορικό όσο και για το τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την εν λόγω αγορά, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση Βορείου Ελλάδος – νησιών Βορείου Αιγαίου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση, καθώς και η λειτουργία της Εγνατίας Οδού, που έχει ελαχιστοποιήσει την απόσταση όλης της Μακεδονίας & Θράκης με το λιμάνι της Καβάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Π.Β.Α., παρουσιάστηκαν σε σχετικά διακριτούς χώρους, οι 3 περιφερειακές ενότητες με τα 5 μεγάλα και τα 5 μικρά νησιά, ώστε να προωθηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, τα ποικίλα και διαφοροποιημένα παραγωγικά και τουριστικά τους “προϊόντα”.

 Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ: α) τα πλέον χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά διατροφικά προϊόντα – brandsτων νησιών (μαζί με έντυπο επιχειρηματικό υλικό), ενώ συνεχώς διεξαγόταν γευσιγνωστικές δοκιμές προς το καταναλωτικό κοινό και τους επαγγελματίες, β) γενικά έντυπα προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, γ) έντυπα θεματικών τουριστικών προϊόντων, μουσειολογικού– αρχαιολογικού περιεχομένου και εν γένει πολιτιστικού χαρακτήρα, και δ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κ.ο.κ.).Παράλληλα φιλοξενήθηκαν και οι επιχειρήσεις που επιθυμούσαν, με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους.

Το περίπτερο της Π.Β.Α., τίμησαν με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη που τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καβάλας, Νεαπόλεως, Φιλίππων & Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο βουλευτής Καβάλας και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας και Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Κώστας Σιμιτζής και πλήθος κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το οργανωτικό πλαίσιο της όλης συμμετοχής, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Πανάγος Κουφέλος, ενώ το γενικό συντονισμό της αποστολής, είχε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. ΆννηΑνδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing& επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος.

Κατά τη διάρκεια του γαστρονομικού “σαλονιού” που διεξαγόταν παράλληλα όλες τις ημέρες της έκθεσης στο κεντρικό stageμαγειρικής, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου, να παρουσιάσουν την πλούσια διατροφική παράδοση των νησιών και τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα διεξαγόταν ζωντανές μαγειρικές επιδείξειςαπό την κ. Δέσποινα Ζακύρη και την κ. ΜάρωΡεντζέπη, υπό τηνεπιμέλεια της συντονίστριας –υπεύθυνηςτης εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση culinaryevents“LaMaisondeGourmet”, κ. Μαρίας Παπανικολάου.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferryboats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες Άννη Ανδρεάδου και  Πανάγος Κουφέλος, αφού συνεχάρησαν τις παραπάνω επιχειρήσεις, τους διοργανωτές και τους χορηγούς, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των διατροφικών, παραγωγικών, τουριστικών και λοιπών προϊόντων των νησιών στο καταναλωτικό κοινό και στους επαγγελματίες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, μετά το πέρας της έκθεσης, δήλωσαν:

«Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία της Π.Β.Α. στις πρόσφατες εκθέσεις της Ξάνθης, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό προώθησης των νησιών και των προϊόντων τους στην απαιτητική αγορά της Βορείου Ελλάδας, με τη συμμετοχή σε μία ακόμη διεθνή έκθεση, την “29ηKAVALAEXPO”.Η άρτια οργανωμένη ομαδική συμμετοχή στην έκθεση της Καβάλας, έδωσε την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό και στους επαγγελματίες της περιοχής, να έχουν ακόμα μία προσέγγιση με το πλούσιο παραγωγικό και τουριστικό προϊόν των νησιών μας. Αναμφίβολα κερδίσαμε τις εντυπώσεις  όλων όπως πάντα, με την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερό μας, αλλά και με την εκφρασμένη ζήτηση για το σύνολο των προϊόντων, που παρατηρήθηκε όλες τις ημέρες της έκθεσης».

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδόματα και οι συντάξεις που θα πληρωθούν έως την 1η Μαρτίου

Θα καταβληθούν 2,34 δις ευρώ σε 4.194.373 δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Αυγενάκης: Τα προβλήματα των αγροτών δεν αντιμετωπίζονται με πυροσβεστικά μέτρα

Ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσβλέπει στην συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξης Ελληνικής αγροτικής παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οριακή αύξηση τζίρου για το λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Στις επιχειρήσεις της Αττικής το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης του τζίρου για τις λιανεμπορικής επιχειρήσεις το 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Και ο Παρασκευαϊδης έκανε αναφορά για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Σκαλοχώρι

Μετά την επιστολή φορέων και την αναφορά της βουλεύτριας του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα- Ερώτηση και για τους αγρότες
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μέχρι τέλους του έτους προκηρύξεις για το 50% του ΕΣΠΑ

Δέσμευση κατά την τεχνική συνάντηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην άμεση προμήθεια μελιού από τον παραγωγό

Δείτε εδώ τι προβλέπει νέα ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΕΛΛΑΔΑ

Καμία παράταση στην διασύνδεση POS με ταμειακές

Επιμένει ο Χατζηδάκης στην επιβολή προστίμων από 1 Μαρτίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση της Ελεονώρας Γεώργα με τους αγρότες της Λήμνου

Η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ανέφερε κατά την διάρκεια της συνάντησης η Δήμαρχος της Λήμνου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Σοφία Βούλτεψη στη Μυτιλήνη

Θα συμμετάσχει σε ημερίδα για την απασχόληση των προσφύγων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνέλευση έχει η Ενωση Ξενοδόχων Λέσβου

Με προβλέψεις και δράσεις για τη θερινή σεζόν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με αργούς ρυθμούς η διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS

Μεγαλύτερα ποσά θα κληθούν να πληρώσουν πολλές επιχειρήσεις με την εφαρμογή των «κλειστών» προσυμπληρωμένων δηλώσεων ΦΠΑ τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Παναγιώτης Τατάκης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες

Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων την ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν υπάρχουν άλλες παροχές