× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα προϊόντα των νησιών μας ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2023

Τα προϊόντα των νησιών μας  ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο εμπορικό φεστιβάλ “ΞΑΝΘΗ 2023”(“Γιορτές Παλιάς Πόλης", Ξάνθη, 4 – 7 Σεπτεμβρίου 2023), στην "87η ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" (Θεσσαλονίκη, 9 – 17 Σεπτεμβρίου 2023) και στην “7η SEREXPO (Σέρρες, 20 – 24 Σεπτεμβρίου 2023), ολοκληρώθηκε το φθινοπωρινό οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα, με τη συμμετοχή της Π.Β.Α. στη διεθνή έκθεση “29η KAVALA EXPO 2023”,που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης”, της Νέας Καρβάλης Καβάλας, από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γενική – μικτή αυτή έκθεση, διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Καβάλας, με την υποστήριξη της ΠεριφέρειαςΑνατολικής Μακεδονίας & Θράκης και του Δήμου Καβάλας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Τουρισμού, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες παράλληλες δραστηριότητες& εκδηλώσεις, όπως σαλόνια γαστρονομίας με επιδείξεις μαγειρικής, επιχειρηματικές ημερίδες  και συναντήσεις b2b με προσκεκλημένους επιχειρηματίες από τη Σερβία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, συναυλίεςμε εγνωσμένης αξίας μουσικά σχήματα, κ.ο.κ., που διασφάλισαν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα όλες τις ημέρες της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών και δεδομένης της αδιάλειπτης παρουσίας των νησιών στην έκθεση αυτή τα τελευταία δώδεκα χρόνια, συμμετείχε με ένα περίπτερο συνολικού εμβαδού 69 τ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της συμμετοχής της Π.Β.Α., η γενική προβολή των νησιών και ειδικότερα η προώθηση της πλούσιας διατροφικής, γαστρονομικής και εν γένει παραγωγικής τους παράδοσης, καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς αυτά.

Ως γνωστόν, η Βόρεια Ελλάδα, παραδοσιακά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει πάντοτε, τόσο από εμπορικής πλευράς, για διοχέτευση των προϊόντων τους σε όλη την περιοχή, όσο και από τουριστικής πλευράς, για προσέλκυση επισκεπτών από την Ανατολική  Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές – χώρες.

Καθοριστικός παράγοντας, τόσο για το εμπορικό όσο και για το τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την εν λόγω αγορά, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση Βορείου Ελλάδος – νησιών Βορείου Αιγαίου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση, καθώς και η λειτουργία της Εγνατίας Οδού, που έχει ελαχιστοποιήσει την απόσταση όλης της Μακεδονίας & Θράκης με το λιμάνι της Καβάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Π.Β.Α., παρουσιάστηκαν σε σχετικά διακριτούς χώρους, οι 3 περιφερειακές ενότητες με τα 5 μεγάλα και τα 5 μικρά νησιά, ώστε να προωθηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, τα ποικίλα και διαφοροποιημένα παραγωγικά και τουριστικά τους “προϊόντα”.

 Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ: α) τα πλέον χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά διατροφικά προϊόντα – brandsτων νησιών (μαζί με έντυπο επιχειρηματικό υλικό), ενώ συνεχώς διεξαγόταν γευσιγνωστικές δοκιμές προς το καταναλωτικό κοινό και τους επαγγελματίες, β) γενικά έντυπα προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, γ) έντυπα θεματικών τουριστικών προϊόντων, μουσειολογικού– αρχαιολογικού περιεχομένου και εν γένει πολιτιστικού χαρακτήρα, και δ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, κ.ο.κ.).Παράλληλα φιλοξενήθηκαν και οι επιχειρήσεις που επιθυμούσαν, με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους.

Το περίπτερο της Π.Β.Α., τίμησαν με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη που τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καβάλας, Νεαπόλεως, Φιλίππων & Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο βουλευτής Καβάλας και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας, ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας και Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Κώστας Σιμιτζής και πλήθος κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το οργανωτικό πλαίσιο της όλης συμμετοχής, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Πανάγος Κουφέλος, ενώ το γενικό συντονισμό της αποστολής, είχε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. ΆννηΑνδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing& επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος.

Κατά τη διάρκεια του γαστρονομικού “σαλονιού” που διεξαγόταν παράλληλα όλες τις ημέρες της έκθεσης στο κεντρικό stageμαγειρικής, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου, να παρουσιάσουν την πλούσια διατροφική παράδοση των νησιών και τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα διεξαγόταν ζωντανές μαγειρικές επιδείξειςαπό την κ. Δέσποινα Ζακύρη και την κ. ΜάρωΡεντζέπη, υπό τηνεπιμέλεια της συντονίστριας –υπεύθυνηςτης εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση culinaryevents“LaMaisondeGourmet”, κ. Μαρίας Παπανικολάου.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferryboats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες Άννη Ανδρεάδου και  Πανάγος Κουφέλος, αφού συνεχάρησαν τις παραπάνω επιχειρήσεις, τους διοργανωτές και τους χορηγούς, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των διατροφικών, παραγωγικών, τουριστικών και λοιπών προϊόντων των νησιών στο καταναλωτικό κοινό και στους επαγγελματίες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, μετά το πέρας της έκθεσης, δήλωσαν:

«Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία της Π.Β.Α. στις πρόσφατες εκθέσεις της Ξάνθης, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό προώθησης των νησιών και των προϊόντων τους στην απαιτητική αγορά της Βορείου Ελλάδας, με τη συμμετοχή σε μία ακόμη διεθνή έκθεση, την “29ηKAVALAEXPO”.Η άρτια οργανωμένη ομαδική συμμετοχή στην έκθεση της Καβάλας, έδωσε την ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό και στους επαγγελματίες της περιοχής, να έχουν ακόμα μία προσέγγιση με το πλούσιο παραγωγικό και τουριστικό προϊόν των νησιών μας. Αναμφίβολα κερδίσαμε τις εντυπώσεις  όλων όπως πάντα, με την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα στο περίπτερό μας, αλλά και με την εκφρασμένη ζήτηση για το σύνολο των προϊόντων, που παρατηρήθηκε όλες τις ημέρες της έκθεσης».

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ