× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μεθοδευμένη στοχοποίηση στο πρόσωπό μου»

Δήλωση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά

Δημοσίευση 6/10/2023

«Μεθοδευμένη στοχοποίηση στο πρόσωπό μου»

Μεθοδεμένη επίθεση στο πρόσωπό του και στοχοποίηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καταγγέλει ο πρόεδρος του και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίθεση αυτή αποδίδεται, από τον Απόστολο Βαλτά στα συμφέροντα των φαρμακαποθηκάριων που θίγονται από τη δράση και τις προσπάθειες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

«Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε μια μεθοδευμένη στοχοποίηση προς το πρόσωπό μου, συνοδευόμενη από λάσπη, τραμπουκισμούς και απειλές,  προσπαθώντας να με διαβάλλουν για να κάμψουν τον αγώνα και τις προσπάθειες που δίνουμε όλοι και εγώ ως πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, για την πάταξη των ελλείψεων των φαρμάκων και τη διασφάλιση της θεραπευτικής αγωγής των πολιτών.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται και με την απαγόρευση των εξαγωγών, γεγονός για το οποίο αντιδρά με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους μια συγκεκριμένη ομάδα φαρμακαποθηκαρίων. Οι εν λόγω επί της ουσίας κανιβαλίζουν την αγορά, εις βάρος όχι μόνο των φαρμακείων της Ελλάδος αφού δεν διαθέτουν φάρμακα στην ελληνική αγορά, αλλά και των υγειών φαρμακαποθηκών που τηρούν την νομοθεσία ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους προσπαθώντας να εξασφαλίζουν πλήρως την επάρκεια φαρμάκων προς τα φαρμακεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «επιχειρηματική δεινότητα» των συγκεκριμένων φαρμακαποθηκαρίων διακόπηκε με την απόφαση για απαγόρευση των εξαγωγών. Η απόφαση αυτή τους προκαλεί οικονομικά προβλήματα, καθόσον αντικείμενό τους ήταν κατά προτεραιότητα, ή ακόμη και αποκλειστικά, οι εξαγωγές και όχι η διάθεση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Στην απέλπιδα αλλά και αδίστακτη αυτή προσπάθειά τους, εντάσσεται η σπίλωση του ονόματος μου ως Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, από τα γνωστά κίτρινα παπαγαλάκια, όπου με ασύστολα ψεύδη προσπαθώντας να με φιμώσουν, εμπλέκουν και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου, ένα μικρό επαρχιακό συνεταιρισμό σε παραμεθόρια περιοχή, ο οποίος εξυπηρετείται φαρμακεία του νησιού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανεξαρτήτως της δυναμικής του κάθε φαρμακείου, διασφαλίζοντας σε καθημερινή βάση την επάρκεια φαρμάκων.

Στην προσπάθεια σπίλωσής μου, δεν διστάζουν να τον παρουσιάζουν μάλιστα ως έναν μεγάλο εξαγωγέα, τα οικονομικά στοιχεία όμως τους διαψεύδουν αποδεικνύοντας το αντίθετο. Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου, αλλά η προσπάθεια τους για την φίμωσή μου, προκειμένου να σταματήσω, και να ενδώσω στις πιέσεις για άρση των εξαγωγών. Άλλωστε τα χιλιάδες εμβαλλά για που είναι στοκαρισμένα στις αποθήκες τους, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους ενημερώνω λοιπόν, αυτούς τους λίγους που θέλουν να μονοπωλούν τη διάθεση των φαρμάκων με εξαγωγές στο εξωτερικό, ότι δεν με γνωρίζουν καλά .Όλα αυτά, μου δίνουν την δύναμη να συνεχίσω, για να ξεριζώσουμε όλοι μαζί το απαράδεκτο φαινόμενο των εξαγωγών, για να ρυθμίσουμε την επάρκεια διάθεσης των φαρμάκων στην ελληνική αγορά και για να εξασφαλίσουμε τη θεραπεία του Έλληνα πολίτη.

Είναι μονόδρομος αυτό που υποχρεούνται να κάνουν, και είτε θα εναρμονιστούν με τον τρόπο λειτουργίας της πλειοψηφίας των φαρμακαποθηκών, είτε θα διακόψουν τον κύκλο των «εργασιών» τους.

ΥΓ. Φυσικά οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον των ανωτέρω θα ξεκινήσουν από σήμερα. Έχω ήδη δώσει σχετική εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά με τον τρόπο αυτό οι εν λόγω είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν στα δικαστήρια την ορθότητα ή μη των κατηγοριών τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου