× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λαϊκό φροντιστήριο στη Μυτιλήνη

Στόχος του Εργατικού Κέντρου να μην στερηθεί κανένα παιδί την επιπλέον βοήθεια που μπορεί να χρειάζεται σήμερα, επειδή δεν έχει να πληρώσει

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2023

Λαϊκό φροντιστήριο στη Μυτιλήνη

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στις δυσκολίες που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, συνεχίζει και φέτος την προσπάθεια λειτουργίας του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης και αναφέρει σχετικά:
«Σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει γίνει νέα κανονικότητα και τα κάθε λογής vouchers και pass-es δε φτάνουν ούτε για «ζήτω», οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα διέξοδα. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν φροντίσει να βάλουν το λιθαράκι τους σε ένα ολοένα πιο αντιδραστικό σχολείο με εμπόδια στην ολόπλευρη μόρφωση, στην προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των πανεπιστημιακών σπουδών. Η περίοδος της πανδημίας παγίωσε δήθεν έκτακτα μέτρα όπως η τη-λεκπαίδευση, και φυσικά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο κάλυψης των μαθησιακών κενών, ή της καλύτερης στελέχωσης των σχολείων με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, τον εξοπλισμό, τις ε-πιπλέον ανάγκες ψυχολογικής υποστήριξης. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, τα νέα Προγράμματα Σπουδών, οι περιορισμοί που κατά καιρούς υπάρχουν στα μηχανογραφικά σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, είναι μερικά παραδείγματα ενός σχολείου που κατηγοριοποιεί τους μαθητές αναλόγως με την τσέπη τους.
Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης συνεχίζει τη λειτουργία του και στη Μυτιλήνη, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές της χώρας με τη στήριξη εργατικών σωματείων, φορέων και συλλόγων. Στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, παλεύουμε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που μορ-φώνει ολόπλευρα και δεν απαιτεί επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα σε ένα «κυνήγι» εξετάσεων. Στόχος λοιπόν, είναι να μην στερηθεί κανένα παιδί την επιπλέον βοήθεια που μπορεί να χρειάζεται σήμερα, επειδή δεν έχει να πληρώσει. Κόντρα στη μιζέρια, απλώνουμε το χέρι στα παιδιά ώστε να παλέψουν, να γίνουν πρωταγωνιστές τις ζωής τους.
 Απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους και άνεργους γονείς, που βλέπουν ότι τα εμπόδια να μορφώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Εμπιστευθείτε και στηρίξτε αυτή την προσπάθεια!
 Απευθυνόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριες που θέλουν γίνουν καλύτεροι στα μαθή-ματα και δυσκολεύονται, που βάζουν στόχους που δε συμφωνούν με τα στερετότυπα που μα-θαίνουν στα σχολεία. Επικοινωνήστε μαζί μας, ενημερωθείτε για τα μαθήματα!
 Απεθυνόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θέ-λουν να βοηθήσουν, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια! Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί παράδειγμα παιδαγωγού, που πέρα από τη μόρφωση των παιδιών κάνει κτήμα του την έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης. Έχου-με τη δύναμη να απαντάμε αποφασιστικά σε κάθε αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση!
 Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα Σωματεία, τους Συλλόγους Γονέων και τους Φορείς της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτήν την προσπάθεια και να ενημερώ-σουν τα μέλη τους.
Για εγγραφές μαθητών/ εκπαιδευτικών, πληροφορίες:
τηλ. επικοινωνίας: 6949257371 (Καθημερινά 15.00 – 21.00)
e-mail: [email protected]»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση