× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι Προοδευτικές γυναίκες της Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης

Συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Πλατείας Σαπφούς στις 11 το πρωί μαζί με το Εργατικό Κέντρο και άλλα σωματεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2023

Οι Προοδευτικές γυναίκες της Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Σύλλογος Προοδευτικών γυναικών Μυτιλήνης καλεί τις γυναίκες της Λέσβου να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερεί η κυβέρνηση με τον νέο αντεργατικό νόμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στις 11π.μ. πλατεία Σαπφούς μαζί με το Εργατικό  Κέντρο Λέσβου, με τα σωματεία και τους άλλους φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνεται: 

«Απορρίπτουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις της κυβέρνησης που “ντύνουν” τη μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας με τον μανδύα της «ελεύθερης επιλογής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 13ωρο, η δουλειά όταν, όσο και όπου χρειάζεται ο εργοδότης με ενημέρωση της εργαζόμενης μια μέρα πριν ή η δουλειά μέχρι τα 74 χρόνια δεν είναι επιλογή της εργαζόμενης γυναίκας. Είναι απαίτηση των επιχειρηματικών κολοσσών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσής μας, με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα).

Δεν είναι «ελεύθερη επιλογή» και δικαίωμα να τρέχουμε σε 2 και 3 δουλειές για να συμπληρώσουμε το πενιχρό μας εισόδημα, που και πάλι δε φτάνει με την ακρίβεια να οργιάζει. Δικαίωμα είναι να μπορούμε να έχουμε μια σταθερή δουλειά, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, με αξιοπρεπή μισθό που να εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας και της οικογένειάς μας. Δικαίωμα είναι να έχουμε προσωπικό ελεύθερο χρόνο.

Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στη συλλογική, αγωνιστική δράση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

 

Παλεύουμε για:

  • Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
  • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας.
  • Ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας.
  • Αποκλειστικά δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των νοσοκομείων όλης της χώρας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες. Σύγχρονα, ασφαλή, επαρκή σε αριθμό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών ΟΛΩΝ των ασθενών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους (όπως ξενώνων, συμβουλευτικών κέντρων κλπ), προστασίας του παιδιού και στήριξης της οικογένειας, στελεχωμένων με ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς και κρατικούς φορείς για την πρόληψη». 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου

Ανοιχτή δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κιάλια και τηλεσκόπια στις Αλυκές Καλλονής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου