× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

171 νέες αφίξεις μέσα σε μια μέρα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αύξηση των ροών στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2023

171 νέες αφίξεις μέσα σε μια μέρα
' χρόνος ανάγνωσης

Με πέντε διαφορετικές ανακοινώσεις του το Λιμενικό Σώμα περιέγραψε τις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης 171 ατόμων στη Λέσβο μέσα σε μια μέρα!


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΆΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» βορειοανατολικά ν. Λέσβου.Συγκεκριμένα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στην ως άνω περιοχή, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.



  • Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή περιοχή «ΆΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» βορειοανατολικά ν. Λέσβου.Συγκεκριμένα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στην ως άνω περιοχή, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.
  • Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα εννέα (69) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΡΙΕΛΙΑ» νοτιοανατολικά ν. Λέσβου.Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στην ως άνω περιοχή, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.
  • Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΡΣΙΝΙΑ» νότια ν. Λέσβου.Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στην ως άνω περιοχή, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

  • Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, νοτιοανατολικά της θαλάσσιας περιοχής «ΜΕΡΣΙΝΙΑ» ν. Λέσβου.Συγκεκριμένα, Περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στην ως άνω περιοχή, εντόπισε ακινητοποιημένη πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.Το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Ντενίση στη Λέσβο για τα γυρίσματα του «Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν»

Στη Λέσβο στις 10 και 11 Νοεμβρίου η γνωστή δημιουργός για το νέο της ντοκιμαντέρ – Χρηματοδότηση του σεναρίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Θα προβληθεί στη Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γιορτή διατροφής στον Α΄ Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Μυτιλήνης

Παιχνίδια, δημιουργικές δράσεις και υγιεινά σνακ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οδηγός λεωφορείου στη Λέσβο άσκησε βία σε μαθήτρια σε σχολικό δρομολόγιο

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην αστυνομία ενώ έχει επέμβει και ο Εισαγγελέας Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Ο Ροΐλος «κλείνει τα στόματα» των γιατρών

Με έγγραφο-εντολή ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου επιβάλλει φίμωση στους γιατρούς και στο προσωπικό – Επιχείρηση σιωπής στα νοσοκομεία για να μη βγουν στη φόρα οι ελλείψεις και η διάλυση του ΕΣΥ
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές της Μυτιλήνης διδάσκουν την Ευρώπη πώς «σώζεται» το έδαφος

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και εκπρόσωποι από πέντε ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκαν τους σχολικούς κήπους του 1ου Δημοτικού και του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος GOV4all για την προστασία του εδάφους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μήνυμα ζωής και ελπίδας κατά του καρκίνου του μαστού

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, από το Πάρκο Βασιλειάδη στην Καλλονή η εκκίνηση της δράσης ευαισθητοποίησης που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ροζ Δύναμη»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Η ανθρωπολογία και τα νέα κοινά – μια επιστήμη που «ενοχλεί» την εξουσία

Ο επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας μιλά για το διεθνές συνέδριο στη Μυτιλήνη με 86 ομιλητές, 19 πάνελ, 10 στρογγυλές τράπεζες και 10 διαδραστικά εργαστήρια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η εκστρατεία αντιγριπικού εμβολιασμού 2025‑2026

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καλεί πολίτες και επαγγελματίες υγείας να συμβάλουν ενεργά στην πρόληψη της εποχικής γρίπης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 17χρονος για κλοπή ποδηλάτου στη Μυτιλήνη

Κατηγορείται για κλοπή και πρόκληση φθορών
ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση του Συλλόγου Θαλασαιμίας με τον διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον Αλέξανδρο Κουτσαντώνη για την καλή συνεργασία
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι «ΠΕΚ‑τες» επιστρέφουν στα ερτζιανά του «Ν» 99 fm!

Συνεντεύξεις, σχολιασμός και παρεμβάσεις κάθε Τετάρτη, 8–9 μ.μ., με τον Δημήτρη Ευσταθίου και τον Γιάννη Ζαφειρίου
ΥΓΕΙΑ

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ιδιώτες, εταιρείες και οργανώσεις προσφέρουν πολύτιμο εξοπλισμό και οικονομική στήριξη για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του νησιού