Ενθουσίασε το ελαιόλαδο της οικογένειας Τιρπιντήρη
Εκδήλωση γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/8/2023

Μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας ελαιολάδου βίωσαν σήμερα οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με την σιγριανή επιχείρηση ελαιολάδου Ol’ eve Family estate & products στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.
Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2023 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο κ. Αντώνης Τιρπιντηρης αναφέρθηκε στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της προσπάθειας δημιουργίας ελαιώνα στα άγονα εδάφη της δυτικής Λέσβου και στο πρότυπο ελαιοτριβείο που δημιούργησε στο Σίγρι και ο κ .Βαγγέλης Τιρπιντηρης αναφέρθηκε στα οργανοληπτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου που παράγεται στο αγρόκτημα της οικογένειας με χρήση τεχνικών βιολογικής γεωργίας.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία δοκιμής διαφόρων κατηγοριών λαδιών ώστε να γευτούν τη διαφορετικότητα που υπάρχει ανάλογα με την κατηγορία, μεταξύ οξύτητας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, νιώθοντας στο στόμα και στο λαιμό τους τα αρώματα από το λάδι αρκετών ποικιλιών ελιάς της τοπικών, Ελληνικών και διεθνών ποικιλιών ελιάς.
Η οικογενειακή επιχείρηση Ol’eve παράγει εκτός από ελαιόλαδο, βρώσιμες επιτραπέζιες ελιές, μέλι, υπερτροφές, αλάτι, μπαχαρικά , αποξηραμένα φρούτα κ.α.