× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Λέσβο

Για τρίτη χρονιά διοργανώνετε το Rock & Trail Lesvos που είναι ένας 3ήμερος αγώνας ορεινού τρεξίματος και θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου και στον ορεινό όγκο του Ολύμπου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2023

Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Το Σωματείο "ΕΝ Γνώσει Δράσης" διοργανώνει έναν μοναδικό αγώνα για τους λάτρεις του Αθλητισμού και της Φύσης στα όμορφα βουνά της Λέσβου με την υποστήριξη τοπικών συλλογών και αρχών.

 Σε ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι για τρίτη χρονιά διοργανώνετε το  Rock & Trail Lesvos που είναι ένας  3ήμερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Μυτιλήνη - Λέσβο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου και στο όρος Όλυμπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση: 

«Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον Αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αλλάξει ρότα και αποδεδειγμένα οι τουρίστες επιλέγουν πλέον τον προορισμό διακοπών τους με βάση τις δραστηριότητες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και η μεγάλη ποικιλία επιλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το νησί της Λέσβου ενδείκνυται για αξιοποίηση και προβολή σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζει αρμονικά θάλασσα, βουνό, δάση, που μπορούν να καλύψουν κάθε τουριστική ανάγκη. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με στοιχεία από αντίστοιχες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πλέον γίνει θεσμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: Την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων - εν δυνάμει τουριστών που θα γνωρίσουν πραγματικά τι έχει να τους προσφέρει το νησί από φυσική ομορφιά.

Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε σαν Σωματείο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας και να διοργανώσουμε για δεύτερη συνεχόμενη αγώνα ορεινού τρεξίματος στην όμορφη Αγιάσο. Ο Άγώνας που έγινε ετήσιος θεσμός με συμμετοχές από αθλητές πανελλαδικής εμβέλειας όπως ο Γιάννης Κουρκουρίκης , Θωμάς Ανδρούτσος , Μάνος Ορφανός , Γιώργος Μανιώτης , Γιώργος Λουφέκης αλλά και αθλητές από όλη την Ελλάδα που ήρθαν για να συμμετάσχουν .

Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με βάση τα μοναδικά πεζοπορικά μονοπάτια, αλλά και τα δασικά κομμάτια με την απαράμιλλη άγρια ομορφιά. Ακόμα για την ανάδειξη της Φυσικής ομορφιά του προστατευόμενου Δάσους της Αγιάσου από την UNESCO . Υποστηρικτές μας σε αυτήν την δράση είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλα και HARTA Series βασίζεται στην αξιολόγηση των επιδόσεων των αθλητών τέτοιον εκδηλώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικές εκπτώσεις για όλους τους συμμετέχοντες εκτός Λέσβου στα ακτοπλοϊκά και στην διαμονή. Επικοινωνήστε  στο 6948183605.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-        Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου:   Έναρξη Αγώνων (17:00)

 

Vertical. Ανάβαση 2.5 km με 300 μέτρα υψομετρικό. Ο αγώνας αυτός θα γίνει λίγο πιο έξω από την Μυτιλήνη, στην περιοχή της Αμαλής. Αυτός ο αγώνας είναι μια μεγάλη πρόκληση για σκληρούς αναβάτες.

 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου:   Έναρξη αγώνων (17:00)

500 Family Run + 1000m +5km & 10km

Αγώνες για όλους του φίλους ανώμαλου δρόμου. Από ηλικίες 6 έως 45+. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου, στη Μεγάλη Λίμνη (έναρξη και Τερματισμός από την διασταύρωση για Αμπελικό στο Πάρκο). Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site μας aegeanevents.gr. Ακόμα εκεί μπορούν να γίνουν και οι εγγραφές για τους αγώνες.

-        Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου :   Έναρξη αγώνα (7:00 το πρωί)

Την Κυριακή θα έχουμε 3 αγώνες .  Η Επιλογή είναι δική σας 7,5 km με 400 υψομετρική , 26km με 1560 και 40 Km με 2200 μέτρα  υψομετρική. Ο αγώνας αυτός μεγάλης απόστασης 40 km που θα εντυπωσιάσει κάθε συμμετέχοντα. 40 χιλιόμετρα μέσα σε πανέμορφα δασικά μονοπάτια αλλά και τεχνικά μονοπάτια, όπου θα δοκιμαστούν οι δυνατότητες όλως των συμμετεχόντων. Από τον Ασώματο μέχρι το Αμπελικό και από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Άγιο Φανούριο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου