× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σήκωσαν μανίκια για τα αδέσποτα στη Δυτική Λέσβο

Ξεκίνησε ήδη η στείρωση στο κτηνιατρείο της Αγροτικής Στέγης Καλλονής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2019

Σήκωσαν μανίκια για τα αδέσποτα στη Δυτική Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Υπό την επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και τον συντονισμό του συλλόγου «Ομάδα Εθελοντικής Δράσης» καθώς και ενός ευρύτερου δικτύου εθελοντών από όλες τις δημοτικές ενότητες, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ξεκινά τη φιλόδοξη προσπάθεια περίθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της δράσης, έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο κτηνιατρείο της Αγροτικής Στέγης της Καλλονής: λειτουργεί σε πρώτη φάση με την ευθύνη της εθελόντριας Ελευθερίας Ζαχαριάδου (6946457819) καθημερινά από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα (με δυνατότητα μεταφοράς και φιλοξενίας για ένα βράδυ), όπου μπορεί ο κάθε δημότης να επικοινωνεί και να δηλώνει (εναλλακτικά και στο email perivallon@mwlesvos.gr)  την παρουσία αδέσποτων σε κάθε περιοχή και τα στοιχεία αυτών (σκύλος, γάτα, αρσενικό ή θηλυκό). Το πρόγραμμα ωστόσο παρέχει εδώ και ενάμιση μήνα και δυνατότητα τσιπαρισμάτων αλλά και αποπαρασιτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός  της πρώτης αυτής ενημέρωσης σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλας Γιαννή-Κοκκινέλλη, είναι να γίνει γνωστή στο κοινό η φιλόδοξη προσπάθεια, που συνδέεται μάλιστα με τη γνωστή πρόθεση και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Κεραμιδωτός της Άγρας, έχοντας καταθέσει μάλιστα σχετική πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

«Σύντομα θα συσταθεί και η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και ειδική επιστημονική επιτροπή», δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή η Αντιδήμαρχος κα Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη και συνέχισε: «Όμως οι μέρες των στειρώσεων είναι αρκετές και χρειαζόμαστε τη βοήθεια εθελοντών για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο. Για αυτό καλούμε όσους και όσες γνωρίζουν αδέσποτα της περιοχής τους που χρειάζονται στείρωση να επικοινωνούν με το πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες συμβίωσης ανθρώπων και ζώων. Το φαινόμενο των αδέσποτων είναι σε έξαρση και είναι υποχρέωσή μας είναι καταρχάς η ενημέρωση, κατά δεύτερο η ευαισθητοποίηση και εν συνεχεία, η προώθηση των στειρώσεων και των υιοθεσιών».

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δημιουργική δράση κεραμικής με τη Μαρίνα Σταμάτη

Για τους φιλοξενούμενους της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Γεώργιος» Μυτιλήνης
Δημιουργική δράση κεραμικής με τη Μαρίνα Σταμάτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χρυσές διακρίσεις για τη Λέσβο στους αγώνες Special Olympics 2026

Πρωτιά στο μπάσκετ 3Χ3 για το Sports Club ASD και σημαντικές επιτυχίες στον στίβο για τους αθλητές της Αχτίδας Αιγαίου
Χρυσές διακρίσεις για τη Λέσβο στους αγώνες Special Olympics 2026
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σκάκι: Δευτεραθλητής Αιγαίου ο «Βενιαμίν»

Η ομάδα του Πλωμαρίου λύγισε στις λεπτομέρειες απέναντι στον Ίκαρο Ικαρίας και έχασε την άνοδο στην Α΄ Εθνική
Σκάκι: Δευτεραθλητής Αιγαίου ο «Βενιαμίν»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Βράβευση μαθητών στη Λέσβο για τον εθελοντισμό

Εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Βράβευση μαθητών στη Λέσβο για τον εθελοντισμό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Νέος διαγωνισμός στα Τσαμάκια με στόχο τα θερινά προγράμματα για παιδιά

Η ΑΔΕΛ βγάζει προς μίσθωση 3 τμήματα της πλαζ από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αναζητώντας ενδιαφερόμενους μετά τη χαμηλή συμμετοχή της περσινής χρονιάς
Νέος διαγωνισμός στα Τσαμάκια με στόχο τα θερινά προγράμματα για παιδιά
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ποδηλατική δράση στο άλσος του Αρχαίου Θεάτρου στη Μυτιλήνη

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στο challenge ορεινής ποδηλασίας που διοργάνωσαν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και ο Δήμος Μυτιλήνης
Ποδηλατική δράση  στο άλσος του Αρχαίου Θεάτρου στη Μυτιλήνη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αυτοτελές εργαστήριο χαρακτικής στη Μυτιλήνη από το Tortuguita

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν όλα τα στάδια της χαρακτικής και θα δημιουργήσουν τις δικές τους κάρτες σε περιορισμένα αντίτυπα
Αυτοτελές εργαστήριο χαρακτικής στη Μυτιλήνη από το Tortuguita
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για τη γυναίκα με αναπηρία και τη μητρότητα στη Μυτιλήνη

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ο σύλλογος «ΗΩΣ» διοργανώνουν την εκδήλωση
Ημερίδα για τη γυναίκα με αναπηρία και τη μητρότητα στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται μεγάλη ποδηλατοπορεία την Κυριακή στη Μυτιλήνη

Πανελλαδική κινητοποίηση για ουσιαστική ποδηλατική πολιτική
Ερχεται μεγάλη ποδηλατοπορεία την Κυριακή στη Μυτιλήνη