× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η μεγάλη κοροϊδία με τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Τα ψιλά γράμματα και οι αυστηροί όροι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/7/2023

Η μεγάλη κοροϊδία με τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Εκπτώσεις - κοροϊδία στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια χαρακτηρίζουν έμπειροι ναυτιλιακοί πράκτορες τα όσα ανακοινώθηκαν στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου καθώς η κυβέρνηση  «παρακάλεσε» τους ακτοπλόους να «ρίξουν» τις τιμές των εισιτηρίων οι οποίες παραμένουν στα ύψη, μετά και την αύξηση 30% το 2022, παρότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει 45%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή το γεγονός ότι η Attica Group ακολούθησε τις υπόλοιπες εταιρείες ανακοινώνοντας με την σειρά της εκπτώσεις ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει λόγο για δήθεν «πίεση» από πλευράς της κυβέρνησης  -όπως έγραψε- «φέρνει ήδη καρπούς».

«Τώρα και η Attica με τις Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και SUPERFAST κάνουν σημαντικές εκπτώσεις για τις οικογενειακές μετακινήσεις του καλοκαιριού. Η πίεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρνει ήδη καρπούς» αναφέρει χαρακτηριστικά σε tweet του.

Μόνο που η κρατική παρέμβαση έγινε μάλλον στο πλαίσιο κυρίως μιας επικοινωνιακής τύπου διαχείρισης του ζητήματος αφού οι ακτοπλόοι αποφάσισαν να προβούν σε εκπτώσεις με ένα σωρό όρους και προϋποθέσεις που όμως καταλήγουν να αφορούν μόνο τερταμελής και τρίτεκνες οικογένειες και ειδικές περιπτώσεις, όπως αν βγάλει κανείς εισιτήριο με επιστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπτώσεις σε καμία περίπτωση δεν είναι οριζόντιες και απευθύνονται γενικώς και αορίστως σε οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο και ίσως κάποια στιγμή και τους δικαιούχους του market pass.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι το μέτρο ξεκινά να ισχύει από τις 18/7-18/09 και άρα ακόμα και ταξιδιώτες που ίσως να δικαιούνταν κάποια μείωση στα εισιτήριά τους το πιθανότερο είναι να μην την «δουν» ποτέ αφού οι περισσότεροι έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους, καθώς είμαστε ήδη στα μέσα Ιουλίου.

Και στην περίπτωση της Attica Group οι εκπτώσεις απευθύνονται κυρίως σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων, στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού και σε όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Attica

Η Attica Group, ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος επιβατηγού ναυτιλίας και μητρική εταιρεία των κορυφαίων ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και επωμιζόμενη τα σχετικά βάρη παρά τη μεγάλη αύξηση του λειτουργικού κόστους εξαιτίας του πληθωρισμού και των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών, ανακοινώνει τις παρακάτω προσφορές και εκπτώσεις για τα δρομολόγια των πλοίων της στις γραμμές της ελληνικής ακτοπλοΐας:

• Έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα Ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Έκπτωση 50% στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

• Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ. σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

• Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20€.

• Αύξηση της παροχή έκπτωσης 20% σε 125.000 από 80.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του Ομίλου.

Οι ανωτέρω εκπτώσεις έρχονται να προστεθούν στις εκπτώσεις και προσφορές που παρέχουν οι εταιρείες του Ομίλου Attica εδώ και αρκετό καιρό και αφορούν:

• Εκπτώσεις σε εισιτήρια έως 40% για τα 596.000 μέλη του προγράμματος SeaSmiles σε όλους τους προορισμούς του Ομίλου στις Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη.

• Εκπτώσεις έως 50% σε 100.000 εισιτήρια για τους συνδρομητές Cosmote και Vodafone.

• Δωρεάν το 1 άτομο στις 4 κλίνες καμπίνες για όλους τους προορισμούς.

• Εκπτώσεις έως 50% σε φοιτητές, πολύτεκνους, συνταξιούχους ΝΑΤ, παιδιά, για όλους τους προορισμούς.

• Εκπτώσεις έως 50% σε ομαδικές μετακινήσεις (groups) για όλους τους προορισμούς.

• Παροχή προσφορών και εκπτώσεων έως 20% σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, τεχνολογίας, υγείας και ομορφιάς, πολιτισμού και διασκέδασης στα νησιά που προσεγγίζουν τα πλοία του Ομίλου Attica για τα 596.000 μέλη του προγράμματος SeaSmiles.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 35 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 61 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 79 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 6 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 500.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

SEAJETS: Εκπτώσεις μόνο στην επιστροφή

Από την πλευρά της η SEAJETS αναφέρει ότι «σε συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση –και παρά τη μεγάλη αστάθεια στις τιμές καυσίμου οι οποίες αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 8-10%– για το δημόσιο συμφέρον διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον παρακάτω εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου».

Ενδεικτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για έκπτωση στα εισιτήρια της SEAJETS.

Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%
30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20%
20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

Έκπτωση Τριτέκνων 30%
30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%).

Ειδικές εκπτώσεις

  • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
  • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα - Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα - Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
  • 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
  • Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)
  • 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
  • 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
  • 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

Ο όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass .

H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Golden Star Ferries: Εκπτώσεις μόνο κάθε Τρίτη

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

H Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς. Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Fast Ferries: Εκπτώσεις κάθε Τετάρτη

Όπως σημειώνει η Fast Ferries από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ