× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Rework Aegean με τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας

Εκδήλωση στην Καλλονή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2023

Rework Aegean με τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Rework Aegean» του Εργαστηρίου για την Γεωγραφία της Εργασίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Παράρτημα Καλλονής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης (κτηριακές εγκαταστάσεις ΓΕΛ Καλλονής) δράση ενημέρωσης των δημοτών γύρω από το πρόγραμμα και τους στόχους του.
Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση των δημοτών για τα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας στην αναζωογόνηση περιοχών, που βιώνουν συρρίκνωση, αλλά και για το πως μπορεί η αξιοποίηση του κενού κτηριακού αποθέματος να δημιουργήσει μέσω της κοινωνικής οικονομίας προϋποθέσεις απασχόλησης νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. (Νέων εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης “ΝΕΕΤs”). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και ο κόμβος διάχυσης ReWorkAegean (https://rework.aegean.gr/) που έχει φτιαχτεί από το εργαστήριο για την Γεωγραφία της Εργασίας και στοχεύει μέσω μιας πλατφόρμας σύζευξης, να φέρει μαζί ιδιοκτήτες αδρανών κτιρίων και νέους που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.
Το συγκεκριμένο έργο του Εργαστηρίου Γεωγραφίας της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ), στοχεύει στη δικτύωση Νέων εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (ΝΕΕΤs) με καινοτόμες εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας και εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος. Η κεντρική ιδέα είναι η σύζευξη μεταξύ ιδιοκτητών αδρανών κτιρίων και νέων που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού κ. Γιαννή- Κοκκινέλλη Ασανούλα, ο Αν. Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Δημήτριος Μάντζαρης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ο κ. Παναγιώτης Τουζένης. Επίσης θα γίνει παρουσίαση του κόμβου «Rework Aegean» με πιλοτική εφαρμογή στο Βόρειο Αιγαίο από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του έργου Αθηνά Αβαγιανού και Γιώργο Συκά.
Με το Rework Aegean συνεργάζονται τοπικά ο κοινωνικός φορέας «Ηλιακτίδα» και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λέσβου, ενώ συνδράμει με τη διεθνή τεχνογνωσία της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημόσιας, Συνεταιριστικής και Κοινωνικής Στέγασης Housing Europe.
Περισσότερες πληροφορίες: https://rework.aegean.gr/

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική

Ο συνδικαλιστής Χριστόφορος Ζερδελής μίλησε στους ΠΕΚ-τες για τα προβλήματα των πυροσβεστών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεμένει η Ιταλία από ελαιόλαδο

Αξιόλογα περιθώρια βελτίωσης των χονδρικών τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παύση εργασιών λόγω καύσωνα την Παρασκευή 25 Ιούλη

Το ΠΕΚ ανακοίνωσε πως από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παρεμβάσεις Εργατικού Κέντρου Λέσβου, για εργαζόμενους που δούλευαν στον καύσωνα

Σε δύο περιπτώσεις και ειδικότερα στο έργο της Ελευθερίου Βενιζέλου και σε μεταφορική εταιρεία παρενέβησαν τα στελέχη του Δ.Σ. για να σταματήσουν οι εργασίες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι αγρότες στα κάγκελα

Τίποτα δεν λειτουργεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αγροτική παραγωγή την ώρα που συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την σκανδαλώδη διαχείριση των επιδοτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Χρειάζεται επαγγελματισμός, όχι ευχές»

Ο ξενοδόχος Ιγνάτης Νανίδης μιλά για την πικρή αλήθεια του τουρισμού στη Λέσβο-Από τις καταγγελίες για όχληση του Δήμου, μέχρι τη γαστρονομία, τον πράσινο τουρισμό και την απουσία στελεχών – η ειλικρινής και αιχμηρή συνέντευξη του κ.Νανίδη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πυροσβέστης του αεροδρομίου Μυτιλήνης κατέληξε στο νοσοκομείο

Δημόσια καταγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος