× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διπλοβάρδιες και δεκάωρα στο ακτινολογικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Οι εργαζόμενοι έχουν ξεχάσει τι θα πει άδεια και ρεπό στο συγκεκριμένο τμήμα καταγγέλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2023

Διπλοβάρδιες και δεκάωρα στο ακτινολογικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στο ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης καταγγέλει η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών η οποία περιγράφει με μελανά χρώματα την εξάντληση των 7 εργαζομένων οι οποίοι όπως αναφέρει δουλεύουν δεκάωρα χωρίς άδειες και ρεπό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η δραματική κατάσταση που τόσες φορές έχουμε περιγράψει σε ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μας για την προβληματική στελέχωση τόσο του νοσοκομείου, όσο και των άλλων δημόσιων δομών στο νησί,  συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση, γεγονός που εκφράζεται τόσο στην καθημερινή λειτουργία τους, όσο και στα σοβαρά κενά που παρατηρούνται στις βάρδιες. Το πιο επείγον αυτή τη στιγμή είναι το επιδεινούμενο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Στο ακτινολογικό εργαστήριο οι συνάδελφοι έχουν ξεχάσει σχεδόν τι σημαίνει άδεια και βάρδια οχτάωρη. Οι διπλοβάρδιες πάνε σύννεφο και τα ρεπό που εκκρεμούν για τους συναδέλφους όλο και συσσωρεύονται. Οι εργαζόμενοι σε αυτό το τμήμα κάνουν καθημερινή υπέρβαση για να  ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες όπως έχουν διαμορφωθει οι συνθήκες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα: Στους εργαζόμενους του ακτινολογικού οφείλονται  αρκετές άδειες. Σε κάποιους υπερβαίνουν τις 60 εργάσιμες ημέρες που αντιστοιχούν σε 3 μήνες κανονική άδεια! Χώρια τα οφειλόμενα ρεπό που επίσης σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τα 60 . 7 εργαζόμενοι κάνουν 3 βάρδιες ανά ημέρα, έχοντας φτάσει πέρα από τις αντοχές τους!!! Στο πολυπαινεμένο τμήμα του αιμοδυναμικού δεν έγιναν νέες προσλήψεις για να στελεχωθεί αλλά απόσπασαν 2 εργαζόμενους από το ακτινολογικό, οι οποίοι ενίοτε βοηθάνε και στο ακτινολογικό, με αποτέλεσμα η έτσι και αλλιώς δύσκολη κατάσταση να γίνεται δυσκολότερη. Επιστρέψαμε στο προηγούμενο καθεστώς να μην γίνονται μαγνητικές τομογραφίες για εξωτερικούς ασθενείς αλλά μόνο για τους νοσηλευόμενους ενώ τα ραντεβού για μαστογραφία μπορεί να είναι και 3 μήνες αναμονή. Οι εργαζόμενοι του τμήματος, έχουν φτάσει πέρα από τα όρια τους και μάλιστα αρκετοί σκέφτονται σοβαρά  να παραιτηθούν.  Το πρόβλημα της εντατικοποιημένης εργασίας και της έλλειψης  προσωπικού δεν βασανίζει μόνο αυτό το τμήμα, τα παραδείγματα δυστυχώς πολλά( αιμοδυναμικό, τραυματιοφορείς, λοιμώξεις  κ.τ.λ). Η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να λύσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα με ‘’μπαλώματα’’ και μετακινήσεις εργαζομένων από το ένα τμήμα στο άλλο, δημιουργώντας έτσι προβλήματα και σε άλλα τμήματα και για προσλήψεις ούτε λόγος! 

 

Για όλα τα παραπάνω ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει με πίστη και υπακοή η διοίκηση του Νοσοκομείου και προκαλεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων. Οι μειώσεις των κονδυλίων στον προϋπολογισμό  απ’ όλες τις κυβερνήσεις και οι οδηγίες του νέου υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη προς τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας, δείχνουν τις προθέσεις που υπάρχουν για το που θα βαδίσει και το δικό μας νοσοκομείο.                                         

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών  είναι δίπλα και μαζί στον αγώνα για την βελτίωση της κατάστασης των εργαζομένων και των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν.  Για να μην  αναγκάζονται οι ασθενείς να χρυσοπληρώνουν ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες και μαστογραφίες σε ιδιώτες και  να μην αναγκάζονται να κάνουν ταξίδια για κάτι που θα έπρεπε να παρέχεται απρόσκοπτα.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Να  στελεχωθεί το ακτινολογικό με το απαραίτητο μόνιμο  προσωπικό  για να μπορέσει να έχει πλήρη 24ωρη λειτουργία για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών, όπως και τα άλλα τμήματα που αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση. Να δοθούν οι οφειλούμενες  άδειες και τα ρεπό στους εργαζομένους ώστε να μπορέσουν να αποφορτιστούν, μετά την λαίλαπα της πανδημίας, από αυτό το δύσκολο εργασιακό περιβάλλον. 
  •  Γενικά πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου. Προσλήψεις με ταχείες διαδικασίες ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ρεπό, άδειες).Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού. Ένταξη όλων των εργαζόμενων στα ΒΑΕ.        

 

  • Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας.

 

Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες στο ακτινολογικό αλλά και σε όλα τα τμήματα να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 12/7 στο προαύλιο της κεντρικής εισόδου το νοσοκομείου.                                 

 Η μοιρολατρία και η παθητική αναμονή δεν οδηγούν πουθενά. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της πάλης και της διεκδίκησης.

 Μετά απο όλα αυτά που έχουν γίνει στο νησί μας λόγω της υποστελέχωσης ( μικρός Μιχαήλ, οι συμπολίτες μας από τον Πολιχνίτο και τον Γαβαθά που έχασαν την ζωή τους ),νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να μην επιτρέπουμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές».                         

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Λέσβου

Συμπαράσταση στους συναδέλφους της Αθήνας για ζητήματα ασφάλειας στα δικαστήρια. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου
Στάση εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά

Αναφορά στους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης και στις σύγχρονες διεκδικήσεις για μισθούς και εργασία κάνει η ανακοίνωση του Συλλόγου
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση

Καταδίωξη στη Μυτιλήνη μετά από άρνηση ελέγχου και επικίνδυνους ελιγμούς σε πεζόδρομο
Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας μετά την καταγγελία
Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Με αιχμή τα αιτήματα για αυξήσεις, υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Λέσβου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς στις 10:30 το πρωί.
Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
ΥΓΕΙΑ

Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη

Μετά την ένοπλη επίθεση από ηλικιωμένο στον ΕΦΚΑ Κεραμικού και τον τραυματισμό υπαλλήλου
Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας

Εκπαιδευτικές δράσεις STEM, πολιτιστικές εμπειρίες και διεθνής συνεργασία στο επίκεντρο της επίσκεψης
Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10:30 το πρωί. Στο επίκεντρο οι εργατικές διεκδικήσεις, η κρίση στην κτηνοτροφία και η αντίθεση σε πόλεμο και ακρίβεια
Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αναφορά σε οικονομικές πιέσεις, κοινωνικά ζητήματα και διεθνείς εξελίξεις στην ανακοίνωση
Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά