× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεκάδες κενά σε βασικές ειδικότητες εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός υπολογίζει ότι απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 30 νοσηλευτών και άλλων τόσων ατόμων άλλων ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/7/2023

«Δεκάδες κενά σε βασικές ειδικότητες εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»
φωτογραφία αρχείου από κινητοποίηση των εργαζομένων
' χρόνος ανάγνωσης

Στις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και στις σοβαρές ανάγκες που υπάρχουν σε ορισμένα τμήματα όπως είναι το Ακτινολογικό, το Τεχνητό νεφρό, οι διοικητικές υπηρεσίες κ.λπ. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των εργαζομένων Ξενοφώντας Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός σημείωσε μεταξύ άλλων πως παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί Νέας Δημοκρατίας έχουν γίνει προσλήψεις εντούτοις η πλειοψηφία αυτών είναι επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι δηλαδή, ενώ αντίστοιχα σημείωσε έχουμε και πολλές αποχωρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα είναι ότι οι σύγχρονες ανάγκες των νοσοκομείων, των ασθενών αλλά και της ιατρικής η οποία εξελίχθηκε σημαντικά, έχουν δημιουργήσει συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νοσηλευτές στα περισσότερα τμήματα να ματώνουν τα πόδια τους για να καταφέρουν να βγάλουν τη δουλειά.

Μιλάμε για ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας άνω των 50 οι οποίοι κυριολεκτικά δεν αντέχουν τις συνθήκες αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε ο Ξενοφώντας Αυγερινός σε ορισμένα τμήματα του νοσοκομείου όπως το Ακτινολογικό στο οποίο είχε γίνει και παράσταση διαμαρτυρίας πριν λίγο καιρό, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες. Μάλιστα τόνισε ότι για να βγουν οι βάρδιες το προσωπικό εργάζεται 10 ώρες για να εξυπηρετήσει το τμήμα.

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νοσοκομείο και στους τραυματιοφορείς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι.

Μάλιστα σημείωσε ο Ξ. Αυγερινός ότι με εντολή διοικητή οι επικουρικοί  τραυματιοφορείς μαζί με επικουρικούς οδηγούς ανέλαβαν την μεταφορά ασθενών που παίρνουν εξιτήριο στο σπίτι αφού το ΕΚΑΒ πλέον έχει σταματήσει αυτού του είδους τις μεταφορές. «Δεν κάνω κριτική αυτή τη στιγμή ούτε στη διοίκηση που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε ούτε και στους συναδέλφους που πήραν την ευθύνη, ωστόσο θέλω να πω ότι αυτή η κατάσταση ενέχει σοβαρούς κινδύνους και ότι είναι ανάγκη επιτέλους να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμων οδηγών, τραυματιοφορέων και κυρίως νοσηλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση λέει ότι σε έκτακτες περιπτώσεις θα χρησιμοποιούνται, πυροσβέστες, αστυνομικοί κ.λπ. για την κάλυψη των αναγκών. Η γνώμη μου είναι ότι με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα δεν λύνονται και ότι χρειάζονται άλλες λύσεις».

Για την κάλυψη των κενών σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό απαιτούνται προσλήψεις τουλάχιστον 20 έως 30 νοσηλευτών και άλλων τόσων ατόμων από άλλες ειδικότητες. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του νοσοκομείου τόνισε πως επιτέλους θα πρέπει η κυβέρνηση να δει και το ζήτημα των συμβασιούχων που είναι σε ομηρία εδώ και πολλά χρόνια, έβγαλαν την πανδημία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους και πλέον θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μονιμοποιηθούν. Όπως είπε οι διαδικασίες ΑΣΕΠ είναι πολύ αργές και θα πρέπει να υπάρξει λύση με πολιτικούς όρους.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ξενοφώντας Αυγερινός αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το ψυχιατρικό τμήμα. Όπως ανέφερε εκτός από τα προβλήματα στο κτίριο υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι νοσηλείες τον τελευταίο χρόνο στην ψυχιατρική κλινική  έχουν αυξηθεί σημαντικά και κατά μέσο όρο είναι 10 με 13 άτομα. Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν τα κρεβάτια και γεμίζουν ξανά. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται πρόσληψη νοσηλευτών καθώς και ψυχιάτρων για να μπορέσει το τμήμα να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τις εργασίες επισκευής και ανάπλασης του κτιρίου οι οποίες όπως μας είπαν τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ελπίζουμε να ξεκινήσουν σύντομα. Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν αυτό γίνει εντός του 2024, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Λέσβου

Συμπαράσταση στους συναδέλφους της Αθήνας για ζητήματα ασφάλειας στα δικαστήρια. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου
Στάση εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά

Αναφορά στους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης και στις σύγχρονες διεκδικήσεις για μισθούς και εργασία κάνει η ανακοίνωση του Συλλόγου
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση

Καταδίωξη στη Μυτιλήνη μετά από άρνηση ελέγχου και επικίνδυνους ελιγμούς σε πεζόδρομο
Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας μετά την καταγγελία
Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Με αιχμή τα αιτήματα για αυξήσεις, υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Λέσβου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς στις 10:30 το πρωί.
Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
ΥΓΕΙΑ

Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη

Μετά την ένοπλη επίθεση από ηλικιωμένο στον ΕΦΚΑ Κεραμικού και τον τραυματισμό υπαλλήλου
Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας

Εκπαιδευτικές δράσεις STEM, πολιτιστικές εμπειρίες και διεθνής συνεργασία στο επίκεντρο της επίσκεψης
Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10:30 το πρωί. Στο επίκεντρο οι εργατικές διεκδικήσεις, η κρίση στην κτηνοτροφία και η αντίθεση σε πόλεμο και ακρίβεια
Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αναφορά σε οικονομικές πιέσεις, κοινωνικά ζητήματα και διεθνείς εξελίξεις στην ανακοίνωση
Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά