× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεκάδες κενά σε βασικές ειδικότητες εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός υπολογίζει ότι απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 30 νοσηλευτών και άλλων τόσων ατόμων άλλων ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/7/2023

«Δεκάδες κενά σε βασικές ειδικότητες εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»
φωτογραφία αρχείου από κινητοποίηση των εργαζομένων
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και στις σοβαρές ανάγκες που υπάρχουν σε ορισμένα τμήματα όπως είναι το Ακτινολογικό, το Τεχνητό νεφρό, οι διοικητικές υπηρεσίες κ.λπ. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των εργαζομένων Ξενοφώντας Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός σημείωσε μεταξύ άλλων πως παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί Νέας Δημοκρατίας έχουν γίνει προσλήψεις εντούτοις η πλειοψηφία αυτών είναι επικουρικό προσωπικό, συμβασιούχοι δηλαδή, ενώ αντίστοιχα σημείωσε έχουμε και πολλές αποχωρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζήτημα είναι ότι οι σύγχρονες ανάγκες των νοσοκομείων, των ασθενών αλλά και της ιατρικής η οποία εξελίχθηκε σημαντικά, έχουν δημιουργήσει συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και κυρίως οι νοσηλευτές στα περισσότερα τμήματα να ματώνουν τα πόδια τους για να καταφέρουν να βγάλουν τη δουλειά.

Μιλάμε για ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας άνω των 50 οι οποίοι κυριολεκτικά δεν αντέχουν τις συνθήκες αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε ο Ξενοφώντας Αυγερινός σε ορισμένα τμήματα του νοσοκομείου όπως το Ακτινολογικό στο οποίο είχε γίνει και παράσταση διαμαρτυρίας πριν λίγο καιρό, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες. Μάλιστα τόνισε ότι για να βγουν οι βάρδιες το προσωπικό εργάζεται 10 ώρες για να εξυπηρετήσει το τμήμα.

Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νοσοκομείο και στους τραυματιοφορείς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι.

Μάλιστα σημείωσε ο Ξ. Αυγερινός ότι με εντολή διοικητή οι επικουρικοί  τραυματιοφορείς μαζί με επικουρικούς οδηγούς ανέλαβαν την μεταφορά ασθενών που παίρνουν εξιτήριο στο σπίτι αφού το ΕΚΑΒ πλέον έχει σταματήσει αυτού του είδους τις μεταφορές. «Δεν κάνω κριτική αυτή τη στιγμή ούτε στη διοίκηση που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία για την άρση του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε ούτε και στους συναδέλφους που πήραν την ευθύνη, ωστόσο θέλω να πω ότι αυτή η κατάσταση ενέχει σοβαρούς κινδύνους και ότι είναι ανάγκη επιτέλους να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμων οδηγών, τραυματιοφορέων και κυρίως νοσηλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση λέει ότι σε έκτακτες περιπτώσεις θα χρησιμοποιούνται, πυροσβέστες, αστυνομικοί κ.λπ. για την κάλυψη των αναγκών. Η γνώμη μου είναι ότι με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα δεν λύνονται και ότι χρειάζονται άλλες λύσεις».

Για την κάλυψη των κενών σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό απαιτούνται προσλήψεις τουλάχιστον 20 έως 30 νοσηλευτών και άλλων τόσων ατόμων από άλλες ειδικότητες. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του νοσοκομείου τόνισε πως επιτέλους θα πρέπει η κυβέρνηση να δει και το ζήτημα των συμβασιούχων που είναι σε ομηρία εδώ και πολλά χρόνια, έβγαλαν την πανδημία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους και πλέον θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μονιμοποιηθούν. Όπως είπε οι διαδικασίες ΑΣΕΠ είναι πολύ αργές και θα πρέπει να υπάρξει λύση με πολιτικούς όρους.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ξενοφώντας Αυγερινός αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το ψυχιατρικό τμήμα. Όπως ανέφερε εκτός από τα προβλήματα στο κτίριο υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού και γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι νοσηλείες τον τελευταίο χρόνο στην ψυχιατρική κλινική  έχουν αυξηθεί σημαντικά και κατά μέσο όρο είναι 10 με 13 άτομα. Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν τα κρεβάτια και γεμίζουν ξανά. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται πρόσληψη νοσηλευτών καθώς και ψυχιάτρων για να μπορέσει το τμήμα να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τις εργασίες επισκευής και ανάπλασης του κτιρίου οι οποίες όπως μας είπαν τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ελπίζουμε να ξεκινήσουν σύντομα. Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν αυτό γίνει εντός του 2024, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι».

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στο δυναμικό του ιδρύματος εντάσσονται δύο νοσηλευτές, μία μαία και μία εργαζόμενη στον κλάδο των Ιατρικών Εργαστηρίων
Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο οικογενειάρχης βρέθηκε νεκρός στο αγρόκτημά του
Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Φυλλάδια στη Λέσβο, ομιλίες στη Χίο και ημερίδες σε Ικαρία και Φούρνους
Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΑΤΡΟ

«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μια κωμωδία που έφερε άφθονο γέλιο και σημαντικό δίδαγμα στο κοινό της Μυτιλήνης
«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε  στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών

Ο ΣΕΔΥ Αιγαίου ζητά την άμεση ένταξή τους στους δικαιούχους με αναδρομική ισχύ από το 2024
Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους

Η 36η βράβευση του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Δελφίνι» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922
Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους