× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Επιστρέφουν οι Έλληνες τουρίστες στη Λέσβο»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς μιλά για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και τα θετικά μηνύματα στον τουρισμό για τη φετινή σεζόν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2023

«Επιστρέφουν οι Έλληνες τουρίστες στη Λέσβο»

Σε διαδικασία ανάκαμψης βρίσκεται αυτό το διάστημα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά η οικονομία της Λέσβου η οποία βγαίνει από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης και μπαίνει σταδιακά σε μία νέα περίοδο στην οποία όλοι οι επιχειρηματίες ελπίζουν στην   ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο κ. Μυρσινιάς οι εκλογές και η πολιτική αστάθεια διαχρονικά προκαλούν κλυδωνισμούς και ανασφάλεια στις αγορές με το ζητούμενο να είναι η πολιτική σταθερότητα για την άνθηση της οικονομίας. «Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σημείωσε, ελάχιστες συναντήσεις είχαμε με αρχηγούς κομμάτων. Στην πλειοψηφία οι συναντήσεις αφορούσαν υποψηφίους βουλευτές των κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Λέσβου είναι διαχρονικά και φροντίζουμε να τα επικοινωνούμε με κάθε δυνατό τρόπο ανεξαρτήτως εκλογικής ή προεκλογικής περιόδου».

Στον τομέα του τουρισμού ο Βαγγέλης Μυρσινιάς επισήμανε ότι φέτος η χρονιά φαίνεται ότι θα είναι ικανοποιητική και ότι θα αγγίξουμε τα νούμερα και τα στοιχεία του 2019. Σχολίασε μάλιστα ότι θα υπάρξει ανάκαμψη και στον εγχώριο τουρισμό παρά τα ακριβά εισιτήρια και τα αργοκίνητα πλοία.

«Είναι καλό να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι εισιτήρια ανάλογα με αυτά που πληρώνουν οι επισκέπτες του Βορείου Αιγαίου, πληρώνουν και όσοι πηγαίνουν στο Νότιο Αιγαίο. Επιπλέον οι ταχύτητες των πλοίων σε πολλές περιπτώσεις σχετίζονται και με την εξοικονόμηση καυσίμων ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στα δρομολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές φορές ως Επιμελητήριο έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας και τη διαμαρτυρία μας για την τιμή των εισιτηρίων ή τις χαμηλές ταχύτητες και τα πολύωρα ταξίδια και η απάντηση που λαμβάνουμε από τους ακτοπλόους είναι ότι τα δρομολόγια δεν είναι βιώσιμα και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση.

«Εμείς συνεχίζουμε ως Επιμελητήριο Λέσβου να διεκδικούμε το καλύτερο για τα νησιά μας με ρεαλιστικές όμως προσδοκίες. Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε πλέον δρομολόγια και από τη Θεσσαλονίκη τα οποία ευελπιστούμε να φέρουν κόσμο φέτος το καλοκαίρι από τη Βόρεια Ελλάδα. Από εκεί και πέρα το υψηλό κόστος μπορεί να μειωθεί με την εφαρμογή Μεταφορικού Ισοδύναμου στους επισκέπτες των νησιών μας, κάτι που αποτελεί πρόταση και αίτημα του Επιμελητηρίου ήδη από την εποχή που γινόταν ο σχεδιασμός του ευεργετικού αυτού μέτρου».

Αναφερόμενος στον αριθμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα τρία νησιά του Νομού μας, ο κ. Μυρσινιάς σημείωσε ότι γενικότερα φαίνεται να υπάρχει μια αυξητική τάση στην επιχειρηματική δραστηριότητα με 9.400 επιχειρήσεις να είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα του Επιμελητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πλειοψηφία αυτών, σημείωσε είναι ενεργές επιχειρήσεις, θα έχουμε όμως πιο ξεκάθαρη μετά τη νέα εκκαθάριση των μητρώων μας».

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριο μπαίνει πλέον σε μια νέα ψηφιακή εποχή ενώ όπως είπε αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων και το Business center. «Πρόκειται για δύο σημαντικές δράσεις οι οποίες ως στόχο έχουν τη στήριξη των νέων επιχειρήσεων και  των καινοτομιών  που φέρνουν στην οικονομική δραστηριότητα της Λέσβου με στόχο το πάντρεμα και το συνδυασμό των νεοφυών επιχειρήσεων με τις υφιστάμενες παραδοσιακές που υπάρχουν στο νησί μας. Θεωρούμε ότι

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βαγγέλης Μυρσινιάς, ανέφερε ότι ο ίδιος και η ομάδα επιχειρηματιών που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου ετοιμάζονται να διεκδικήσουν εκ νέου το Δεκέμβριο τη διοίκηση του οργάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι εκλογές θα γίνουν πιθανόν μεταξύ  15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου , ωστόσο επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ