× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Moria Run 2023 ‑ Αποτελέσματα και κατατάξεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/6/2023

Moria Run 2023 ‑ Αποτελέσματα και κατατάξεις

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου στο χωριό της Μόριας Λέσβου, ο αγώνας δρόμου «Moria Run 2023», με μήνυμα «Τρέξε Μαζί μας», που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA LESVOS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας φέτος αποτελούταν από τρεις ανανεωμένες κυκλικές διαδρομές και συγκεκριμένα, μια μικρή του 1,1km, που απευθυνόταν σε παιδιά και δύο κύριες διαδρομές των 5,7km και 11,8km, αντίστοιχα. Όλες οι διαδρομές είχαν σημεία αφετηρίας και τερματισμού κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ενώ η μεγαλύτερη διαδρομή των 11,8km, ήταν περισσότερο απαιτητική, περιλαμβάνοντας και τμήμα χωματόδρομου το οποίο διερχόταν μέσα από τον όμορφο ελαιώνα της Μόριας καθώς και από το επιβλητικό αρχαίο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της περιοχής.

 
Το κοινό ανταποκρίθηκε θετικά και αγκάλιασε για ακόμη μια φορά τη διοργάνωση αυτή, στην οποία έλαβαν μέρος γυναίκες και άνδρες διαφόρων ηλικιών, μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ στη μικρότερη διαδρομή έτρεξαν με μεγάλο ενθουσιασμό εξήντα περίπου παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος προέδρου της κοινότητας Μόριας Γιάννη Μαστρογιάννη, ενός ανθρώπου με αγάπη και όραμα για τον τόπο του, ο οποίος στήριξε δράσεις της Ένωσής.

 
Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του κόστους έκδοσης βιβλίου παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου, με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε», που ήδη πραγματοποιεί η Ένωσή σε συνεργασία με τη συγγραφέα του, φιλόλογο  Κλεονίκη Μαρμάρου.
Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη διάθεση του βιβλίου αυτού θα δοθεί για την ενίσχυση του τοπικού μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό «Συν- εξέλιξη».
Σε όλους όσοι έτρεξαν στον αγώνα προσφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, μπλουζάκια με το λογότυπο της διοργάνωσης, αναμνηστικά μετάλλια και διάφορα σνακ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή των διαδρομών, πραγματοποιήθηκε συμβολική απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους δρομείς που διακρίθηκαν σε κάθε κατηγορία.
 

Για τους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στις βασικές διαδρομές των 5,7km και 11,8km, τις απονομές πραγματοποίησαν, κατά περίπτωση, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Πιττός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» κ. Λάζαρος Δήμτσας, ο νυν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μόριας και μέλος της Ένωσης κ. Αργύρης Σιβρής, η πρόεδρος του συλλόγου «Συν-εξέλιξη» κα. Αναστασία Σκούρτσου, ο πρόεδρος της Τ.Δ. Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Πολυχρόνης Κανιμάς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο οποίος τυγχάνει επίσης και μέλος της Ένωσης. Την απονομή των επάθλων στα παιδιά που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις, πραγματοποίησε η φιλόλογος κα. Κλεονίκη Μαρμάρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Μετά το πέρας των απονομών, προσφέρθηκε συμβολικά εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσής μας, το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου που εξέδωσε, στον κ. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος το έχει προλογίσει, μεταξύ άλλων.
Στην επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής συνέβαλαν σημαντικά με προσφορές τους σε είδη και εξοπλισμό, για την κάλυψη αναγκών της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης, η εταιρεία «NATURALS», η επιχείρηση εμπορίας φρούτων «Χατζημανωλάκης», η κάβα Σγουρέλλη, η κάβα Γρηγορίου, η κάβα Σάντο, το κατάστημα «Χαρά Market», το σουπερ μάρκετ «Αρθούρος» και το σαπωνοποιείο «Λεσβιακή Γη».

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των υποστηρικτών της διοργάνωσης και ειδικότερα, του συλλόγου δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» μέλη του οποίου έλαβαν μέρος και στον αγώνα, του Ποδηλατικού Συλλόγου Μυτιλήνης, της Τοπικής Κοινότητας Μόριας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας, του Πεζοπορικού Συλλόγου Μόριας «Διχάλα», του συλλόγου «Συν-εξέλιξη», καθώς επίσης του παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των διασωστών πληρώματος ασθενοφόρου του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», που παρευρεθήκαν για την κάλυψη σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Ουσιαστική για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα υπήρξε η συνδρομή του προσωπικού και των μέσων του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και όλων των εθελοντών που απασχολήθηκαν για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα