× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα Κατωτριτάκια κάνουν Erasmus ....

Το δραστήριο δημοτικό σχολείο Κάτω Τρίτους συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα 9 Ιουνίου με την επίσκεψη στη Λέσβο 20 εκπαιδευτικών από 5 χώρες της Ευρώπης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2023

Τα Κατωτριτάκια κάνουν Erasmus ....
Στο γνωστό πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων και εκπαιδευτικών εμπειριών το οποίο υλοποιήθηκε σε σχολεία της Λέσβου και πολλών ακόμη ευρωπαϊκών χωρών συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους.
Σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι το εκπαιδευτικό ταξίδι στο πλαίσιο του προγράμματος ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία που χάρισε στους συμμετέχοντες πολύτιμα βιώματα.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει: 
«Ήταν ένα υπέροχο, μεγάλο εκπαιδευτικό ταξίδι. Μία εμπειρία απ’ αυτές που ανοίγουν τους ορίζοντες των εκπαιδευτικών και δίνουν νέα πνοή στο σχολείο. Τρία χρόνια μιας συνεχούς ανταλλαγής εμπειριών, εικόνων, δράσεων, πολύτιμων εκπαιδευτικών βιωμάτων.
Ο λόγος για το πρόγραμμα Erasmus+ που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λέσβο, με τίτλο «Calculating your environmental footprints” με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευτικών από 5 ευρωπαϊκές χώρες: Ουαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα που εκπροσωπούνταν από το Δημοτικό μας Σχολείο. Το πρόγραμμα ήταν διετές, αλλά παρατάθηκε για έναν ακόμη χρόνο λόγω της πανδημίας του covid.
Το χρονικό διάστημα 5-9 Ιουνίου 2023, 20 εκπαιδευτικοί από τις συμμετέχουσες χώρες της σύμπραξης, επισκέφθηκαν το νησί μας και παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα, που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εντυπωσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά του νησιού, έγιναν αποδέκτες της ζεστής φιλοξενίας από τις αρχές του τόπου, τους φορείς, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγους και εθελοντές, Μουσεία και πολιτιστικούς εκπροσώπους, που βοήθησε ο καθένας με τον τρόπο του τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους ήταν το ακόλουθο:
Δευτέρα 5 Ιουνίου: Ορνιθοπαρατήρηση στις αλυκές Καλλονής με οδηγό την περιβαλλοντολόγο Ελένη Γαληνού, επίσκεψη στο Κάστρο του Μολύβου, στο παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών και στην Πέτρα.
Τρίτη 6 Ιουνίου: Επίσκεψη στη Μονή Λειμώνος, στο Σίγρι, ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένο Δάσους, παρακολούθηση προγράμματος συντήρησης απολιθωμάτων και τέλος επίσκεψη στην Ερεσό.
Τετάρτη 7 Ιουνίου: Επίσημη υποδοχή από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης και στη συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Υποδοχή από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Τρίτους, παραδοσιακοί χοροί από μέλη του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου, παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από τους μαθητές του σχολείου, κλείσιμο προγράμματος και παράθεση γεύματος με τοπικές γεύσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κάτω Τρίτους. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Αγιάσο, γευσιγνωσία παραδοσιακής βασιλόπιτας, επίσκεψη στο Αναγνωστήριο Αγιάσου και παρακολούθηση σκοπών από τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου.
Πέμπτη 8 Ιουνίου: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Κάστρο Μυτιλήνης, στην ποτοποιία ΕΠΟΜ, στο Μουσείο Βρανά.
Παρασκευή 9 Ιουνίου: Ξενάγηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Τεριάντ και στο Μουσείο Θεοφίλου στη Βαρειά»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 χρόνια ζωής μετρά το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εξωστρεφείς δράσεις προσβλέπει σε παραπέρα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Γεωγραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

12 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε Λέσβο και Χίο οι παραβάτες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη αγάπης στην Κυψέλη

Από το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΥΓΕΙΑ

«Οι ανάγκες σε αίμα… δεν πάνε διακοπές!»

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτης Κατσίβελας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΥΓΕΙΑ

Νέα Διοίκηση στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Πρόεδρος η Ειρήνη Σωτηρχέλλη