× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα Νοσοκομεία με μάνατζερ και με λουκέτα

Ti ζητούσε πριν μερικούς μήνες ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2023

Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα Νοσοκομεία με μάνατζερ και με λουκέτα

Οι σοκαριστικές δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς και τη διαλογή ασθενών δεν ήταν τυχαίες καθώς ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε αποκαλύψει και στο πρόσφατο παρελθόν την κρυφή ατζέντα του κόμματός του για την Υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περασμένο Απρίλιο ο καθηγητής ιατρικής και τότε βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ μίλησε σε εκδήλωση με θέμα «Ο ασθενής σε πρώτο πρόσωπο - Η σημασία της πρόληψης», όπου μεταξύ άλλων ζήτησε όλα τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με διοικητές CEO και μάνατζερ.

«Πώς θα ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας για να γίνουν ανταγωνιστικά. Έχουμε πει πάρα πολλά πράγματα. Το πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση όλων αυτών των ιδρυμάτων και πού θα βρούμε τους πόρους. Έχουμε θεμελιώδη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτοί θεωρούν ότι οι πόροι θα πρέπει να βρεθούν από το κράτος κτλ αλλά καταλαβαίνετε όλοι ότι η υγεία είναι πανάκριβη. Είναι πάρα πολύ ακριβό αγαθό που πρέπει να το προσφέρουμε απλόχερα στον πολίτη (…)» σημείωσε, λέγοντας ότι «είναι αδύνατον να μπορεί να ανταπεξέλθει ένα οποιοδήποτε κράτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σπύρος Πνευματικός συνέχισε δηλώνοντας ότι «άρα θα πρέπει ίσως να κάνουμε τα νοσοκομεία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία θα έχουν δικό τους ισολογισμό», με τους «διοικητές να γίνουν CEO δηλαδή μάνατζερ».

Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά αναφέρθηκε και στις ΜΕΘ, ομολογώντας κυνικά ότι όντως δεν ήταν αρκετές επί πανδημίας. «Αυτό που ακούμε πολλές φορές ότι η κυβέρνησή μας δεν τα κατάφερε, δεν είχε αρκετές ΜΕΘ και όλα τα συναφή, αυτά είναι πράγματα αληθινά αλλά πρέπει να τα βλέπουμε με την προοπτική των δυνατότητων μιας χώρας και το τι χρειάζεται. Άρα λοιπόν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και μας έλεγε δεν έχετε αρκετές κλίνες ΜΕΘ. Άρα λοιπόν πόσες έπρεπε να έχουμε; 10.000 κλίνες ΜΕΘ που για τα επόμενα 20 χρόνια θα μείνουν αχρησιμοποίητες οι οποίες όμως κοστίζουν ένα αμύθητο ποσό;».

Για το τέλος άφησε το «καλύτερο» καθώς έδειξε τον δρόμο για σειρά λουκέτων σε νοσοκομεία. «Θα πρέπει να σπάσουμε πάρα πολλά αυγά για να αποφασίσουμε τελικά ποιες νοσηλευτικές δομές χρειαζόμαστε, πού τις χρειαζόμαστε και με ποιο ρόλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο