× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανά για τα «Πρέβελης» και «Διαγόρας»

«Το ακτοπλοϊκό λύνεται με αγώνες όχι με συσκέψεις» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/6/2023

Ξανά για τα «Πρέβελης» και «Διαγόρας»
' χρόνος ανάγνωσης

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4-6-2023 που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λήμνου με θέμα την αντικατάσταση του 18 ετών πλοίου ΜΥΚΟΝΟΣ από το 43 ετών πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ και το 33 ετών πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, αποφασίστηκε σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η απόφαση προκάλεσε την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου και των δημοτικών συμβούλων της, η οποία ανακοίνωσε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα διαχρονικά προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά, οφείλονται στο νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με βάση και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που δίνει το ελεύθερο στις εφοπλιστικές εταιρείες να βάζουν όποια πλοία θέλουν, όποτε θέλουν και με όποια σύνθεση πληρωμάτων θέλουν, με γνώμονα την αύξηση των κερδών τους και παρά τις κρατικές επιδοτήσεις που παίρνουν από τη φορολογία του ελληνικού και λημνιακού λαού.


Αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με ψηφίσματα και συσκέψεις, παρά μόνο με συνεχείς μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Γι αυτό προτείνουμε ο Δήμος Λήμνου, σε συντονισμό με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου που αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο, να διοργανώσει κινητοποιήσεις απαιτώντας αντικατάσταση του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ με σύγχρονο πλοίο στις γραμμές της Λήμνου με τη Βόρεια Ελλάδα και τα άλλα νησιά, αντικατάσταση του 48 ετών πλοίου AQUA BLUE με σύγχρονο πλοίο στη γραμμή του Λαυρίου και άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο. Παράλληλα θα μπορεί να γίνει συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας που θα μεταφέρει την αγανάκτηση των κατοίκων των νησιών μας που θα βρίσκονται αυτή την ημέρα σε κινητοποιήσεις.


Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους των «ανεξάρτητων» κατά τα άλλα παρατάξεων ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ της κας Γεώργα και ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ του κ. Μαρινάκη. Όλοι τους ψήφισαν συντεταγμένα την πρόταση του Δημάρχου για μια σύσκεψη με τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας, υπό το βλέμμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κου Αθανασίου, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στα μέσα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να έχουν προσκληθεί υποψήφιοι βουλευτές άλλων κομμάτων και ανέλαβε να διοργανώσει αυτή τη σύσκεψη!
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αυτό που είναι κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία του νησιού μας, ότι αυτές οι παρατάξεις κάθε άλλο παρά «ανεξάρτητες» είναι, αλλά στηρίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από τμήματα της ΝΔ. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν «αλλεργία» με τις λαϊκές – εργατικές κινητοποιήσεις και ότι παρά τις προσωπικές αντιπαραθέσεις της κας Γεώργα και του κου Μαρινάκη στα δημοτικά συμβούλια, στα μεγάλα ζητήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της υγείας, του νοσοκομείου του νησιού μας και όχι μόνο, έχουν κοινή γραμμή τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι του νησιού μας, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Από το καλοκαίρι να ξεκινήσει η γραμμή Βόλου‑ Μυτιλήνης‑ Χίου»

Δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΣΑΣ που αποκάλυψε το «Ν»
«Από το καλοκαίρι να ξεκινήσει η γραμμή Βόλου‑ Μυτιλήνης‑ Χίου»
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιαματικά λουτρά, ΕΣΠΑ και νέα σφαγεία στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ΑΔΕΛ

Μελέτες, χρηματοδοτικά προγράμματα και νέες υποδομές από την ΑΔΕΛ, όπως παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της κοπής πίτας
Ιαματικά λουτρά, ΕΣΠΑ και νέα σφαγεία στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ΑΔΕΛ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί μειώνονται τα αλιεύματα στις Ελληνικές θάλασσες

Ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας και κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρόσος Κουτσούμπας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟΝΗΣΙ για τις αιτίες και τα μέτρα που μπορούν να αναστρέψουν την πτώση
Γιατί μειώνονται τα αλιεύματα στις Ελληνικές θάλασσες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Ισπανικό ΟΣΔΕ ανοίγει, αλλά στην Ελλάδα κυριαρχούν οι μαθητευόμενοι μάγοι

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται ο αγροτικός κόσμος σε ό,τι αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις για το 2026
Το Ισπανικό ΟΣΔΕ ανοίγει, αλλά στην Ελλάδα κυριαρχούν οι μαθητευόμενοι μάγοι
ΕΛΛΑΔΑ

400 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών

Με επιδότηση ως 80% και 36.000 ευρώ ανά κατοικία ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
400 εκατομμύρια ευρώ για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 6 Φεβρουαρίου

Θα καταβληθούν 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους
Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 6 Φεβρουαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέες αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos

Την Δευτέρα το απόγευμα η αναχώρηση του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Νέες αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σημαντική πρωτοβουλία από τον Συνεταιρισμό Αγιάσου

Αναλαμβάνει την ενοικίαση των ελαιώνων της περιοχής με μακροχρόνιες μισθώσεις
Σημαντική πρωτοβουλία από τον Συνεταιρισμό Αγιάσου
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι» το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Δεν θα επιτρέψουν να γίνουν τα εργατικά δυστυχήματα κανονικότητα τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα
«Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι» το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έρχεται το 11ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς ανοίγει τις πύλες του στο Ηράκλειο

Από 24 έως 26 Απριλίου 2026 η καρδιά της ελαιοκομίας χτυπά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης
Έρχεται το 11ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς ανοίγει τις πύλες του στο Ηράκλειο
ΑΓΟΡΑ

Το My market Μυτιλήνης επενδύει στο μέλλον

Με μια ουσιαστική ανακαίνιση και επέκταση
Το My market Μυτιλήνης επενδύει στο μέλλον
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουριστικές ανάσες στη Λέσβο, με χειμερινούς επισκέπτες από την Τουρκία

Πακέτα για Βαλεντίνο και καρναβάλι και προϋπόθεση η γεωπολιτική σταθερότητα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη της νέας σεζόν από Απρίλη.
Τουριστικές ανάσες στη Λέσβο, με  χειμερινούς επισκέπτες από την Τουρκία