× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η μεγαλειώδης, αλλά βουβή νίκη της ΝΔ, η κρίση ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και η ευκαιρία του ΚΚΕ

Ο Δρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρης Μάντζαρης σχολιάζει στο «Ν» το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, τα αναμενόμενα και τα παράδοξά της

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/5/2023

Η μεγαλειώδης, αλλά βουβή νίκη της ΝΔ, η κρίση ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και η ευκαιρία του ΚΚΕ

Εχοντας θητεύσει πολλά χρόνια στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Μάντζαρης που αποστασιοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για το εκλογικό αποτέλεσμα, τα αναμενόμενα και τα παράδοξα της κάλπης και τα «διλήμματα» που αναδεικνύονται εν όψει του δεύτερου γύρου του βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μάντζαρης ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος ψηφίζει με βάση την οικονομική του κατάσταση και επίσης ότι δεν υπήρχε ελπίδα από… αλλού. Στάθηκε επίσης σε μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση, ότι δεν έχει ακόμα «ιστορικοποιηθεί» η περίοδος του 2015 για τον ΣΥΡΙΖΑ, και η ΝΔ προεκλογικά αξιοποίησε αυτό το γεγονός, επανερχόμενη συνεχώς στην εποχή του δημοψηφίσματος και συνδυάζοντάς το με την πρόταση του ΜέΡΑ25, κόμμα που ήθελε αρχικά να συμμαχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

Παρατήρησε επίσης ότι το συλλογικό όραμα υποχώρησε πολύ από το 2015 και μετά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνεται και να αποξενώνεται από κοινωνικά κινήματα που συγκέντρωναν εκατοντάδες εθελοντές και εθελόντριες σε όλη την Ελλάδα- με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κρίση υπαρξιακής ταυτότητας.

Μίλησε για τη μεγαλειώδη νίκη της ΝΔ, την επικοινωνιακή στρατηγική της και την απουσία… πανηγυρισμών το βράδυ των εκλογών παρά το μεγάλο ποσοστό της, την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ για ιστορικούς λόγους, τα κόμματα δεξιά της ΝΔ και την έξοδο του ΜέΡΑ25 από τη βουλή. Εξήγησε επίσης ότι το ΚΚΕ σε αυτή τη συγκυρία έχει ιστορική ευκαιρία να ηγηθεί της Αριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση