× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόγραμμα κατάρτισης από το τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ

Απευθύνεται σε αυτοαπασχολουμένους, εργαζομένους και εποχικά εργαζομένους έχει διάρκεια 80 ευρώ και δίνει επιδότηση 400 ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2023

Πρόγραμμα κατάρτισης από το τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υλοποιεί δράση επαγγελματικής συμβουλευτικής – κατάρτισης και πιστοποίησης για αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και εποχικά εργαζομένους που διαβιούν στο σύνολο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις ΠΕ Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας και Χίου σε θεματικά αντικείμενα που σχετίζονται με τους κλάδους της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3) του Βορείου Αιγαίου, όπως η καινοτομία, η διαχείριση των τεχνολογικών αλλαγών, η εξωστρέφεια, η έρευνα και ανάπτυξη, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αξιοποίηση των ΤΠΕ.

 

 

Η σχετική πρόσκληση θα δοθεί στην δημοσιότητα το επόμενο διάστημα και θα καλεί σε υποβολή αιτήσεων για να επιλεγούν 475 αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι και εποχικά εργαζόμενοι  προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο «Βελτίωση δεξιοτήτων και επαγγελματικών γνώσεων εργαζομένων σε θέματα καινοτομίας για την αναβάθμιση επαγγελματικών προσόντων στο Βόρειο Αιγαίο».

 

Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστούν μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης τα προσόντα των 475 ωφελούμενων προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις για εξοικείωση σε θέματα καινοτομίας και ΤΠΕ και ειδικότερα σε ζητήματα που σχετίζονται με τους κλάδους της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3) του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή με τον τουριστικό κλάδο και τον κλάδο αγροδιατροφής.

 

Ειδικότερα:

Η Συμβουλευτική περιλαμβάνει 8 ατομικές συνεδρίες (διάρκειας 45 λεπτών εκάστη), για την εξειδικευμένη πληροφόρηση σε ζητήματα καινοτομίας, εξωστρέφειας, διεθνούς εμπορίου και την καθοδήγηση και υποστήριξη του ωφελούμενου ώστε να  εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη, λειτουργία και διοίκηση τμημάτων καινοτομίας, εξαγωγών και τεχνολογικής ανάπτυξης.

 

 

Τα προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών, θα αφορούν τις εξής ειδικότητες:

-  Ρύπανση και Προστασία Αγρο οικοσυστημάτων
- Υπεύθυνος συντήρησης – Διαχείρισης Κτιρίων και Εγκαταστάσεων (facilitymanager)
    e-commerce – Ηοspitality sales & Marketing
- Στέλεχος Εφαρμογής Μεθοδολογιών Διατήρησης, Συντήρησης, Ανάδειξης, Αξιοποίησης Υποδομών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
- Στέλεχος Οργάνωσης Μεταποίησης, Υγιεινής, Ασφάλειας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροδιατροφικής Παραγωγής.

 

 

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης πουθα παρακολουθήσουν, οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξετάσεων πιστοποίησης (εξέταση ή/ και επανεξέταση σε περίπτωση αδυναμίας ή αποτυχίας κατά την πρώτη εξέταση) των γνώσεων και δεξιοτήτων για τα συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα. Την Πιστοποίηση θα διενεργήσουν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/ και διεθνώς και οι οποίοι είτε είναι διαπιστευμένοι (ΕΠΕΔ: Επίσημο Πεδίο Εφαρμογής Διαπίστευσης) σύμφωνα με το Πρότυπο ΙSO/IEC 17024, από την αρμόδια αναγνωρισμένη αρχή (ΕΣΥΔ) ή άλλο ισοδύναμο για τα υποβαλλόμενα σχήματα Πιστοποίησης είτε είναι πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ να χορηγούν πιστοποιητικά.

 

 

Στους ωφελούμενους θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5€ μικτά ανά ώρα (συνολικά 400 €), μείον τις νόμιμες κρατήσεις, με την προϋπόθεση πως έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών  και έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία πιστοποίησης.

 

 

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στην Πράξη έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι όλων των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (συμπεριλαμβανομένων των εποχικά εργαζομένων), ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, που διαβιούν της και δραστηριοποιούνται / εργάζονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που περιλαμβάνει τις ΠΕ Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

 

Αποκλείονται από το δικαίωμα συμμετοχής στο έργο όσοι είναι:

- Εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα (Ευρύτερος Τομέας Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού) και αυτών που εποπτεύονται από τη Γενική Κυβέρνηση και αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Στατιστικές - ELSTAT (statistics.gr).
- Άνεργοι ή/και όσοι λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιευθεί αναλυτική πρόσκληση για τη συμμετοχή στη δράση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πρακτικές χειραγώγησης της αγοράς του ελαιολάδου

Διαβάστε εδώ πως παίζεται το «παιχνίδι» για να πέσουν οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 19 Ιουλίου

Δείτε εδώ τα βοηθήματα και τις επιδοτήσεις που θα καταβληθούν σε 72.986 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 71.000 επιβάτες πέρασαν από το Οδυσσέας Ελύτης τον Ιούνιο

23,4% πάνω η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Μυτιλήνης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση 51% στις αφίξεις με τσάρτερ στη Λέσβο

Ο Ιούνης του 2024 θύμισε τις καλές χρονιές της προηγούμενης δεκαετίας στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το άνοιγμα του ΟΣΔΕ ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά…

Μαδάνε μαργαρίτες οι υπεύθυνοι των ΚΥΔ για να βρουν την ημέρα που θα ξεκινήσουν να καταθέτουν τις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης των αγροτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Χαρτογράφηση αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό

Ερωτηματολόγιο από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα σε ξερικούς ελαιώνες

Επισκεφθήκαμε τον ελαιώνα του γεωπόνου Θοδωρή Αγγελέλλη στη Μόρια της Λέσβου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

410 εκατ. ευρώ για τους νέους αγρότες

Σε διαβούλευση η νέα προκήρυξη του προγράμματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν 259 δοχεία ελαιολάδου στη Χίο

Συνελήφθη ένας άνδρας με δοχεία που περιείχαν αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης έλαιο, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χαμόγελα για το πρώτο δρομολόγιο του Speed Runner Jet 2 στη Μυτιλήνη

Πρόσθετη λύση για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από και προς την Βόρειο Ελλάδα
ΑΓΡΟΤΕΣ

1,8 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Ανακοίνωση του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου για την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει πρόσθετη χρηματοδότηση στο πολύπαθο πρόγραμμα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στηρίζει τον αγώνα κατά της ακρίβειας των εισιτηρίων το Εργατικό Κέντρο

Ανακοίνωση υπέρ της διαμαρτυρίας της ΟΛΣΑ την Παρασκευή στον Πειραιά