× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δαγκωτό στο ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα»

Η υποψήφια βουλεύτρια Ν. Λέσβου Βάσω Χοχλάκα μιλά στο «Ν» λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές για την «ανανέωση ήθους» στο κόμμα της που… «γεμίζει ξανά τις πλατείες»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/5/2023

«Δαγκωτό στο ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα»

Με τις σόλες των παπουτσιών της να έχουν… λιώσει στην κυριολεξία από τις συνεχείς περιοδείες της, ο φακός του «Ν» συνέλαβε την υποψήφια βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Βάσω Χοχλάκα στην οδό Κομνηνάκη της Μυτιλήνης. Σε μια μικρή ολιγόλεπτη στάση για καφέ, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής με τους πάντες να δηλώνουν μη ικανοί να εκτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, μιλήσαμε με την κ. Χοχλάκα για την επικαιρότητα, τα παιδιά της και την επιμονή της στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει τη νησιωτική Ελλάδα» λέει και επιμένει στα παραδείγματα του υπουργείου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του λιμανιού στο Σίγρι σε ό,τι αφορά τον Νομό μας, και στις αρχές και τις αξίες του κόμματός της από ίδρυσής του. Αλλωστε μεγάλωσε με ΠΑΣΟΚ και Αντρέα Παπανδρέου λόγω της γνωστής και ενεργούς δράσης του πατέρα της, Θεόδωρου Χοχλάκα που διετέλεσε γραμματέας τοπικά του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Μυτιλήνης. Και η ίδια από κούνια… δεν έχασε πολιτική συγκέντρωση. Και τα παιδιά της, όμως, δίπλα της από μικρά, να την ακούν να στηρίζει σθεναρά τη θέση της ότι «πρέπει» να ασχολούμαστε με την ουσία της πολιτικής, και «να διεκδικούμε για να κερδίζουμε». Σε κάθε περίπτωση, «πρέπει οι νέοι να ψηφίσουν, να ασχοληθούν με την πολιτική».

Ασκησε κριτική στη ΝΔ για το «ελιτιστικό» της ύφος και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον λαϊκισμό του, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας», δείχνοντας το ΚΚΕ. Κυρίως όμως τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι μακριά από τα σενάρια συγκυβέρνησης. Αλλά ξεκαθάρισε: «Εμείς διεκδικούμε έδρα για το ΠΑΣΟΚ, όχι για να την πάρουμε από άλλο κόμμα, αλλά για να εκπροσωπήσουμε τα νησιά μας με υπευθυνότητα, και συνέπεια ήθους, λόγων και πράξεων, όπως έκανα πάντα, και στα δύσκολα και στα εύκολα».

«Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την υπεύθυνη στάση, αλλά και τις επιλογές του. Πλήρωσε όμως και τα λάθη όλου του πολιτικού συστήματος. Όμως πλέον ο κόσμος μπορεί να συγκρίνει. Έζησε με ΠΑΣΟΚ, είδε τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και μπορεί να κρίνει», τόνισε η Βάσω Χοχλάκα που δεν απογοητεύτηκε, όπως λέει από το κόμμα της… «Με εμπνέει το ΠΑΣΟΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε όλη την Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ξαναγεμίζει τις πλατείες» απάντησε στο ερώτημα αν είναι ίδια η εποχή σήμερα με αυτή του Αντρέα Παπανδρέου για να εκθειάσει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ειδικά στις απαντήσεις που έδωσε κατά το debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ, «κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μιλώντας επί της ουσίας».

Σχολίασε και την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη και την παρουσία του στην αγορά της Μυτιλήνης όπου έχουν κλείσει 60 καταστήματα τα τελευταία χρόνια, και ο ίδιος, πρόσθεσε, δεν αναφέρθηκε σε έργα υποδομών και ανάπτυξης που πρέπει να γίνουν ή στον τουρισμό, «αλλά μίλησε μόνο για το προσφυγικό».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ