× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε ποιες περιοχές δεν θα βρέχει την Κυριακή του Πάσχα

Τα νεότερα δεδομένα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2023

Σε ποιες περιοχές δεν θα βρέχει την Κυριακή του Πάσχα

Με σχεδόν 100% πληρότητα και καλό καιρό φεύγουν τα καράβια από τον Πειραιά το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθούν τα αυτοκίνητα που θα περάσουν τα διόδια προς βόρεια και νότια Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται αύριο προς το μεσημεράκι και το βράδυ, όταν οι αδειούχοι θα ταξιδέψουν προς τα χωριά τους με πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητο.

Με ό,τι μέσο και αν ταξιδέψουν σίγουρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού ακτοπλοϊκά και καύσιμα έχουν δει μεγάλες ανατιμήσεις τον τελευταίο χρόνο.


Στο μέτωπο του καιρού τα νέα είναι καλά για σήμερα, με την έξοδο να γίνεται με ηλιοφάνεια και κάποιες λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι δεν προβληματίζουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και θα φυσούν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ο υδράργυρος, δε, θα δείξει ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, η Μεγάλη Πέμπτη και η Μεγάλη Παρασκευή θα είναι δύο ανοιξιάτικες ημέρες, με τις βροχές να έρχονται και πάλι από το Μ. Σάββατο, ενώ ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα θα χαλάσει τα σχέδια σε όσους βρίσκονται στα δυτικά και τα βόρεια.

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ για την Κυριακή του Πάσχα δίνει την εξής πρόγνωση:

«Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ στο ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή»

Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου: Διχασμένος ο καιρός το Πάσχα

Διχασμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου, αφού στη μισή Ελλάδα αναμένονται βροχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, συγκεκριμένα μπόρες θα σημειωθούν από τη Λέσβο μέχρι και τα Δωδεκάνησα τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα.

Έπειτα, ανήμερα του Πάσχα αναμένονται καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, ενώ θα βρέχει σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στις περιοχές που θα κάνουν Πάσχα με κακοκαιρία και χωρίς βροχές θα είναι η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.


Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άσχημα τα νέα για τα δυτικά και βόρεια της χώρας

Για την Κυριακή του Πάσχα, τα νέα για τα δυτικά και βόρεια της χώρας δεν είναι και πολύ καλά, καθώς αναμένονται βροχές προς το απόγευμα, ενώ στην Αττική φαίνεται πως θα ψήσουμε το αρνί με λιακάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «η αστάθεια του καιρού επηρεάζεται από το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά και θα δώσει άστατο καιρό από το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Αυτό το λαμβάνουμε υπ΄όψιν μας, γιατί ίσως επηρεαστεί και το ψήσιμο του οβελία και γενικότερα το πασχαλινό γλέντι για τα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη με κάποιες συννεφιές και τον υδράργυρο κοντά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου».

Σάκης Αρναούτογλου: Πάσχα με μπόρες και καταιγίδες

Πάσχα με ηλιοφάνεια το πρωί και συννεφιές στα ανατολικά προβλέπουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και θα ξεκινήσουν μπόρες. Φαινόμενα θα έχουμε στη δυτική και ΒΔ Ελλάδα. Μάλιστα η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται στους 20 με 21 στα κεντρικά, στους 21 στα νότια και στους 14 με 15 στα ΒΔ.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται το Εξοικονομώ 2024

Με σημαντικές αλλαγές αναμένεται η νέα προκήρυξη του προγράμματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια του Aqua Blue την εβδομάδα του Πάσχα

Στην άγονη γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Καβάλα
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

«Τρέχουν» οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να βάλει φρένο
ΕΛΛΑΔΑ

Πασχαλινά γεύματα στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος

Τα γεύματα αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε όσους υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα νησιά του Αιγαίου» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε... ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Σε ηλικία 73 ετών, πέθανε ένας σημαντικός εκπρόσωπος της Ελληνικής ροκ σκηνής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχύει για όσους εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ καταγράφει τους όρους εργασίας και τις προσαυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γεύσεις από Βόρειο Αιγαίο σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τις δράσεις προσέλκυσης τουριστών με όχημα τα τοπικά προϊόντα των νησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ