× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στελέχωση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Λήμνου ζητούν οι δικηγόροι της Λήμνου

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2023

Στελέχωση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Λήμνου ζητούν οι δικηγόροι της Λήμνου
' χρόνος ανάγνωσης

Το αίτημα των δικηγόρων της Λήμνου για στελέχωση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου του νησιού μεταφέρει στο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης με επιστολή του.

Οι δικηγόροι της Λήμνου είναι δυσαρεστημένοι επειδή η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για τις υπηρεσίες των δικαστηρίων δεν προβλέπει την κάλυψη της κενής οργανικής θέσης του Ειρηνοδικείου Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης αναφέρει:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με την παρούσα οι δικηγόροι της νήσου Λήμνου εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας μετά την προκήρυξη 5282 δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ 7/2023 με την οποία προβλέπονται 311 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου γραμματέων όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης.

 

 Στη Λήμνο λειτουργεί Ειρηνοδικείο όπου υπηρετεί μία μόνον γραμματέας ενώ εδώ και τρία (3) χρόνια υπάρχει μια κενή οργανική θέση. Πλην της εξυπηρέτησης της έδρας του Ειρηνοδικείου, η μία και μόνη υπάλληλος τηρεί πρακτικά συνεδριάσεων του Μονομελούς και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης (όταν συνεδριάζουν στη Μεταβατική Έδρα της Λήμνου), του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης (ΜΕΛ) και του Δικαστηρίου Ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 Το ίδιο πρόσωπο καλύπτει άπασες τις διοικητικές ανάγκες (κατάθεση δικογράφων ενώπιον Ειρηνοδικείου και Μονομελούς και Πολυμελούς Πρωτοδικείου, κατάθεση εφέσεων έως και αναιρέσεων,  χορήγηση απογράφων,  αποφάσεων,  δημοσίευση διαθηκών, δηλώσεις αποποίησης κληρονομίας, χορήγηση πιστοποιητικών κάθε φύσης, δηλώσεις τρίτων, καταχώρηση διαταγών πληρωμής και λοιπών πράξεων εκτέλεσης στα οικεία βιβλία, γραμματειακή υποστήριξη προανακριτικού έργου Πταισματοδίκη , διαχείριση λειτουργικών αναγκών υπηρεσίας κ.α.)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλήθος των αντικειμένων που καλύπτει η μία και μόνη γραμματέας, η αδυναμία της να λάβει ακόμη και τη νόμιμη άδειά της καθώς ουδείς υπάρχει να την αναπληρώσει και το αδιέξοδο που προξενείται σε περίπτωση ασθενείας της, επανειλημμένως σας έχουν γίνει γνωστά με αλληλογραφία και του ίδιου του Ειρηνοδικείου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι όταν η υπάλληλος ασθένησε με covid, ανεστάλη η λειτουργία του Δικαστηρίου.

 

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι στην πρόσφατη ως άνω προκήρυξη, για σαράντα τρία (43) Ειρηνοδικεία προβλέπονται συνολικά εξήντα τέσσερις (64) θέσεις και καμία για το Ειρηνοδικείο της Λήμνου, παρόλο που οι επιτακτικές ανάγκες του σας έχουν επισημανθεί .

 

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, όσο καθυστερεί η πλήρωση τουλάχιστον μίας θέσης υπαλλήλου του κλάδου γραμματέων και σας υπογραμμίζουμε ότι βασικές ανάγκες του πολίτη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε περίπτωση ανωτέρας βίας.

 

 Η Λήμνος είναι ένα νησί με μόνιμο πληθυσμό περί τις 16.500 κατοίκους ενώ δραστηριοποιούνται σε αυτό εκατοντάδες επιχειρήσεις. Ο νομικός κόσμος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές) ασκούμε τα καθήκοντά μας με πάσα επιμέλεια υπηρετώντας τη νομική επιστήμη και εν γένει τη Δικαιοσύνη.

 Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Λήμνος είναι ένα ακριτικό νησί με στρατηγική θέση στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στο οποίο κυριολεκτικά «φυλάμε Θερμοπύλες». Η απαξίωση και υποβάθμιση της Λήμνου ΚΑΙ στον τομέα της Δικαιοσύνης – πέραν όλων των άλλων τομέων στους οποίους σταδιακά τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε δυστυχώς το νησί - δεν μας αξίζει, ωθεί δε, τα νέα παιδιά και τους νέους επαγγελματίες να δραστηριοποιηθούν σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου, με περισσότερες και καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, δίνοντας ταυτόχρονα σε όλους εμάς την εντύπωση ότι αντιμετωπιζόμαστε ως «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Κύριε Υπουργέ,

 Αφού λάβετε υπ όψην σας όλα τα παραπάνω, Σας καλούμε όπως άρετε την αστοχία μη πρόβλεψης θέσης υπαλλήλου του κλάδου γραμματέων στο Ειρηνοδικείο Λήμνου με άμεσες ενέργειές σας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η κλασική μουσική ζωντάνεψε στα Λουτρά

Η δράση του «Μουσικό Κλειδί» έφερε καταξιωμένη βιολινίστρια στο Δημοτικό Σχολείο του χωρίου και μετέτρεψε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε πρωταγωνιστές μιας ξεχωριστής εμπειρίας
Η κλασική μουσική ζωντάνεψε στα Λουτρά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κατάληψη στο ΓΕΛ – Γυμνάσιο Αντισσας για τους κτηνοτρόφους

Μαθητές στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους παραγωγούς που βλέπουν τα κοπάδια και το εισόδημά τους να χάνονται
Κατάληψη στο ΓΕΛ – Γυμνάσιο Αντισσας για τους κτηνοτρόφους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα Δημοτικό Σχολείο πρότυπο στη Λέσβο

Βραβείο για «πράσινες» δράσεις στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής
Ένα Δημοτικό Σχολείο πρότυπο στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι ναυτικοί

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων της ακτοπλοϊας θα φέρει η απεργία που κήρυξη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Απεργούν την Πρωτομαγιά οι ναυτικοί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία στους ΟΤΑ Λέσβου την Παρασκευή

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή
24ωρη απεργία στους ΟΤΑ Λέσβου την Παρασκευή
ΥΓΕΙΑ

Κρίση τροφοδοσίας πέρασε το Βοστάνειο

Ευχαριστίες σε 2η ΥΠΕ, Νοσοκομείο Νίκαιας και δωρητές για την έκτακτη αποστολή
Κρίση τροφοδοσίας πέρασε το Βοστάνειο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μέτρα για τις πανελλαδικές στη Δυτική Λέσβο ζητά ο Παρασκευαΐδης

«Η κρίση του αφθώδους πυρετού μετατρέπεται σε βαθιά κοινωνική και εκπαιδευτική ανισότητα»
Μέτρα για τις πανελλαδικές στη Δυτική Λέσβο ζητά ο Παρασκευαΐδης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητική αποχή στην Αντισσα για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου

Συμβολική κίνηση αλληλεγγύης απέναντι στην κρίση του αφθώδους πυρετού
Μαθητική αποχή στην Αντισσα για τους κτηνοτρόφους της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στις κάλπες οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό στη Λέσβο

Κάλεσμα σε εγγραφές και ψηφοφορία στις 22 και 23 Απριλίου για την ενίσχυση της φωνής των εργαζομένων
Στις κάλπες οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευρωπαϊκή εμπειρία που αλλάζει το σχολείο στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν, επιμορφώθηκαν και μεταφέρουν νέες ιδέες στη σχολική ζωή
Ευρωπαϊκή εμπειρία που αλλάζει το σχολείο στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έως 15 Ιουνίου ο καθαρισμός οικοπέδων στον Δήμο Μυτιλήνης

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει την υποχρέωση καθαρισμού και υποβολής δήλωσης στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr
Έως 15 Ιουνίου ο καθαρισμός οικοπέδων στον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

27 πρόστιμα για μη χρήση κράνους στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων στο πλαίσιο της εκστρατείας μηδενικής ανοχής
27 πρόστιμα για μη χρήση κράνους στα νησιά του Βορείου Αιγαίου