× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γωνιά γαλλικής λογοτεχνίας στη μνήμη της Σοφίας Σίμου

Εκδήλωση- αφιέρωμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2023

Γωνιά γαλλικής λογοτεχνίας στη μνήμη της Σοφίας Σίμου

Αφιερωμένη στην αείμνηστη εκπαιδευτικό της Γαλλικής γλώσσας Σοφία Σίμου που δεν δίδασκε μόνο τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό, αλλά άφησε μαθήματα ζωής σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με τον μάχιμο αγώνα της για τη σύνδεση των δύο λαών μέχρι την τελευταία στιγμή παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν η εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.
Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κατόπιν πρότασης της Σοφίας Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη, Επίτιμη πρόξενος Γαλλίας, αποφασίστηκε «να δημιουργηθεί κοντά στην ήδη υπάρχουσα βιβλιοθήκη του σχολείου, μια γωνιά Γαλλικής λογοτεχνίας για την αγαπημένη μας Σοφία», μας λέει η πρώην Διευθύντρια Μαρία Τζουρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και νυν Σύμβουλος Εκπαίδευσης.
Η Σοφία Σίμου φρόντισε για όλα εκείνα τα κίνητρα αλλά και τα εφόδια προκειμένου να έρθουν σε επαφή και να ταξιδέψουν στη Γαλλία δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου με έξοδα καλυμμένα από το αντίστοιχο Γαλλικό ΙΚΥ. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων υλοποίησε το πρόγραμμα, που ξεκίνησε η Σοφία Σίμου και ολοκληρώνεται με την προγραμματισμένη απολογιστική τελική συνάντηση στη Μυτιλήνη αρχές Ιουνίου 2023.
Έφυγε νωρίς, βαθιά θρησκευόμενη πάντα, λίγο πριν ξεκινήσουν όλες εκείνες οι δια ζώσης εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών και μαθητών που ξεκίνησαν με το πρώτο άνοιγμα των δεσμευτικών μέτρων προφύλαξης του covid.
Στην εκδήλωση εγκαινιάστηκε η νέα Γαλλική βιβλιοθήκη από την κα Σοφία Μπαρουτσάκη-Τσιριγώτη και τη μητέρα της Σοφίας Σίμου, προβλήθηκε το video από το ταξίδι μαθητών και εκπαιδευτικών στο College du Val d’ Aure στη Νορμανδία της Γαλλίας (9-13 Μαΐου 2022) και οι μαθητές τραγούδησαν διαπολιτισμικά τραγούδια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η οικογένεια της Σοφίας Σίμου, η ακόλουθος συνεργασίας Γαλλικής γλώσσας, κα Véronique Bruez που μίλησε στους μαθητές και στους γονείς.
Παραβρέθηκαν, επίσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Βούλγαρης, ο Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Κωνσταντίνος Κωστούδης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους