× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νέα απεργία – αποχή από την αξιολόγηση προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η αξιολόγηση παραμένει μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2023

Νέα απεργία – αποχή από την αξιολόγηση προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ
' χρόνος ανάγνωσης

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μετά την δικαστική προσφυγή του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία κηρύχθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους, σύμφωνα με τον αντισυνδικαλιστικό Νόμο Χατζηδάκη, η ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ, από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που είχε προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να προκηρύξει εκ νέου την κινητοποίηση για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. κοινοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα εξώδικα προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Προεδρίας της Κυβέρνησης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που αφορούν στην προκήρυξη «aπεργίας - aποχής» για όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και Προϊστάμενους, από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση στην αγωνιώδη προσπάθειά της να βρει πολιτική διέξοδο από τις τεράστιες ευθύνες οργανωτικής και λειτουργικής διάλυσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων που ανέδειξε με «εκκωφαντικό» τρόπο το σιδηροδρομικό «έγκλημα» στα Τέμπη, θέλει να βάλει όλους τους εργαζόμενους συλλήβδην στο στόχαστρο, καλλιεργώντας τον επικίνδυνο κοινωνικό αυτοματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες και να συνεχίσει να προωθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τη λειτουργία κρατικών δομών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια καταδεικνύοντας την αξιολόγηση ως τη «λύση» στα αδιέξοδα της πολιτικής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αξιολόγηση δεν θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, τα τεράστια κενά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.

Η σημερινή αξιολόγηση παραμένει αντιδραστική και μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής», θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους.

Ο ιδιαίτερος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως ο φορέας λήψης και διεκπεραίωσης σε πρώτο βαθμό κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος ή ανάγκης των Δημοτών, με την πανσπερμία κλάδων, ειδικοτήτων και ρόλων που οι εργαζόμενοι σε αυτήν ασκούν, πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτός και να οδηγήσει όλους τους εμπλεκόμενους σε ένα σύστημα αξιολόγησης απλό, άμεσο, κατανοητό, αντικειμενικό και αποδεκτό από όλους. Ένα σύστημα αξιολόγησης που δεν θα αποτελεί έναν ακόμη γραφειοκρατικό μηχανισμό ελέγχου και επιβολής, αλλά ένα κοινό δρόμο αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας

Αυτοψία σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και άμεση ενεργοποίηση διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που κατέγραψε η διεύθυνση του σχολείου
Δίπλα στα παιδιά των Νέων Κυδωνιών ο Παναγιώτης Χριστόφας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone
Δεύτερη πανελλαδική διάκριση για το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης

Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού για το μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο
Επίσκεψη της Σέβη Βολουδάκη στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027

Μέχρι 26 Μαρτίου η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή μέσω gov.gr
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 2026‑2027
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην ανοίγουν συνδέσμους και να μην καταχωρούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία
Πραπλανητικά SMS για δήθεν τροχαίες παραβάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 18:00 στη Πλατεία Σαπφούς
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Ιράν και του Λιβάνου