× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

76 στους 89 ενίστανται για την επιλογή διευθυντών!

Αλχημείες και αυθαιρεσίες με μόνο γνώμονα την εφαρμογή της αξιολόγησης καταγγέλλει επί της διαδικασίας η ΕΛΜΕ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2023

76 στους 89 ενίστανται για την επιλογή διευθυντών!
' χρόνος ανάγνωσης

Αποδέκτης διαμαρτυριών για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών αναφέρει η ΕΛΜΕ Λέσβου ότι έγινε το τελευταίο διάστημα και βλέπει ότι μόνος γνώμονας για την τελική κρίση είναι η αποδοχή ή όχι της εφαρμογής της αξιολόγησης. Η ΕΛΜΕ επικαλείται πληροφορίες από πολλούς υποψηφίους συναδέλφους της ότι η διαδικασία επιλογής θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Εξαιρετικής σοβαρότητας θέμα που έχει προκύψει, εξηγεί ότι είναι ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός ενστάσεων κατά τον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων Διευθυντών. Συγκεκριμένα αναφέρονται 76 ενστάσεις σε σύνολο 89 αιτήσεων! Και μάλιστα οι ενστάσεις  οδήγησαν «στην μετέπειτα αναγνώριση και μοριοδότηση μάλιστα μιας σειράς δικαιολογητικών που όπως φαίνεται λανθασμένα δεν υπολογίστηκαν, ενώ δεν έγινε το ίδιο για μία σειρά ακόμα πραγματικών τυπικών προσόντων, που τελικά δεν λήφθηκαν υπόψη χωρίς αιτιολόγηση» εξηγεί η ΕΛΜΕ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι απ' την αρχή της διαδικασίας και σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, «είχαμε αλχημείες σχετικά με το ποια προσόντα αναγράφονταν και ελέγχθηκαν στα Πιστοποιητικά Υπηρεσιακών Μεταβολών. Κι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν στα τυπικά προσόντα οι υποψήφιοι δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν, αυτό θα συμβεί προφανώς στη συνέντευξη».

Επιπλέον το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ διερωτάται, έχοντας εικόνα της σύνθεσης του συμβουλίου επιλογής, «πώς είναι δυνατόν τακτικό μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών/τριών της ΔΕ Λέσβου απλά να μην συμμετέχει στην διαδικασία των συνεντεύξεων και να έχει υποκατασταθεί μόνιμα από τον αναπληρωτή του χωρίς να ακολουθηθούν οι σχετικές προβλεπόμενες διαδικασίες αντικατάστασης του. Εκτιμάμε ότι όταν στα μέλη τοπικού συμβουλίου επιλογής ο μόνιμος-αναπληρωτής είναι αιρετός του ΠΥΣΔΕ (εκλεγμένος με ηλεκτρονικές εκλογές με την παράταξη της ΔΑΚΕ), δεν μπορεί στους υποψήφιους συναδέλφους να εγγυάται την αμεροληψία και κυρίως κατά τη διαδικασία των συνεντεύξεων. Ποια είναι η θέση της ΔΔΕ; Αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει ή δεν γνωρίζει τίποτα καθώς πρόκειται για "Ανεξάρτητο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών";»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», και ότι η όλη διαδικασία «έχει μετατραπεί σε φυτώριο που μπορούν ν’ ανθίσουν κάθε είδους κεκαλυμμένες αυθαιρεσίες και εξυπηρετήσεις ημετέρων, οι ίδιες οι συνεντεύξεις θα είναι αυτές που θα διαχωρίσουν την ήρα απ' το στάρι περιστρεφόμενες γύρω από ένα βασικό -ενίοτε και σχεδόν αποκλειστικό- ζήτημα, αυτό της αξιολόγησης, ενδεικτικό και αντίστοιχο των «κοινωνικών φρονημάτων» για τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.» 

 «Πώς είναι δυνατόν τέτοιες διαδικασίες να μην υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο; Μήπως αυτό το στόχο τελικά επιτελούν οι εκλεγμένοι, νομιμοποιώντας με την παρουσία τους και τη ψήφο τους τις κυβερνητικές επιλογές αξιολόγησης;» αναρωτιέται καταλήγοντας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα