× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Σικελία για μουσική συνάντηση μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2023

Στη Σικελία για μουσική συνάντηση μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα έξι μαθητές της Γ’ γυμνασίου και δυο συνοδοί καθηγήτριες, ταξίδεψαν στο Alí Terme της Σικελίας, για μια μουσική συνάντηση με τους μαθητές και τους καθηγητές του Istituto Comprensivo Alí Terme – Scuola ad indirizzo musicale, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ121 με τίτλο “Following Sappho´s footsteps: a musical connection between Lesvos and Sicily”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπαιδευτική ομάδα των μαθητών και των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της μετακίνησης που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου, επισκέφθηκε σχολεία που λειτουργούν στους δήμους Alí, Alí Terme, Nizza, Fiumedinisi και Scaletta Zanclea τα οποία αποτελούν συνολικά το Istituto Comprensivo. Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία, μέσω της ενεργού συμμετοχής τους σε μαθήματα μουσικών οργάνων και πρόβες μουσικών συνόλων,να διερευνήσουν βιωματικά εκπαιδευτικές μεθοδολογίες και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση δεξιοτήτων, ειδικά στον τομέα της μουσικής.

Παράλληλα, χάρη στις περιηγήσεις σε αρκετά μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα, μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου υποδοχής στον ρόλο του ξεναγού, οι μαθητές του ΜΣΜ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της Σικελίας και τους στενούς δεσμούς της με την Ελλάδα. Η σύμπραξη των μαθητών των δυο σχολείων ολοκληρώθηκε με μια αποχαιρετιστήρια συναυλία με τίτλο “Arrivederci ragazzi”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στη Nizza. Συγκινητική ήταν η φιλοξενία και η συνεχής παρουσία του διοικητικού προσωπικού, αλλά και των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Η μουσική, αλλά και οι γλωσσικές δεξιότητες επικοινωνίας που ενεργοποιήθηκαν, επέτρεψαν να ξεπεραστούν όλα τα όρια και τα εμπόδια και ενεργοποίησαν τη διάθεση κοινωνικοποίησης και αλληλεπίδρασης, παρακινώντας όλους, μαθητές, να εστιάσουν στη σημασία της διεθνούς συνεργασίας ως ένα σημαντικό παράγοντα σκέψης και εμπειρίας του σχολείου, θέτοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας και των πολιτιστικών ανταλλαγών στο άμεσο μέλλον.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη