× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά το ρεπορτάζ του «Ν» για το πάρτι αναθέσεων της ΔΕΥΑΛ

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει σε βάθος τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών και των αναθέσεων στο συγγενή στελέχους της εταιρείας

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 4/3/2023

Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά το ρεπορτάζ του «Ν» για το πάρτι αναθέσεων της ΔΕΥΑΛ

Η ερευνητική δημοσιογραφία του «Ν» προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος φέρνει αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης που διέταξη την διενέργεια προανάκρισης προκάλεσε το δημοσίευμα του «Ν» «Οι εξώδικες αλήθειες για το πάρτι αναθέσεων της ΔΕΥΑΛ», το οποίο παρουσίαζε αποτελούσε συνέχεια του ρεπορτάζ για τις απευθείας αναθέσεις μελετών σε στενό συγγενή στελέχους της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο άρθρο αναφέρονταν και οι απαντήσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ στο αρχικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας  εφημερίδας.

Απαντήσεις οι οποίες μάλιστα κοινοποιήθηκαν με εξώδικο με προφανή στόχο των εκφοβισμό μας προκειμένου να μην συνεχίσουμε το ρεπορτάζ για τη ΔΕΥΑΛ.

Στην προκαταρκτική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί προφανώς θα διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και  θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στις απευθείας αναθέσεις είχε αναφερθεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ σε ανακοίνωσή του  στις 4 Νοεμβρίου 2021, η οποία μάλιστα είχε δημοσιευτεί σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Λέσβου.

Στην τότε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος είχε μιλήσει για πάρτι απευθείας αναθέσεων μεταξύ των όσων σοβαρών που συμβαίνουν στη ΔΕΥΑΛ καταγγέλλοντας  και διώξεις συνδικαλιστών της επιχείρησης οι οποίοι τόλμησαν να διαφωνήσουν δημόσια με τις απευθείας αναθέσεις.

Στην εξώδικη απάντησή της ΔΕΥΑΛ που υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργο Φλώρο γίνεται αναφορά στην υποστελέχωση της εταιρείας και στο γεγονός ότι οι μηχανικοί και τα στελέχη της δεν προλαβαίνουν λόγω φόρτου εργασίας να κάνουν τις απαιτούμενες μελέτες κι έτσι προχωρούν σε ανάθεσή τους σε εξωτερικούς συνεργάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΛ το συνολικό ύψος των αναθέσων στον συγκεκριμένο μελετητή κατά τη διετία 2020-2022 είναι 47.568,14 ευρώ.Προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας αναφέρουμε αναλυτικά τους αριθμούς των αποφάσεων, το είδος της ανάθεσης καθώς και το ποσό:

  • 11887/19.10.2020 Μελέτη αποτύπωσης Ε.Ε.Λ. Μεσοτόπου Έγκριση δαπάνης 1.697,96 ευρώ.
  • 346/2020 Ανάθεση εκπόνησης μελέτης υπο τον τίτλο Καθορισμός γραμμών πλημμύρας ρέματος που εφάπτεται στο γήπεδο Ε.Ε.Λ. Αγιάσου,3038,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
  • 513/2020 Ανάθεση εκπόνησης μελέτης υπο τον τίτλο Τοπογραφική μελέτη για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων σε νέα χάραξη και αντλιοστασίων στα πλαίσια του έργου «Σύστημα μεταφοράς λυμάτων Πολιχνίτου έως Ε.Ε.Λ.», 2.520,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
  • 230/2021 Ανάθεση εκπόνηση μελέτης υπο τον τίτλο Συμπληρωματικά έργα Αποχέτευσης της Αγιάσου, 11.498, 35 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
  • 89/2022 Ανάθεση εκπόνησης μελέτης Επικαιροποίηση μελέτης εσωτερικών αποχέτευσης-ύδρευσης και μελέτη αγωγού μεταφοράς λυμάτων Τ.Κ.Αλυφαντών από τη θέση συγκέντρωσης στο αποχετευτικό δίκτυο Μυτιλήνης, 28.813,83 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ ).

Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει σε βάθος τις αναθέσεις αυτές και κυρίως την διαδικασία με την οποία «εντελώς τυχαία» δόθηκαν στο στενό συγγενή του στελέχους της ΔΕΥΑΛ. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση