× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε αποδιάρθρωση η ΔΕΥΑΛ υποστηρίζει ο σύλλογος εργαζομένων

Μόλις 70 εργαζόμενοι στην εταιρεία, 195 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον οργανισμό. Με απευθείας αναθέσεις και «μπλοκάκια» καλύπτονται οι ανάγκες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2021

Σε αποδιάρθρωση η ΔΕΥΑΛ υποστηρίζει ο σύλλογος εργαζομένων
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στην εξαιρετικά προβληματική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΛ Λέσβου σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων της εταιρείας που διαχειρίζεται την ύδρευση και την αποχέτευση για όλο το νησί της Λέσβου.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από το σημερινό Δ.Σ. στην εταιρεία απασχολούνται μόλις 70 εργαζόμενου αν και θα έπρεπε να απασχολούνται 195, όπως προβλέπει ο οργανισμός της ΔΕΥΑΛ. Οι υπόλοιπες ανάγκες καλύπτονται με απευθείας αναθέσεις και με εξωτερικούς συνεργάτες, τους λεγόμενους “μπλοκάκιδες”.   Επιπλέον ο Σύλλογος καταγγέλλει διώξεις των μελών του Δ.Σ. Το «Ν» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο προκειμένου να έχει την δική του θέση για τα όσα υποστηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων. Ο κ. Φλώρος επιφυλάχθηκε να απαντήσει όταν λάβει πλήρη γνώση των όσων καταγγέλλει το σωματείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι:

- Δεν γίνονται καταμετρήσεις κατανάλωσης νερού σε αρκετές Δημοτικές ενότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δεν εκδίδονται οι σχετικοί πραγματικοί λογαριασμοί κατανάλωσης αλλά πληρώνονται μόνο τα πάγια από τους καταναλωτές.

- Να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι και κατά συνέπεια η επιχείρηση στην υλοποίηση έργων (ένταξη, μελέτη, υλοποίηση, και διαχείριση - παρακολούθηση - επίβλεψη, κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης -αποχέτευσης, βιολογικοί, διαχείριση ποιότητας και ποσότητας ύδρευσης και αποχέτευσης κ.λ.π., με αποτέλεσμα να καταφεύγει στη λύση εξωτερικών συνεργατών - εταιρειών, σε βάρος φυσικά των καταναλωτών.

Από το 2015 οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την επέκταση της ΔΕΥΑΛ, τις οποίες έχουν διατυπώσει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος εργαζομένων τονίζει πως όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι με θέσεις, με προτάσεις και φιλότιμες προσπάθειες έκαναν ότι ήταν δυνατό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η εταιρεία. Ωστόσο από την πλευρά της διεύθυνσης και της διοίκησης το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν ανελέητο πόλεμο, εναντίον των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων. 

«Είναι πρώτη φορά στα 38 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης που ο Πρόεδρος και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων είτε τραβιέται σε δικαστήρια είτε έχει κληθεί σε απολογία, με διάφορους προσχηματικούς λόγους,  με αποκορύφωμα την καθαίρεση από τη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών του Γραμματέα του Δ.Σ.

Μήπως (μέσω των διώξεων των συνδικαλιστών ) επιχειρείται η τρομοκράτηση, ο εκβιασμός και η υποταγή των εργαζομένων;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως γίνεται προσπάθεια φίμωσης και ποινικοποίησης κάθε τεκμηριωμένης γνώμης ή άποψης που εκφράζεται πάνω στα εργασιακά αντικείμενα που διαχειρίζονται οι υπάλληλοι;

Καταδικάζουμε την στάση του Προέδρου και των μελών του ΔΣ της επιχείρησης (ΔΕΥΑΛ) καθώς και των διευθυντικών στελεχών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση, την οποία τους εμπιστεύθηκαν οι Δημοτικές Αρχές, προβαίνουν σε διώξεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων (και των πέντε μελών του Δ.Σ. των εργαζομένων), προκειμένου να συνεχιστεί το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και εργολαβιών, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε από τις αναρτημένες αποφάσεις στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Πιστεύουμε ότι η Διεύθυνση και η Διοίκηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ θα πρέπει να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων των δύο δήμων, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις γνώσεις και την εμπειρία των εργαζομένων αφήνοντας κατά μέρος τακτικές και πρακτικές άλλων εποχών».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Λέσβος θα φιλοξενήσει το 2027 τη Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO

Σημαντική διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μετά την πρώτη πανελλήνια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη
Η Λέσβος θα φιλοξενήσει το 2027 τη Συνάντηση των Ελληνικών Εδρών UNESCO
ΑΓΡΟΤΕΣ

Επιστήμονες και κτηνοτρόφοι ζήτησαν αλλαγή στρατηγικής για τον αφθώδη στη Λέσβο

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός Σύλλογος «Ηλιαχτίδα», η προστασία της λεσβιακής φυλής προβάτου, οι ελλείψεις στη βιοασφάλεια και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις ταφές των ζώων
Επιστήμονες και κτηνοτρόφοι ζήτησαν αλλαγή στρατηγικής για τον αφθώδη στη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καθημερινά δρομολόγια στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου μέσα από περιήγηση με σκάφος γυάλινου πυθμένα και επίσκεψη στη Νησιώπη, από την Τετάρτη 10 Ιουνίου
Καθημερινά δρομολόγια στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο στόχαστρο της Λαϊκής Συσπείρωσης η πολιτική για το νερό στο Βόρειο Αιγαίο

Ερώτηση στην Επιτροπή Λογοδοσίας για ύδρευση, λύματα, καθυστερήσεις έργων και τον κίνδυνο περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού.
Στο στόχαστρο της Λαϊκής Συσπείρωσης η πολιτική για το νερό στο Βόρειο Αιγαίο
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά σε κατοικία στον Μανταμάδο

Καταστράφηκε η κουζίνα, χωρίς τραυματισμούς
Φωτιά σε κατοικία στον Μανταμάδο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμητική διάκριση για τον Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ παρουσία του Χαράλαμπου Αθανασίου

Στον Ιερό και Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η τελετή απονομής του οφφικίου από εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη
Τιμητική διάκριση για τον Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ παρουσία του Χαράλαμπου Αθανασίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός

Μετά το νέο σκάνδαλο και την παραίτηση του Ευθύμη Μπακογιάννη
Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός
ΧΩΡΙΑ

Παρεμβάσεις σε υποδομές και κοινόχρηστους χώρους σε Αλυφαντά και Πυργί

Αυτοψία του Δημάρχου Μυτιλήνης στα έργα που υλοποιούνται με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων
Παρεμβάσεις σε υποδομές και κοινόχρηστους χώρους σε Αλυφαντά και Πυργί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο της Βουλής τα προβλήματα του Κτηματολογίου στη Λέσβο

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την κατάργηση της προανάρτησης και επαναφέρει το αίτημα επανακτηματογράφησης του Κτηματολογίου Μυτιλήνης.
Στο επίκεντρο της Βουλής τα προβλήματα του Κτηματολογίου στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς αποκλεισμούς και προκρατημένες θέσεις η ΕΛΑΣ

Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια θα ληφθούν από τα συλλογικά όργανα που θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα
Χωρίς αποκλεισμούς και προκρατημένες θέσεις η ΕΛΑΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Προκυμαίας Μυτιλήνης

Την Τρίτη 9 Ιουνίου η Δημοτική Επιτροπή εγκρίνει το πρακτικό του διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου προϋπολογισμού 4,93 εκατ. ευρώ -Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων με στόχο την έναρξη των εργασιών τον Οκτώβριο
Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Προκυμαίας Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Αναπάντητα ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις στη Δυτική Λέσβο»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για τον ΑΡΜΟ ΑΕ, τις απευθείας αναθέσεις και τις προτεραιότητες του Δήμου
«Αναπάντητα ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις στη Δυτική Λέσβο»