× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε αποδιάρθρωση η ΔΕΥΑΛ υποστηρίζει ο σύλλογος εργαζομένων

Μόλις 70 εργαζόμενοι στην εταιρεία, 195 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον οργανισμό. Με απευθείας αναθέσεις και «μπλοκάκια» καλύπτονται οι ανάγκες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2021

Σε αποδιάρθρωση η ΔΕΥΑΛ υποστηρίζει ο σύλλογος εργαζομένων

Στην εξαιρετικά προβληματική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΛ Λέσβου σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων της εταιρείας που διαχειρίζεται την ύδρευση και την αποχέτευση για όλο το νησί της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από το σημερινό Δ.Σ. στην εταιρεία απασχολούνται μόλις 70 εργαζόμενου αν και θα έπρεπε να απασχολούνται 195, όπως προβλέπει ο οργανισμός της ΔΕΥΑΛ. Οι υπόλοιπες ανάγκες καλύπτονται με απευθείας αναθέσεις και με εξωτερικούς συνεργάτες, τους λεγόμενους “μπλοκάκιδες”.   Επιπλέον ο Σύλλογος καταγγέλλει διώξεις των μελών του Δ.Σ. Το «Ν» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο προκειμένου να έχει την δική του θέση για τα όσα υποστηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων. Ο κ. Φλώρος επιφυλάχθηκε να απαντήσει όταν λάβει πλήρη γνώση των όσων καταγγέλλει το σωματείο.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι:

- Δεν γίνονται καταμετρήσεις κατανάλωσης νερού σε αρκετές Δημοτικές ενότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δεν εκδίδονται οι σχετικοί πραγματικοί λογαριασμοί κατανάλωσης αλλά πληρώνονται μόνο τα πάγια από τους καταναλωτές.

- Να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι και κατά συνέπεια η επιχείρηση στην υλοποίηση έργων (ένταξη, μελέτη, υλοποίηση, και διαχείριση - παρακολούθηση - επίβλεψη, κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης -αποχέτευσης, βιολογικοί, διαχείριση ποιότητας και ποσότητας ύδρευσης και αποχέτευσης κ.λ.π., με αποτέλεσμα να καταφεύγει στη λύση εξωτερικών συνεργατών - εταιρειών, σε βάρος φυσικά των καταναλωτών.

Από το 2015 οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την επέκταση της ΔΕΥΑΛ, τις οποίες έχουν διατυπώσει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της επιχείρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος εργαζομένων τονίζει πως όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι με θέσεις, με προτάσεις και φιλότιμες προσπάθειες έκαναν ότι ήταν δυνατό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η εταιρεία. Ωστόσο από την πλευρά της διεύθυνσης και της διοίκησης το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν ανελέητο πόλεμο, εναντίον των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων. 

«Είναι πρώτη φορά στα 38 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης που ο Πρόεδρος και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων είτε τραβιέται σε δικαστήρια είτε έχει κληθεί σε απολογία, με διάφορους προσχηματικούς λόγους,  με αποκορύφωμα την καθαίρεση από τη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών του Γραμματέα του Δ.Σ.

Μήπως (μέσω των διώξεων των συνδικαλιστών ) επιχειρείται η τρομοκράτηση, ο εκβιασμός και η υποταγή των εργαζομένων;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως γίνεται προσπάθεια φίμωσης και ποινικοποίησης κάθε τεκμηριωμένης γνώμης ή άποψης που εκφράζεται πάνω στα εργασιακά αντικείμενα που διαχειρίζονται οι υπάλληλοι;

Καταδικάζουμε την στάση του Προέδρου και των μελών του ΔΣ της επιχείρησης (ΔΕΥΑΛ) καθώς και των διευθυντικών στελεχών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση, την οποία τους εμπιστεύθηκαν οι Δημοτικές Αρχές, προβαίνουν σε διώξεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων (και των πέντε μελών του Δ.Σ. των εργαζομένων), προκειμένου να συνεχιστεί το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και εργολαβιών, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε από τις αναρτημένες αποφάσεις στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Πιστεύουμε ότι η Διεύθυνση και η Διοίκηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ θα πρέπει να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων των δύο δήμων, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις γνώσεις και την εμπειρία των εργαζομένων αφήνοντας κατά μέρος τακτικές και πρακτικές άλλων εποχών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια