× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανοιξαν την αγκαλιά τους σε όλες τις φωνές

Εντυπωσιακό διήμερο κατά την 9η Συνάντηση Χορωδιών Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/2/2019

Ανοιξαν την αγκαλιά τους σε όλες τις φωνές
' χρόνος ανάγνωσης

Ενθουσιασμός, θετικά σχόλια και ενθάρρυνση ο ένας για τον άλλον κυριάρχησαν στο διήμερο της 9ης Συνάντησης Χορωδιών Μυτιλήνης. Το «Ν» βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και το Σάββατο και την Κυριακή. Διαβάστε εδώ για την πρώτη μέρα της Συνάντησης των Χορωδιών.

«Οικοδέσποινα» του χορωδιακού Φεστιβάλ εδώ και εννέα χρόνια είναι η Πολυφωνική Χορωδία Μυτιλήνης, που έκλεισε και το διήμερο υπό τη διεύθυνση του Στέλιου Λασκαρίδη, επισημαίνοντας τη στήριξη που είχε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Λέσβο. Μάλιστα κάλεσε στο βήμα τόσο την Περιφερειάρχη, Χριστιάνα Καλογήρου, όσο και τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ενώ επεσήμανε ότι χάρη στη στήριξη αυτή κατόρθωσε φέτος να μεταφέρει τις Χορωδίες από όλα τα μέρη του νησιού στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνόπουλα, παιδιά μεταναστών και προσφύγων, αλλά και ενήλικες Έλληνες και αιτούντες άσυλο τραγούδησαν χτες και συγκίνησαν το πολυπληθές κοινό. Η Διαπολιτισμική Χορωδία παιδιών Polyphonica Aegean, παράρτημα της Polyphonica voices της Αθήνας από τον Ιανουάριο του 2019 λειτουργεί και δεύτερο τμήμα της χορωδίας στο χωριό της Μόριας, ύστερα από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας και του Δημοτικού σχολείου του χωριού, με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου. Τα μικρά παιδιά συγκίνησαν με το αντιπολεμικό τραγούδι «τα ραφτικά της γιαγιάς». Παρούσα ήταν και η διαπολιτισμική χορωδία ενηλίκων Cantalaloun που απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, εθελοντές και εργαζόμενους σε ΜΚΟ, ντόπιους και πρόσφυγες και μετανάστες με ρεπερτόριο από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωραία τραγούδια παρουσίασε και ο μορφωτικός, πολιτιστικός, Σύλλογος ΕΘΟΚ Καλλονής που συνεχίζει με τη μαέστρο Λία Κεφαλά. Η χορωδία είναι τρίφωνη με ποικίλο πρόγραμμα, αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της ήταν στο εξαιρετικό αντάμωμα με τις χορωδίες του ΟΤΕ Πάτρας και Animato, καθώς και με τα μουσικά σχολεία Πάτρας και Μυτιλήνης, σε μια συνύπαρξη 262 χορωδών επί σκηνής! Ενθαρρυντικές κριτικές απέσπασε και η μικτή χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης