Με ομόφωνη απόφαση της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ζητά την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων των πανεπιστημιακών και των πανεπιστημίων. Η Σύγκλητος συνεδρίασε στις 28 Φεβρουαρίου και τα αιτήματα που θέτει είναι:
- Να δρομολογηθεί εντός του 2023 η θέσπιση ενός νέου μισθολογίου των μελών ΔΕΠ σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας(1911/2022) για την αποκατάσταση των μισθών στα προ Αυγούστου 2012 επίπεδα και την οριστική επίλυση του προβλήματος, αναγνωρίζοντας και σε οικονομικό επίπεδο το δημόσιο λειτούργημα που επιτελούν.
- Να προχωρήσει στην καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναδρομικά προς όλα τα μέλη Δ.Ε.Π., ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν ή όχι στη δικαιοσύνη, για λόγους ισονομίας.
- Να καταβληθεί στα μέλη ΔΕΠ που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές το «Επίδομα Απομακρυσμένων – Παραμεθορίων Περιοχών», που εκκρεμεί από το 1997, ύψους 100€ για όλες τις βαθμίδες μελών ΔΕΠ. Επισημαίνεται ότι αυτό το επίδομα καταβάλλεται σε όλες τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών που εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές.
- Να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της έρευνας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες τους και να ενισχυθεί η υλικοτεχνική τους υποδομή και η έρευνα. Ειδικά δε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ληφθεί υπόψη ότι οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του πολυνησιωτικού του χαρακτήρα.
- Να δοθούν πιστώσεις για νέες θέσεις ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ καθώς και διοικητικού - τεχνικού προσωπικού που θα καλύπτουν πλήρως τις αποχωρήσεις κάθε έτους και θα συμπληρώνουν τα κενά της προηγούμενης περιόδου κατά την οποία οι θέσεις ήταν μηδενικές.