× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου

Τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Κύτελη που δεν προχώρησε τόσα χρόνια στην επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το κλιμάκιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2023

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου που στεγάζεται. Οι δημοτικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες του Δήμου με έδρα το Πλωμάρι μεταστεγάζονται καθώς κι αυτών οι υπηρεσίες βρίσκονται στο ίδιο κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προβλήματα του κτιρίου ήταν γνωστά, εδώ και μία τετραετία τουλάχιστον, ωστόσο η δημοτική αρχή Κύτελη και σε αυτή την περίπτωση επέδειξε αδιαφορία.Να σημειωθεί ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την επισκευή του κτιρίου.

Το ζήτημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου ήρθε στην επικαιρότητα με την  επιστολή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τη διοίκηση της πυροσβεστικής στην οποία ζητά την άμεση μετεγκατάσταση των υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρεται:   Οι έντονες ρηγματώσεις του σκυροδέματος στα περισσότερα υποστυλώματα από τις οξειδώσεις οπλισμών, οι φθορές των επιχρισμάτων τοιχοποιίας, οι διαρροές σε σωληνώσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, καλοριφέρ, τα παλιά κουφώματα, με μεγάλα κενά που δεν προσφέρουν καμία στεγανοποίηση, ακόμα έχουν τοποθετηθεί νοβοπάν αντί για παράθυρο». Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρεται ακόμη: «Ύπαρξη τρωκτικών και εντόμων σε χώρους που σιτίζονται οι πυροσβέστες, η ελλιπής συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου και διαρροές υγρών, επίσης υπάρχει μόνο ένας κοινός κοιτώνας ενώ στο κλιμάκιο υπηρετούν και γυναίκες υπάλληλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποσχέσεις από Βαρβαγιάννη

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, υποσχέθηκε ότι το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού κλιμακίου θα στεγαστούν στο κτίριο των εθελοντών πυροσβεστών και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κτίριο που λειτουργούσε στο παρελθόν ως ξενώνας στην κοινότητα Πλαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση στη βουλή πραγματοποίησαν για την κακή κατάσταση του κτιρίου οι βουλευτές Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς του ΣΥΡΙΖΑ και Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ