× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κομνηνάκα: Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου οδηγεί ασθενείς στους ιδιώτες

Αρνήθηκε την στελέχωση του κέντρου υγείας με μόνιμο προσωπικό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/2/2023

Κομνηνάκα: Η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου οδηγεί ασθενείς στους ιδιώτες

Να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου Δυτικής Λέσβου με μόνιμο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις και μπαλώματα ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε στην κάλυψη των κενών από ιδιώτες - γιατρούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας με βάση και τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης που ανοίγει την πόρτα στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κερδοσκοπεί σε βάρος του δημόσιου.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η Μ. Κομνηνάκα κατήγγειλε ότι οι εγκληματικές ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Υγεία αναδείχθηκαν με τον χειρότερο τρόπο όταν ένα βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό με ιδιωτικό μέσο στο ΚΥ Πολιχνίτου, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην περιοχή και το ΕΚΑΒ έπρεπε να πάει από τη Μυτιλήνη. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης με οδηγούς και διασώστες στα ασθενοφόρα ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια και ασφάλεια όλες οι βάρδιες.



Οι 5 συνολικά οδηγοί που υπηρετούν, από τους οποίους μόνο ένας είναι μόνιμος και ένας έχει έρθει με μετακίνηση από το ΚΥ Πλωμαρίου, δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη των βαρδιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σταθερά ακάλυπτες βάρδιες κάθε μήνα και να έχουν συσσωρευτεί αδιάθετες άδειες 2 ετών για τους εργαζόμενους. Επίσης δεν υπάρχουν διασώστες ώστε να μπορούν άμεσα να συνδράμουν στα περιστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Υπογράμμισε πως οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι τεράστιοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΚΥ Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, μίας περιοχής άνω των 4.500 κατοίκων, που διπλασιάζονται σχεδόν το καλοκαίρι.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ενώ είναι μια περιοχή όπου λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο - λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, μεταξύ των πολλών ειδικοτήτων που λείπουν είναι εκείνη του παιδιάτρου που μπαλώνεται με επίσκεψη παιδιάτρου από το ΚΥ Πλωμαρίου μία μόνο φορά το μήνα. Μια μόνο φορά το μήνα επισκέπτεται το ΚΥ επίσης γυναικολόγος και ορθοπεδικός.



Κατήγγειλε πως σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στους παθολόγους αφού με το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτονται πλήρως και με ασφάλεια οι βάρδιες. Ταυτόχρονα σε αχρησία παραμένουν τα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα λόγω της έλλειψης ακτινολόγου, ενώ τραγικά υποστελεχωμένο είναι και το Μικροβιολογικό.



Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρέπεμψε στην κάλυψη των κενών από ιδιώτες - γιατρούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας με βάση και τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης που ανοίγει την πόρτα στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κερδοσκοπεί σε βάρος του δημόσιου. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πρακτική των μπαλωμάτων με τις μετακινήσεις προσωπικού και δεν πρόκειται να μετατρέψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα.



Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, με την υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, εξαναγκάζοντας τον λαό να απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον χώρο της Υγείας πληρώνοντας αδρά, επισήμανε στη δευτερολογία της η Μ. Κομνηνάκα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου