× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό Λέσβου

Ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και επίσημα τα ονόματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2023

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Η χθεσινή Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικύρωσε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Για το Νομό Λέσβου οι υποψήφιοι/ες είναι οι εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Μπουρνούς Γιάννης, βουλευτής
  • Μαντζαβέλας Αντώνης , δασολόγος
  • Μοιρασγεντής Δημήτρης,  δικηγόρος
  • Νικολάρα Μαρία,  πολεοδόμος
  • Βασίλα Μυρσίνη , αγρότισσα

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων.Η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι», επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών:

1. Η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

2. Οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.

4. Η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

«Η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό. Χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.

Τα αδιανόητα σενάρια που εξυφαίνει τελευταία ο κ. Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επιλογή Μητσοτάκη είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Άρα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα», σημείωσε εμφατικά ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Τριήμερο εκδηλώσεων στην Αγιάσο για τον Προφήτη Ηλία

Από την Παρασκευή 18 Ιουλίου έως την Κυριακή 20 Ιουλίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξανά στη βουλή από Παρασκευαΐδη η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ εγκαλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την άδικη μεταχείριση των αγροτών του νησιού
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Global Birdfair 2025: Η Λέσβος φτερουγίζει διεθνώς

Για τέταρτη χρονιά, η Λέσβος συμμετέχει στη διεθνή έκθεση που φιλοξενεί χιλιάδες παρατηρητές πουλιών και επαγγελματίες του οικοτουρισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για το «κρατικό‑επιχειρηματικό έγκλημα των Τεμπών» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δύο συνεδρίες – Μαρτυρίες και Επιστημονική Ανάλυση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υπεγράφη στο Πλωμάρι η διακήρυξη των τριών Περιφερειών

Μια πρωτοβουλία για την ανάδειξη της νησιωτικότητας ως πλεονεκτήματος και κεντρικού άξονα πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματοδοτήσεις για αφαλάτωση και δύο γεωτρήσεις στον Δήμο Λήμνου

Ενέκρινε στις 10 Ιουλίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Κικίλιας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ανάσα για τους συνταξιούχους με 50λεπτο εισιτήριο στα Τσαμάκια

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης έφερε αποτελέσματα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Τα τελευταία 50 χρόνια η νησιωτική Ελλάδα δεν εκτιμήθηκε όσο πρέπει»

Η νησιωτική συμμαχία των τριών περιφερειών της χώρας θα αλλάξει τα δεδομένα σημειώνει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου
ΒΙΒΛΙΟ

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου παρουσιάζει το νέο της Ανθολόγιο

Σήμερα Παρασκευή στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στην Τοσκάνη σε νηπιαγωγείο του δάσους

Από 15 έως 19 Ιουνίου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Πάλι‑ πάλι» και πρεμιέρα στον Οινοφόρο με Θοδωρή Φέρρη

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 11 το βράδυ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους Περιφερειάρχες συσκέφθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Στο φόντο της διακήρυξης της Κέρκυρας κάλεσε τους περιφερειάρχες στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής