× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη πρότεινε η Εισαγγελέας

Δεν συντρέχουν τα αντικειμενικά στοιχεία της κατάχρησης εξουσίας, για την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είπε η Εισαγγελέας της έδρας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2023

Ειδικό Δικαστήριο: Απαλλαγή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη πρότεινε η Εισαγγελέας
' χρόνος ανάγνωσης

Απαλλακτική είναι η εισήγηση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγας Σμυρλή, σε ότι αφορά το σκέλος του κατηγορητηρίου για την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που αφορά στη μη έγκαιρη αποστολή στη Βουλή δικογραφίας, κατά του τότε Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για μη τιμολόγηση φαρμάκων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κα Σμυρλή συνεχίζει την αγόρευση της, για το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, που αφορά καταγγελίες ότι, ασκούσε πιέσεις κατά των Εισαγγελέων Ελένης Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργίας Τσατάνη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας κατέρριψε το κατηγορητήριο, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, για τα οποία δικάζεται η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και πρότεινε την απαλλαγή της και για τα δύο, ενώ παράλληλα πρότεινε την απαλλαγή και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, με σκεπτικό ότι, αφού δεν έχουν διαπραχθεί τα βασικά αδικήματα, δεν υπάρχει ούτε η ηθική αυτουργία σε αυτά.

 

«Δεν πρόεκυψε πρόθεση της κ. Τουλουπάκη να μην θέσει τη δικογραφία Κουρουμπλή στη κρίση της Βουλής. Προτείνω την απαλλαγή της, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και την απαλλαγή του κ. Παπαγγελόπουλου, για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στο πρώτο σκέλος της αγόρευσης της η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Σμυρλή, αναφέρθηκε στις αναφορές των τριών Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Λοβέρδου – Χριστοφιλοπούλου και Κεγκέρογλου, με τις οποίες καταγγελλόταν ο τότε Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, για μη τιμολόγηση φαρμάκων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Τουλουπάκη κατηγορείται ότι, καθοδηγούμενη από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και συγκατηγορούμενο της Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δεν έστειλε εγκαίρως τη δικογραφία στη Βουλή, ως όφειλε να κάνει ως εισαγγελέας Διαφθοράς, Εισαγγελέας με αποτέλεσμα να παρέλθει η προθεσμία, που ορίζει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.

 

«Η αναφορά των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του τότε Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν αόριστη και δεν επιδεχόταν ποινική αξιολόγηση. Ούτε για ζημιά του Δημοσίου μπορεί να γίνει λόγος, αφού είχε τεθεί δικλείδα ασφαλείας, για δαπάνη του Δημοσίου, για τα φάρμακα», τόνισε η κ. Σμυρλή, τεκμηριώνοντας την άποψη της περί απαλλαγής Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου.

 

«Δεν συντρέχουν τα αντικειμενικά στοιχεία της κατάχρησης εξουσίας, για την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη», είπε στην αρχή η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου και συνέχισε:

 

«Έτσι, όπως αποδίδεται αυτή η περιγραφόμενη συμπεριφορά, αφού δεν συνιστά κατάχρησης εξουσίας, ερευνητέο εάν συνιστά άλλο αδίκημα και άρα μπορεί να υπάρξει μεταβολή της κατηγορίας, σε παράβαση καθήκοντος.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης