× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρεκόρ επισκέψεων στον «Κόσμο του Ούζου»

Ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2023

Ρεκόρ επισκέψεων στον «Κόσμο του Ούζου»
' χρόνος ανάγνωσης

Στις παρυφές του Πλωμαρίου, τον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, καθώς και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», ένας χώρος γεμάτος μυστικά και αρώματα, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε! Tο μουσείο, που είναι αφιερωμένο στο εθνικό μας απόσταγμα, άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό με επισκέψεις χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων.

Με ξεναγήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χώρο του αποστακτηρίου, ο Κόσμος του Ούζου υποδέχτηκε τον περασμένο Ιούλιο – Αύγουστο πάνω από 3.000 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για το μουσείο. Η φήμη του Μουσείου φαίνεται να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μαζί με το πλέον εθνικό χαρακτηριστικό μας απόσταγμα, καθώς περισσότεροι από το 50% των επισκεπτών κατέφθασαν από χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ, ΗΠΑ Τουρκία, κ.α.) Μεταξύ των επισκεπτών ήταν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι αλλά και youtubers  που πραγματοποίησαν αφιερώματα τόσο για τη Λέσβο όσο και για το Πλωμάρι, και φυσικά ο «Κόσμος του Ούζου» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει καθώς αποτελεί στολίδι του οικισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο «Κόσμος του Ούζου», είναι ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών καθώς προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Γνωρίζουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, το βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας και φυσικά, γεύονται το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου – μαθαίνοντας για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος. Επιπλέον, οι επισκέπτες γνωρίζουν την ιστορία του Ούζου και ακολουθούν βήμα-βήμα τα χνάρια του ιδρυτή, Ισίδωρου Αρβανίτη, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε. Χάρη στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει το Μουσείο, κατέκτησε και το 2022 το βραβείο Travellers' Choice 2022 που προήλθε από τις θετικές κριτικές και βαθμολογίες στην πλατφόρμα του Tripadvisor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει περάσει πλέον τα σύνορα της χώρας μας και μαγεύει κοινό ανά τα μήκη και πλάτη της γης, προάγοντας την ελληνική παράδοση. Έτσι, τη χρονιά που πέρασε, το Μουσείο «ταξίδεψε» και αυτό με τη σειρά του μέχρι το Ισραήλ μεταφέροντας την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσω του site «VirtualTour: Dejavu», στα πλαίσια αφιερώματος για τη Λέσβο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια χρονιά γεμάτη αρώματα και συναισθήματα, οι άνθρωποι του Μουσείου εύχονται μια Καλή Χρονιά.

Ραντεβού στον Κόσμο του Ούζου!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

 

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα