× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρεκόρ επισκέψεων στον «Κόσμο του Ούζου»

Ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2023

Ρεκόρ επισκέψεων στον «Κόσμο του Ούζου»
' χρόνος ανάγνωσης

Στις παρυφές του Πλωμαρίου, τον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, καθώς και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», ένας χώρος γεμάτος μυστικά και αρώματα, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε! Tο μουσείο, που είναι αφιερωμένο στο εθνικό μας απόσταγμα, άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό με επισκέψεις χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων.

Με ξεναγήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χώρο του αποστακτηρίου, ο Κόσμος του Ούζου υποδέχτηκε τον περασμένο Ιούλιο – Αύγουστο πάνω από 3.000 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για το μουσείο. Η φήμη του Μουσείου φαίνεται να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μαζί με το πλέον εθνικό χαρακτηριστικό μας απόσταγμα, καθώς περισσότεροι από το 50% των επισκεπτών κατέφθασαν από χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ, ΗΠΑ Τουρκία, κ.α.) Μεταξύ των επισκεπτών ήταν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι αλλά και youtubers  που πραγματοποίησαν αφιερώματα τόσο για τη Λέσβο όσο και για το Πλωμάρι, και φυσικά ο «Κόσμος του Ούζου» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει καθώς αποτελεί στολίδι του οικισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο «Κόσμος του Ούζου», είναι ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών καθώς προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Γνωρίζουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, το βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας και φυσικά, γεύονται το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου – μαθαίνοντας για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος. Επιπλέον, οι επισκέπτες γνωρίζουν την ιστορία του Ούζου και ακολουθούν βήμα-βήμα τα χνάρια του ιδρυτή, Ισίδωρου Αρβανίτη, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε. Χάρη στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει το Μουσείο, κατέκτησε και το 2022 το βραβείο Travellers' Choice 2022 που προήλθε από τις θετικές κριτικές και βαθμολογίες στην πλατφόρμα του Tripadvisor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει περάσει πλέον τα σύνορα της χώρας μας και μαγεύει κοινό ανά τα μήκη και πλάτη της γης, προάγοντας την ελληνική παράδοση. Έτσι, τη χρονιά που πέρασε, το Μουσείο «ταξίδεψε» και αυτό με τη σειρά του μέχρι το Ισραήλ μεταφέροντας την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσω του site «VirtualTour: Dejavu», στα πλαίσια αφιερώματος για τη Λέσβο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια χρονιά γεμάτη αρώματα και συναισθήματα, οι άνθρωποι του Μουσείου εύχονται μια Καλή Χρονιά.

Ραντεβού στον Κόσμο του Ούζου!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

 

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών