× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρεκόρ επισκέψεων στον «Κόσμο του Ούζου»

Ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2023

Ρεκόρ επισκέψεων στον «Κόσμο του Ούζου»
' χρόνος ανάγνωσης

Στις παρυφές του Πλωμαρίου, τον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, μέσα σ’ έναν πανέμορφο ελαιώνα, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της αποσταγματοποιίας όπου παράγεται το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, καθώς και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», ένας χώρος γεμάτος μυστικά και αρώματα, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε! Tο μουσείο, που είναι αφιερωμένο στο εθνικό μας απόσταγμα, άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό με επισκέψεις χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων.

Με ξεναγήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χώρο του αποστακτηρίου, ο Κόσμος του Ούζου υποδέχτηκε τον περασμένο Ιούλιο – Αύγουστο πάνω από 3.000 επισκέπτες, αριθμός ρεκόρ για το μουσείο. Η φήμη του Μουσείου φαίνεται να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μαζί με το πλέον εθνικό χαρακτηριστικό μας απόσταγμα, καθώς περισσότεροι από το 50% των επισκεπτών κατέφθασαν από χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ολλανδία, Ισραήλ, ΗΠΑ Τουρκία, κ.α.) Μεταξύ των επισκεπτών ήταν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι αλλά και youtubers  που πραγματοποίησαν αφιερώματα τόσο για τη Λέσβο όσο και για το Πλωμάρι, και φυσικά ο «Κόσμος του Ούζου» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει καθώς αποτελεί στολίδι του οικισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο «Κόσμος του Ούζου», είναι ένα Μουσείο υψηλών προδιαγραφών καθώς προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι αισθήσεων στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά και μηχανήματα επικόλλησης. Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Γνωρίζουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, το βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου που καλλιεργείται στα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας και φυσικά, γεύονται το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη Ούζο Πλωμαρίου – μαθαίνοντας για τον ιδανικό τρόπο σερβιρίσματος. Επιπλέον, οι επισκέπτες γνωρίζουν την ιστορία του Ούζου και ακολουθούν βήμα-βήμα τα χνάρια του ιδρυτή, Ισίδωρου Αρβανίτη, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε. Χάρη στην εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει το Μουσείο, κατέκτησε και το 2022 το βραβείο Travellers' Choice 2022 που προήλθε από τις θετικές κριτικές και βαθμολογίες στην πλατφόρμα του Tripadvisor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει περάσει πλέον τα σύνορα της χώρας μας και μαγεύει κοινό ανά τα μήκη και πλάτη της γης, προάγοντας την ελληνική παράδοση. Έτσι, τη χρονιά που πέρασε, το Μουσείο «ταξίδεψε» και αυτό με τη σειρά του μέχρι το Ισραήλ μεταφέροντας την ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, μέσω του site «VirtualTour: Dejavu», στα πλαίσια αφιερώματος για τη Λέσβο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια χρονιά γεμάτη αρώματα και συναισθήματα, οι άνθρωποι του Μουσείου εύχονται μια Καλή Χρονιά.

Ραντεβού στον Κόσμο του Ούζου!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα λόγια για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου:

 

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Η εταιρία, είναι 100% ελληνική και παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με την εξαγωγική δραστηριότητα να επεκτείνεται διαρκώς, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε αλυσίδες τροφίμων και ποτών, σημεία λιανικής πώλησης και εστιατόρια, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραία ξηρασία στη Λέσβο

Κανονικές οι συνθήκες στη Σάμο, πιο ξερικές σε Χίο και Λήμνο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Φιλοτελική Λέσβος»

Αφιερωμένο στα γραμματόσημα και την ταχυδρομική ιστορία του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Με λαμπρότητα τα Γενέθλια της Θεοτόκου στην Παναγιούδα

Πλήθος πιστών, παρουσία τοπικών αρχών και συμβολή εθελοντών στις ιερές εκδηλώσεις της Ενορίας
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στο έργο ηλεκτροφωτισμού του Σκοπέλου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον γεωγραφικό αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο της κοινότητας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας