× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Φέτος τις απόκριες, πάμε Δυτική Λέσβο!

Καρναβαλικές παρελάσεις, κρυμμένοι θησαυροί, σάτιρα, κουδουνάτοι, γιουρούκηδες, πάρτι και πολλά ακόμη σε 7 κοινότητες του Δήμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα από την αντιδήμαρχο Ζαχαρούλα Ιωακείμ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2023

Φέτος τις απόκριες, πάμε Δυτική Λέσβο!

Καρναβαλικές και αποκριάτικες εκδηλώσεις σε 7 δημοτικές κοινότητες, συνδιοργανώνει με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους των περιοχών αυτών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το Σεπτέμβριο του 2019. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ το 2020 όταν ξεκινούσαν οι πρώτες καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησε και η πανδημία του κορονοϊού οπότε υπήρξε ολική απαγόρευση. «Το μόνο που προλάβαμε να κάνουμε, είπε, ήταν κάποιες εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη». 

Φέτος ωστόσο που είναι η πρώτη χρονιά κανονικότητας για τον εορτασμό της Αποκριάς, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ετοιμάζεται να γιορτάσει το καρναβάλι με πολλές εκδηλώσεις, παρελάσεις καρναβαλιστών, πάρτι, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και σατυρικές παραστάσεις σε Μήθυμνα, Μεσότοπο, Αγία Παρασκευή, Καλλονή, Παράκοιλα,  Στύψη και Πολιχνίτο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε η κ. Ιωακείμ αναφερόμενη αναλυτικά στο πρόγραμμα κάθε περιοχής και στις ημέρες που θα γίνουν οι εκδηλώσεις, θα υπάρχει ποικιλία εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με πολύ κέφι, σάτιρα και ευρηματικότητα. «Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε, στηρίζει όλους τους συλλόγους που θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις τις απόκριες, με κάλυψη σημαντικών εξόδων στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν.  Στόχος μας είναι μέσα από τις καρναβαλικές αυτές εκδηλώσεις να προσφέρουμε χαρά στους συμπολίτες μας αναπτύσσοντας παράλληλα το πνεύμα της συνεργασίας και τους εθελοντισμού».

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Δυτική Λέσβο υπό την αιγίδα του Δήμου είναι οι εξής:

Μήθυμνα: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου-  Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολιχνίτος:  Κυριακή 19 Φεβρουαρίου- Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου - Σατυρική παράσταση στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου στις 7 το απόγευμα,  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Καρναβαλική παρέλαση με άρματα στις 3 το μεσημέρι.

Μεσότοπος:  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Καυστική σάτιρα της επικαιρότητας, οργανωμένα γκρουπ καρναβαλιστών, κουδουνάτοι κεράσματα με κολοκυθόπιτα κ.λπ.

Αγία Παρασκευή: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου – Αποκριάτικο θεατρικό έργο στο μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στις 6.30 το απόγευμα. Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – γλέντι στην πλατεία του χωριού με τους «Γιουρούκηδες» το μεσημέρι. Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – Παραδοσιακή παρέλαση με άρματα και αποκριάτικα σκετς στις 11.30 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στύψη : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Το παραδοσιακό Στυψιανό καρναβάλι με σάτιρα στις 12 το μεσημέρι.

Παράκοιλα: Κυριακή 27 Φεβρουαρίου – Ζαχαρομουτζουρώματα – παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών με αλευροπόλεμο και ζαχαροπόλεμο. Διαγωνισμός χαρταετού και μπουφές με πλούσια εδέσματα. Πάρτι με DJ που θα παίζει μουσική

Καλλονή: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου – Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, κατασκευές με αποκριάτικη θεματολογία, αποκριάτικο πάρτι με Dj. Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – Αποκριάτικη παρέλαση από γκρουπ μαθητών και εθελοντών στις 3.30 το μεσημέρι. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τα σχολεία της Καλλονής και θα καταλήξει στο λουτρό όπου θα γίνει πάρτι με κλόουν και dj.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 5ο Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024

Για την Εφαρμοσμένη Ιχθυολογία, Ωκεανογραφία και το Υδάτινο Περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Σπυρόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία την Τρίτη 14 Μαΐου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Mουτζούρη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ραχμί Κοτς στην Τουρκία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επίσης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αϊβαλιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, έτρεξαν για τη ζωή

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Lesvos Runners και ο Δήμος Μυτιλήνης στα Τσαμάκια