× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βρείτε τρόπο να σώσετε το Μιχαλέλειο»

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και την Υφυπουργό Πρόνοιας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γηροκομείο Πλωμαρίου έστειλε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/2/2023

«Βρείτε τρόπο να σώσετε το Μιχαλέλειο»
φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη του Γιάννη Μπουνρού στο Μιχαλέλειο
' χρόνος ανάγνωσης

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και την Υφυπουργό Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην χρηματοδότηση του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας στο Πλωμάρι – με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μυτιλήνης - και την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης για τη διάσωση του Ιδρύματος και του πολύτιμου κοινωνικού έργου που προσφέρει.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρει στην επιστολή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου επιτελεί επί σειρά ετών, με εξαιρετική συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, πολύτιμο κοινωνικό έργο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που διαμένουν σε αυτό.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, ο Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα χρηματοδότησης λόγω πλημμελών και λανθασμένων χειρισμών του Δήμου Μυτιλήνης ως προς τη μεταβίβαση της διοίκησής του στην Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου, ώστε να προχωρήσει ακολούθως και η διαδικασία αδειοδότησής του. Η πρόσφατη ακύρωση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης για χρηματοδότηση του ιδρύματος, λόγω ελλιπούς τεκμηρίωσης της προγραμματικής σύμβασης που πρότεινε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Διοίκηση του γηροκομείου, αποτελεί  μια ακόμα επιβεβαίωση της έλλειψης αποφασιστικότητας για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνεται ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία του ιδρύματος και η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους 26 τρόφιμους - παρά την οριακή οικονομική του κατάσταση – οφείλεται στις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και των μελών της Διοίκησης, που παραμένουν απλήρωτοι.  

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η συνέχεια του ως άνω αδιεξόδου και η μη εξεύρεση λειτουργικής λύσης από την κυβέρνηση, πλέον, θα οδηγήσει στο απαράδεκτο και κοινωνικά επιζήμιο κλείσιμο του Γηροκομείου για ένα συνολικό ποσό υποχρεώσεων που δεν υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Απευθύνομαι σ’ εσάς, διότι έχετε ενημερωθεί σε προηγούμενη φάση από τοπικούς φορείς για το ζήτημα αυτό. Με δεδομένη την κοινή παραδοχή ότι είναι αδιανόητο να κλείσει ένα ίδρυμα που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο του Πλωμαρίου και του νησιού μας συνολικά, παρέχοντας φροντίδα σε ευάλωτους συμπολίτες μας και εργασία σε συμπολίτισσές μας που εξασκούν με αφοσίωση τα καθήκοντά τους, σας καλώ να προβείτε σε όλες τις ενδεδειγμένες και απαραίτητες βοηθητικές ενέργειες, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της χρηματοδότησης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν σας ζητώ, φυσικά, να παρακάμψετε την κείμενη νομοθεσία περί αδειοδότησης και χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. Αυτό που ζητώ, ενώνοντας τη φωνή μου με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, είναι να αναζητήσετε άμεσα σύννομους τρόπους για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος, ώστε να διασωθεί.”

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια

Για να δει από κοντά τις εργασίες κατασκευής τμήματος πλακόστρωτου στον δρόμο που διέρχεται από την αγορά και οδηγεί στο Αρχαίο Υδραγωγείο
Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος

Συγχαρητήρια από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου για την επιτυχία στις εξετάσεις αξιολόγησης
Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία

Έμφαση στην ενίσχυση του μηχανισμού, τον συντονισμό φορέων και τα νέα μέσα για τη φετινή περίοδο
Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά

Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τους Δήμους
2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσιμεντόστρωση στο Πυργί

Υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
Τσιμεντόστρωση στο Πυργί
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ

Εκδήλωση στη Λήμνο
«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια

Όσα ανέλυσαν στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ για την επόμενη μέρα
Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια
ΧΩΡΙΑ

2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό

Μετά από βλάβη που σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση στις καθημερινές εκκλήσεις των πολιτών για αποκατάσταση της ζημιάς. Σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής
2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των ακτών ενώ φέτος αναμένεται να προστεθούν και νέα μηχανήματα για Άτομα με Αναπηρία σε 4 τουλάχιστον παραλίες
Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες
ΥΓΕΙΑ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια

Ενημέρωση από ειδικούς και δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Πέμπτη 30 Απριλίου
Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης

Συνάντησαν τον Παναγιώτη Χριστόφα στο γραφείο του και συζήτηση μαζί του για το σχολείο και τη γειτονιά τους
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης