× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν δίνω μάχη για την έδρα, αλλά για τον τόπο και τον χώρο μου»

Για την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές μίλησε στο «Ν» η Βάσω Χοχλάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2023

«Δεν δίνω μάχη για την έδρα, αλλά για τον τόπο και τον χώρο μου»
' χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί να φέρει με τιμή το όνομα του πατέρα της, όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν ασχολείται με την πολιτική από μικρό κορίτσι λόγω της κληρονομιάς της, ούτε για να πετύχει την πολυπόθετη γυναικεία ποσόστωση το ψηφοδέλτιο που ανέκαθεν στήριζε. Η Βάσω Χοχλάκα, μέλος της Κεντρικης Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η Βάσω Χοχλάκα έχει θητεύσει σε θέσεις ευθύνης, είτε ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, είτε ως πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού και Αθλητισμού των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ερχόμενη πιο κοντά και με τον χώρο του αθλητισμού και τις ανάγκες του, είτε ως πρόεδρος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου αναγνώρισε την πολύτιμη συνεισφορά των εργαζομένων που για καιρό έδιναν αγώνες για να μονιμοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2015 ήρθε πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, και επιμένει στον συγκεκριμένο χώρο γιατί όπως εκτιμά έχει προτάσεις για το σήμερα, δεν υπηρετεί τη δεξιά πολιτική της ΝΔ ούτε την «ανέξοδη αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείσα να απαντήσει αν το ΠΑΣΟΚ έχει ελπίδες να «καταλάβει» την τρίτη έδρα του Νομού Λέσβου από το ΚΚΕ, τόνισε ότι δεν δίνει τη μάχη για την έδρα με το ΚΚΕ, αλλά για τον τόπο μας και τον χώρο της, το ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλησε να σχολιάσει τα κακώς κείμενα του συνυποψηφίου της στο ψηφοδέλτιο κ. Μαμάκου όταν εκείνη ανέλαβε πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού, ούτε την κυβίστηση που έκανε εκείνος ψηφίζοντας υπέρ της Βάστριας. Εξάλλου η ίδια επανέλαβε ότι από την αρχή στηρίζει ένα μικρό κέντρο καταγραφής αιτούντων άσυλο και παρέθεσε και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και την εργασία, αλλά και για τα τρία νησιά του Νομού Λέσβου.

"Αξίζει στον ελληνικό λαό ένα κράτος διαφάνειας, ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, απρόσκοπτη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά και στο θεμελιώδες που είναι η υγεία", ανέφερε.
Η υποψήφια βουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως αγωνίζεται για την έδρα, και καλεί τους πολίτες να την στηρίξουν για να εκπροσωπήσει τον τόπο και τον πολιτικό της χώρο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου