× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λέσβο για εργαστήριο η WWF Ελλάς

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον χώρο OpenSpace στη Μυτιλήνη δράση για την ενεργοποίηση των πολιτών στα θέματα περιβάλλοντος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2023

Στη Λέσβο για εργαστήριο η WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ταξιδεύουν μέσα στις επόμενες ημέρες στη Λέσβο για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού εργαστηρίου και τη συγκρότηση ομάδων εργασίας που στόχο έχει να ενισχύσει τη δημόσια συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πολίτες για το περιβάλλον: Η εκπαίδευση ως εργαλείο αποτελεσματικής συμμετοχής στα κοινά και στη λήψη αποφάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά  την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (10 και 12/12/2022), την Κοζάνη (26/1) και τη Θεσσαλονίκη (28/1), στα οποία συμμετείχαν συνολικά περί τους 90 ενεργούς πολίτες και εκπροσώπους τοπικών περιβαλλοντικών ομάδων, της επιστημονικής κοινότητας και δημόσιων φορέων, έρχεται η σειρά της Λέσβου. Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στον χώρο OpenSpace στη Μυτιλήνη από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.. Για να συμμετάσχετε, χρειάζεται να κάνετε προεγγραφή μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

https://citizens4environment.wwf.gr/ekpaideutiko-ergasthrio-kai-sugkrothsh-omadas-ergasias-sthn-mutilhnh/

Συνολικά θα διεξαχθούν 5 εργαστήρια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Το επόμενο εργαστήριο, το οποίο είναι και το τελευταίο, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης (18/2).

Αντικείμενο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων είναι η γνωριμία και εξοικείωση με τις διαδικασίες δημόσιας συμμετοχής που αφορούν στα περιβαλλοντικά θέματα. Συγκεκριμένα, εθνικές και τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών, περισσότερο ή λιγότερο εξοικειωμένες με τις διαδικασίες δημόσιας συμμετοχής, θα μπορέσουν μέσω των εργαστηρίων να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αλληλοδιδαχθούν σχετικά με το πώς μπορούν να συμμετάσχουν τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά στη διαμόρφωση αποφάσεων για τα περιβαλλοντικά θέματα που τους αφορούν. Παράλληλα, δημιουργείται μία ομάδα εργασίας, όπου εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν τα εμπόδια που προκύπτουν κατά τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και κατευθύνσεις για την βελτίωση του σχετικού θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου για τη δημόσια συμμετοχή στα περιβαλλοντικά θέματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ