× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου;»

Ερώτηση στον Υπουργό Υγειας από τη βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2023

«Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου;»

Τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, φέρνει στη βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με επίκαιρη ερώτησή της στον Υπουργό Υγείας. 

Αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Με το χειρότερο τρόπο αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά οι εγκληματικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία στο νησί της Λέσβου, όταν ένα βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό με ιδιωτικό μέσο στο Κ.Υ. Πολιχνίτου, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην περιοχή και το ΕΚΑΒ έπρεπε να πάει από τη Μυτιλήνη. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης με οδηγούς και διασώστες στα ασθενοφόρα ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια και ασφάλεια όλες οι βάρδιες. Οι 5 συνολικά οδηγοί που υπηρετούν, από τους οποίους μόνο ένας είναι μόνιμος και ένας έχει έρθει με μετακίνηση από το Κ.Υ. Πλωμαρίου, δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη των βαρδιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σταθερά ακάλυπτες βάρδιες κάθε μήνα και να έχουν συσσωρευτεί αδιάθετες άδειες 2 ετών για τους εργαζόμενους. Επίσης δεν υπάρχουν διασώστες ώστε να μπορούν άμεσα να συνδράμουν στα περιστατικά.

Οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι τεράστιοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Κ.Υ. Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, μίας περιοχής άνω των 4.500 κατοίκων, που διπλασιάζονται σχεδόν το καλοκαίρι. Ενώ σε μια περιοχή όπου λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο-λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, μεταξύ πολλών άλλων ελλείψεων ειδικοτήτων, κενή παραμένει και η θέση παιδιάτρου, με το τεράστιο αυτό κενό ανεπαρκώς να μπαλώνεται με επίσκεψη παιδιάτρου από το Κ.Υ. Πλωμαρίου μία μόνο φορά το μήνα. Μια μόνο φορά το μήνα επισκέπτεται το ΚΥ επίσης γυναικολόγος και ορθοπεδικός. Επίσης σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στους παθολόγους αφού με το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτονται πλήρως και με ασφάλεια οι βάρδιες. Ταυτόχρονα σε αχρησία παραμένουν τα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα λόγω της έλλειψης ακτινολόγου, ενώ τραγικά υποστελεχωμένο είναι και το μικροβιολογικό.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, με την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, εξαναγκάζοντας το λαό να απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας πληρώνοντας αδρά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση  ώστε:

- Να στελεχωθεί το Κ.Υ. Πολιχνίτου πλήρως με μόνιμους οδηγούς ασθενοφόρων, ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι βάρδιες, αλλά και να προσληφθούν διασώστες για την άμεση συνδρομή στα έκτακτα περιστατικά.

- Να στελεχωθεί το ΚΥ Πολιχνίτου με όλο το αναγκαίο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, καθώς και να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που εργάζεται ήδη σε αυτό, με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τότε κληθήκαμε να νικήσουμε. Τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε»

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Παπαχελά και την Καθημερινή, ο Κ. Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να τον ξαναψηφίσουν, αν επιθυμούν να κυβερνήσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν οι «300» των εκλογών της 21ης Μαΐου

Ορκίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πορεία ειρήνης από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη

Διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου με συμμετοχή πολλών κατοίκων της Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μεγαλειώδης, αλλά βουβή νίκη της ΝΔ, η κρίση ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και η ευκαιρία του ΚΚΕ

Ο Δρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρης Μάντζαρης σχολιάζει στο «Ν» το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, τα αναμενόμενα και τα παράδοξά της
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Οι Τούρκοι της Μυτιλήνης, ψήφισαν στο Αϊβαλί!

Το «Ν» στην εκλογική μάχη Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου στην απέναντι πόλη, μαζί με Τούρκους πολίτες που ζουν στη Μυτιλήνη και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, στη σκιά μιας κατεστραμμένης οικονομίας
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η νέα εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να μιλήσει στους πολίτες με έναν ενιαίο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο
ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Οι βουλευτές δεν εκλέγονται με σταυρό προτίμησης αλλά κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κατασκευάζεται με καθυστέρηση 20 ετών

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του ισόπεδου οδικού κόμβου στην βόρεια είσοδο της Μυτιλήνης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παντρεύτηκε η Μαρία Κομνηνάκα

Σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο Δημαρχείο Μυτιλήνης
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Ασφαλτοστρώνεται ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Τέσσερις διαδρομές σε εξέλιξη και ξεκινά η βελτίωση άλλων οκτώ αγροτικών δρόμων
ΧΩΡΙΑ

Ξεκίνησαν οι πολυπόθητες εργασίες στο Πολυκέντρο Μανταμάδου

Αίτημα ετών για την ανακατασκευή του γίνεται πράξη