× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου;»

Ερώτηση στον Υπουργό Υγειας από τη βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2023

«Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου;»

Τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, φέρνει στη βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με επίκαιρη ερώτησή της στον Υπουργό Υγείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Με το χειρότερο τρόπο αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά οι εγκληματικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία στο νησί της Λέσβου, όταν ένα βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό με ιδιωτικό μέσο στο Κ.Υ. Πολιχνίτου, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην περιοχή και το ΕΚΑΒ έπρεπε να πάει από τη Μυτιλήνη. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης με οδηγούς και διασώστες στα ασθενοφόρα ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια και ασφάλεια όλες οι βάρδιες. Οι 5 συνολικά οδηγοί που υπηρετούν, από τους οποίους μόνο ένας είναι μόνιμος και ένας έχει έρθει με μετακίνηση από το Κ.Υ. Πλωμαρίου, δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη των βαρδιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σταθερά ακάλυπτες βάρδιες κάθε μήνα και να έχουν συσσωρευτεί αδιάθετες άδειες 2 ετών για τους εργαζόμενους. Επίσης δεν υπάρχουν διασώστες ώστε να μπορούν άμεσα να συνδράμουν στα περιστατικά.

Οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι τεράστιοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Κ.Υ. Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, μίας περιοχής άνω των 4.500 κατοίκων, που διπλασιάζονται σχεδόν το καλοκαίρι. Ενώ σε μια περιοχή όπου λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο-λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, μεταξύ πολλών άλλων ελλείψεων ειδικοτήτων, κενή παραμένει και η θέση παιδιάτρου, με το τεράστιο αυτό κενό ανεπαρκώς να μπαλώνεται με επίσκεψη παιδιάτρου από το Κ.Υ. Πλωμαρίου μία μόνο φορά το μήνα. Μια μόνο φορά το μήνα επισκέπτεται το ΚΥ επίσης γυναικολόγος και ορθοπεδικός. Επίσης σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στους παθολόγους αφού με το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτονται πλήρως και με ασφάλεια οι βάρδιες. Ταυτόχρονα σε αχρησία παραμένουν τα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα λόγω της έλλειψης ακτινολόγου, ενώ τραγικά υποστελεχωμένο είναι και το μικροβιολογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, με την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, εξαναγκάζοντας το λαό να απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας πληρώνοντας αδρά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση  ώστε:

- Να στελεχωθεί το Κ.Υ. Πολιχνίτου πλήρως με μόνιμους οδηγούς ασθενοφόρων, ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι βάρδιες, αλλά και να προσληφθούν διασώστες για την άμεση συνδρομή στα έκτακτα περιστατικά.

- Να στελεχωθεί το ΚΥ Πολιχνίτου με όλο το αναγκαίο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, καθώς και να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που εργάζεται ήδη σε αυτό, με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017