× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου;»

Ερώτηση στον Υπουργό Υγειας από τη βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2023

«Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου;»
' χρόνος ανάγνωσης

Τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, φέρνει στη βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με επίκαιρη ερώτησή της στον Υπουργό Υγείας. 

Αναφέρει μεταξύ άλλων: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με το χειρότερο τρόπο αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά οι εγκληματικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία στο νησί της Λέσβου, όταν ένα βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό με ιδιωτικό μέσο στο Κ.Υ. Πολιχνίτου, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην περιοχή και το ΕΚΑΒ έπρεπε να πάει από τη Μυτιλήνη. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η αναγκαιότητα της πλήρους στελέχωσης με οδηγούς και διασώστες στα ασθενοφόρα ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια και ασφάλεια όλες οι βάρδιες. Οι 5 συνολικά οδηγοί που υπηρετούν, από τους οποίους μόνο ένας είναι μόνιμος και ένας έχει έρθει με μετακίνηση από το Κ.Υ. Πλωμαρίου, δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη των βαρδιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σταθερά ακάλυπτες βάρδιες κάθε μήνα και να έχουν συσσωρευτεί αδιάθετες άδειες 2 ετών για τους εργαζόμενους. Επίσης δεν υπάρχουν διασώστες ώστε να μπορούν άμεσα να συνδράμουν στα περιστατικά.

Οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι τεράστιοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Κ.Υ. Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, μίας περιοχής άνω των 4.500 κατοίκων, που διπλασιάζονται σχεδόν το καλοκαίρι. Ενώ σε μια περιοχή όπου λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο-λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, μεταξύ πολλών άλλων ελλείψεων ειδικοτήτων, κενή παραμένει και η θέση παιδιάτρου, με το τεράστιο αυτό κενό ανεπαρκώς να μπαλώνεται με επίσκεψη παιδιάτρου από το Κ.Υ. Πλωμαρίου μία μόνο φορά το μήνα. Μια μόνο φορά το μήνα επισκέπτεται το ΚΥ επίσης γυναικολόγος και ορθοπεδικός. Επίσης σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στους παθολόγους αφού με το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτονται πλήρως και με ασφάλεια οι βάρδιες. Ταυτόχρονα σε αχρησία παραμένουν τα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα λόγω της έλλειψης ακτινολόγου, ενώ τραγικά υποστελεχωμένο είναι και το μικροβιολογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση της υγείας, με την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή, εξαναγκάζοντας το λαό να απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας πληρώνοντας αδρά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση  ώστε:

- Να στελεχωθεί το Κ.Υ. Πολιχνίτου πλήρως με μόνιμους οδηγούς ασθενοφόρων, ώστε να μπορούν να καλύπτονται με επάρκεια όλες οι βάρδιες, αλλά και να προσληφθούν διασώστες για την άμεση συνδρομή στα έκτακτα περιστατικά.

- Να στελεχωθεί το ΚΥ Πολιχνίτου με όλο το αναγκαίο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, καθώς και να μονιμοποιηθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που εργάζεται ήδη σε αυτό, με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας

Στη Λέσβο οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χίου και Σάμου μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Βουτσινά με επίκεντρο τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση
Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο χτίζουν νέα θαλάσσια γέφυρα συνεργασίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έρχεται νέος περιφερειακός δρόμος για το Πλωμάρι

«Ο νέος δρόμος θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στον οικισμό» αναφέρει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης
Έρχεται νέος περιφερειακός δρόμος για το Πλωμάρι
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Χωρίς απαντήσεις για Βάστρια και Καρά Τεπέ η επίσκεψη Βολουδάκη

Αόριστες διαβεβαιώσεις για ροές και επιστροφές, καμία δέσμευση και χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο για τις δομές της Λέσβου
Χωρίς απαντήσεις για Βάστρια και Καρά Τεπέ η επίσκεψη Βολουδάκη
ΑΓΟΡΑ

Συνάντηση για τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης

Με την «Ασπίδα» συναντήθηκε η διοίκηση του Επιμελητηρίου- Και ημερίδα για το ΓΕΜΗ
Συνάντηση για τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Πάρης Βουνατσής παραμένει πρόεδρος στη Συνύπαρξη

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ..Σ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 3 και 4 Μαρτίου μαζί με τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή
Ο Πάρης Βουνατσής παραμένει πρόεδρος στη Συνύπαρξη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η φτώχεια στη Μυτιλήνη μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που τη βιώνουν

Στην κάμερα του «Ν» μιλούν εργαζόμενοι στις δομές του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Περιγράφουν με αξιοπρέπεια τις ανθρώπινες στιγμές των συμπολιτών μας που είναι σε μεγάλη ανάγκη
Η φτώχεια στη Μυτιλήνη μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που τη βιώνουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από την προπαγάνδα του πολέμου στην ακρίβεια της καθημερινότητας

Η αθέατη πλευρά της ενημέρωσης, της ακρίβειας και των αλλαγών στην ιδιωτική ζωή στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει»
Από την προπαγάνδα του πολέμου στην ακρίβεια της καθημερινότητας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ βλέπει η Κομνηνάκα

Η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ, ζήτησε επιστροφή περίπου 1 δισ. ευρώ στους βιοπαλαιστές αγρότες και κάλεσε σε αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στο σύστημα αγροτικών ενισχύσεων
Συγκάλυψη στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ βλέπει η Κομνηνάκα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημερίδα για τον Αυτισμό στο Πλωμάρι

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, το Oxygen Academy και ο Σύλλογος Συνεξέλιξης διοργανώνουν εκδήλωση στις 14 Μαρτίου στις 18.00 στο Πολύκεντρο με ομιλίες ειδικών, ανοιχτό διάλογο και παράλληλες δράσεις για παιδιά
Ημερίδα για τον Αυτισμό στο Πλωμάρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα από την αντιπολίτευση για την προμήθεια ανταλλακτικών στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Νέα δράση - νέος Δήμος», του Πανάγου Κουφέλου
Ερωτήματα από την αντιπολίτευση για την προμήθεια ανταλλακτικών στον Δήμο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Περιήγηση στις άγριες ορχιδέες και το Απολιθωμένο Δάσος

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας προσκαλεί το κοινό το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Πάρκο της «Κύριας Απολιθωμένης»
Περιήγηση στις άγριες ορχιδέες και το Απολιθωμένο Δάσος
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο

Από τον Δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μνημείων στις 18 Απριλίου
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο