× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συζήτησαν για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, χωρίς να βγάλουν απόφαση

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, μετά από πρόταση της περιφερειακής Συμβούλου Μαρία Νικολάρα με αφορμή την κινητοποίηση των κατοίκων του Πολιχνίτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2023

Συζήτησαν για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, χωρίς να βγάλουν απόφαση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου με αφορμή την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη από τους κατοίκους της περιοχής, συζητήθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου μετά από πρόταση που κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος της «Συμπαράταξης Πολιτών» Μαρία Νικολάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κατέθεσαν διάφορες προτάσεις που αφορούν την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και τρόπους με τους οποίους μπορεί να πιεσθεί η κυβέρνηση για να στηρίξει την υγεία και κυρίως τις μικρές δημόσιες δομές της επαρχίας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης εκτός από την έκδοση ψηφίσματος πρότεινε να αγοραστεί με χρήματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εξοπλισμός και ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, μέσα από τον κωδικό covid όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις.

Η πρόταση Βαλσαμίδη αν και δεν απορρίφθηκε ως ιδέα, εντούτοις πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι δεν είναι δουλειά και αρμοδιότητα της Περιφερειακής Αρχής να ασκεί πολιτική για την Υγεία, τη στιγμή μάλιστα που έχει περικοπεί από την πολιτεία μεγάλο ποσοστό των πόρων της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», Γιάννης Σπιλάνης, πρότεινε άμεσα να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ώστε να μπούνε στο τραπέζι όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Βόρειο Αιγαίο, στα μικρά και μεγάλα νησιά». 

Στην τοποθέτησή του ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός αναφέρθηκε στα περιστατικά θανάτου δύο ανθρώπων από την περιοχή εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου και πρότεινε τον προγραμματισμό συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ενίσχυσης όλων των Κέντρων Υγείας των νησιών μας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης επισήμανε ότι το πρόβλημα του Πολιχνίτου σχετίζεται κυρίως με την υποστελέχωσή του και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η πολιτεία. Τόνισε ότι επικουρικά η Περιφέρεια μπορεί να στηρίξει την κατάσταση, ωστόσο πρόσθεσε δεν μπορεί να επωμισθεί όλο το βάρος λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόφαση για το θέμα τελικά δεν ελήφθη ούτε και ανακοινώθηκε επίσημα η έκδοση κάποιου ψηφίσματος. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος