ΕΠΑΣ: Εκπαιδευτικές δράσεις για τους σπουδαστές τυροκομίας
Στο Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος Λέσβου οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που διενεργείται ο έλεγχος στη ποιότητα νωπού γάλακτος μέσω των αναλύσεων
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2023

Οι σπουδαστές του τμήματος Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νωπού Γάλακτος Λέσβου (Ε.Ε.Π.Ν.Γ) του ΕΛΓΟ – Δήμητρα και ενημερώθηκαν για το τρόπο που διενεργείται ο έλεγχος στη ποιότητα νωπού γάλακτος μέσω των αναλύσεων.
Οι σπουδαστές κατανόησαν το σημαντικό ρόλο που έχει το Εργαστήριο σε ότι αφορά τη παρακολούθηση και επαλήθευση των απαιτήσεων της κοινοτικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την ποιότητα του παραγόμενου γάλακτος, ασκώντας με επιτυχία τον εποπτικό ρόλο που απαιτείται και την απαραίτητη υποστήριξη στην ανάπτυξη του κλάδου της ελληνικής γαλακτοκομίας.
Άντλησαν πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι παραγωγοί γάλακτος να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων της κτηνοτροφικής τους μονάδας μέσω του πληροφοριακού συστήματος, με την εφαρμογή «ΑΡΤΕΜΙΣ», λαμβάνοντας πληροφορίες κάθε δειγματοληψίας για να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες αν χρειάζεται με σκοπό βελτίωση της ποιότητας του νωπού γάλακτος.