× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έστειλαν sms με παραποιημένο το emvolio.gov

Την παραίτηση του υπουργού Ψιηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Ραγκούσης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2023

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έστειλαν sms με παραποιημένο το emvolio.gov

Ο Πιερρακάκης να έρθει να δώσει εξηγήσεις εκτός αν προτιμά απευθείας να στείλει την παραίτησή του τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας avgi.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στην πολύ σοβαρή καταγγελία ότι πολίτης λίγο πριν λάβει το sms υπενθύμισης για τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, δέχτηκε μολυσμένο μήνυμα με το παράνομο λογισμικό Predator, προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης. Ο ίδιος λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά της κυβέρνησης, μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση 6 επιπλέον ατόμων από την ΕΥΠ, περιέγραψε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να απαντήσει πώς έγινε η διαρροή των πληροφοριών από το gov.gr και ο πολίτης ενώ περίμενε να λάβει sms υπενθύμισης για να προχωρήσει σε εμβολιασμό με αναμνηστική δόση, αντί να λάβει το κανονικό μήνυμα στο κινητό του, πήρε μολυσμένο sms με Predator, το οποίο οδηγούσε σε παραποιημένη ηλεκτρονική διεύθυνση με το gov.gr.

Επιπλέον, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι ο πολίτης πάτησε το link με αποτέλεσμα να μολυνθεί το κινητό του. Ο κ. Πιερρακάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις, εκτός αν προτιμά να στείλει την παραίτησή του, σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε τη ΝΔ να δώσει εξηγήσεις και για την αποκάλυψη της συνεργασίας της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2018 και μέχρι τις εκλογές του 2019, με ρουμανική εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας, Majoritas, η οποία ειδικεύεται σε στρατηγικές πολιτικής στόχευσης ψηφοφόρων με τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Υπενθυμίζεται, ότι όπως δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης, η Majoritas πανηγύριζε ότι βοήθησε τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές του 2019, ουσιαστικά, μέσω χειραγώγησης πολιτών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη