× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναμένουμε η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη να υψώσει ανάστημα για τη Βάστρια»

Συνάντηση του Γιάννη Μπουρνού με τους Προέδρους Πηγής και Κώμης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2023

«Αναμένουμε η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη να υψώσει ανάστημα για τη Βάστρια»

Με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Πηγής, Μιλτιάδη Αντωνίου και Κώμης, Χρήστο Τσιβγούλη, συναντήθηκε στην Πηγή ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρη Ζαχαριάδη και το μέλος του Συντονιστικού της ΝΕ Λέσβου του Κόμματος και Δημοτικό Σύμβουλο Μυτιλήνης, Κώστα Αστυρακάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επιμέρους προβλήματα των δύο κοινοτήτων, που αισθάνονται εγκαταλελειμμένες από τον Δήμο Μυτιλήνης, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το υπό κατασκευή νέο ΚΥΤ στη Βάστρια.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Μπουρνούς σχολίασε:
«Ο κ. Μηταράκης, σε σύμπραξη με τον κ. Αθανασίου και τον κ. Κύτελη, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κατασκευάσει ο «εθνικός εργολάβος» το νέο ΚΥΤ χωρητικότητας 5000 ανθρώπων στη Βάστρια. Δίπλα στον δασικό πνεύμονα του νησιού μας και σε περιοχή Natura. Ήταν, όμως, τέτοια η λαχτάρα της κυβέρνησης και του Υπουργού να… απορροφήσει τα 87,5 εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να κάνει το νησί μας μόνιμη φυλακή ψυχών της ΕΕ, που από την αρχή του έργου παραβιάστηκαν ή αγνοήθηκαν νόμοι του κράτους, ώστε το νέο ΚΥΤ να εγκαινιαστεί το συντομότερο δυνατό.
Δυστυχώς για τον κ. Μηταράκη και τους ντόπιους συμμάχους του, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και των Κοινοτήτων Κώμης και Ν. Κυδωνιών, στο σκέλος που αφορούσε το δρόμο πρόσβασης στην δομή της Βάστριας, απαγορεύοντας την κατασκευή αυτού μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ακύρωσης, αφού έκρινε ότι η κατασκευή του δρόμου θα οδηγούσε σε μη αναστρέψιμη καταστροφή του δασικού πλούτου και της σπάνιας ορνιθοπανίδας της προστατευόμενης περιοχής.
Επόμενη δοκιμασία για τους κυβερνώντες, η εξέταση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της τεχνικά ανεπαρκούς και Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το νέο ΚΥΤ, που κατατέθηκε μετά την έναρξη κατασκευής του, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να προηγείται οποιασδήποτε άλλης πράξης. Αναμένουμε, η Περιφερειακή Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διαψεύσει έτσι στην πράξη όσα ακούγονται μετά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μουτζούρη με τον κ. Μητσοτάκη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού