× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισόβια κάθειρξη για τον δολοφόνο της Ερατώς!

Μικτό Ορκωτό Χίου: Καταπέλτης και η Εισαγγελέας «Ένοχος όπως κατηγορείται» για τον γυναικοκτόνο που σκότωσε εν ψυχρώ με καραμπίνα τη μάνα του παιδιού του στις 24 Μαΐου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 8/11/2019

Ισόβια κάθειρξη για τον δολοφόνο της Ερατώς!

Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καταδικάστηκε σήμερα ο δολοφόνος της 24χρονης Ερατώς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου, αλλά και σε φυλάκιση τριών ετών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με τους φίλους και συγγενείς της Ερατώς να σηκώνονται και να φωνάζουν στον φονιά, με την είσοδό του στο δικαστήριο. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 8 σήμερα το βράδυ με την πρόταση –καταπέλτη της Εισαγγελέα ότι ο δράστης είναι «ένοχος όπως κατηγορείται» και την απόφαση για ισόβια κάθειρξη που δικαιώνει την οικογένεια της Ερατώς, την ίδια ώρα που το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό: ούτε έντιμου πρότερου βίου ούτε ότι ήταν εν ψυχρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Μπορεί η απόφαση να μην φέρει πίσω τη θανούσα. Τουλάχιστον αποτελεί ηθική δικαίωση για την οικογένεια», δήλωσε πριν από λίγο στο «Ν» από τη Χίο, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ερατώς, Δημήτρης Κουζινόγλου που ανέλαβε την πολιτική αγωγή.

Η περίπτωση της Ερατώς είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από έξι μήνες, καθώς ο εν διαστάσει σύζυγός της στις 24 Μαΐου 2019 εισέβαλε κρυφά στο σπίτι που είχε νοικιάσει η ίδια για κείνη και το παιδί τους στη Χρυσομαλλούσα και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα, ενώ η δίχρονη κορούλα της κοιμόνταν στο διπλανό δωμάτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία μέρα μετά και εν μέσω διαμαρτυρίας εναντίον του γυναικοκτόνου, ο δράστης απολογήθηκε στον Ανακριτή και κρατήθηκε έως σήμερα για τη δικάσιμο. Για την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκήσει έφεση, ωστόσο βάσει της ποινής του θα κρατείται στις φυλακές της Χίου.

Η υπερασπιστική γραμμή του δράστη που κατέπεσε στο δικαστήριο ήταν ότι βρίσκονταν εν βρασμώ ψυχής, καθώς και οι μάρτυρες υπεράσπισης του φονιά κατέθεσαν ότι η Ερατώ «προκαλούσε» με τη συμπεριφορά της.

Μάρτυρας-κλειδί για τη δικαίωση… μετά θάνατον της Ερατώς ήταν ο αδερφικός της φίλος ο οποίος ήταν αυτήκοος μάρτυρας, καθώς τη νύχτα που ο δράστης μπήκε να τη δολοφονήσει, εκείνος άκουσε όλες τις συνομιλίες καθώς και το φονικό μπαμ της καραμπίνας, που άφησε για πάντα ορφανή τη δίχρονη κόρη τους. Κατέθεσαν επίσης ο πατέρας, η μητέρα, ο αδερφός της Ερατώς και φίλοι της, ενώ στο δικαστήριο βρέθηκαν και άλλοι φίλοι της για να στηρίξουν την οικογένεια.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 οι γονείς της Ερατώς έχουν αναλάβει την προσωρινή επιμέλεια της εγγονής τους. Συλλυπητήρια για την Ερατώ έχουν εκφράσει όλοι οι φίλοι της και συνάδελφοί της που μιλούν για κείνη ως βιοπαλαίστρια που βρήκε τραγική κατάληξη, από τον άνθρωπο που είχαν μαζί ένα παιδί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου