× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πυροβόλησαν τον αγαπημένο σκύλο των μαθητών στα Κεραμειά!

Καταγγελία για ακραίο περιστατικό κακοποίησης και πιθανόν δολοφονίας ζώου από κάτοικο της περιοχής. Το ζώο φρόντιζαν για πολύ καιρό οι μαθητές του δημοτικού σχολείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/1/2023

Πυροβόλησαν  τον αγαπημένο σκύλο των μαθητών στα Κεραμειά!

Αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα Κεραμειών εξαιτίας ενός σοβαρού περιστατικού κακοποίησης – πιθανόν και δολοφονίας ενός αδέσποτου σκύλου στο χωριό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο ζώο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήταν ο αγαπημένος σκυλάκος των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής. Τα παιδιά τον είχαν βρει δεμένο και εγκαταλειμμένο αρκετό καιρό πριν. Τον έλυσαν, τον φρόντισαν του έδωσαν τροφή και όνομα. Μαζί με τους δασκάλους τους καθημερινά έπαιζαν με το Μπίνγκο και μάλιστα το ζώο είχε αποκτήσει μεγάλη οικειότητα και αγαπούσε τα παιδιά.

Όταν τα σχολεία έκλεισαν για τις διακοπές, ο σκυλάκος τριγυρνούσε ελεύθερος στο χωριό και όπως αναφέρουν μαρτυρίες ήταν αγαπητός στους κατοίκους οι οποίοι του έδιναν τροφή και νερό. 

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου,  ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες, κι ενώ στην περιοχή που ήταν το σκυλί έπαιζαν παιδιά σε σχετικά μικρή απόσταση, ακούστηκε πυροβολισμός και λίγο αργότερα το ζώο εξαφανίσθηκε. Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση αφού υπήρξαν φήμες ότι κάτοικος της περιοχής μετά τον πυροβολισμό, πήρε το σκύλο, νεκρό ή ζωντανό κανείς δεν είναι σε θέση να πει, και τον έσυρε ως την αποθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα έγινε και καταγγελία επίσημα στις αστυνομικές αρχές για το περιστατικό και συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές με ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο γίνεται προσπάθεια από ορισμένους να διαφοροποιηθούν ή να αποσυρθούν οι καταγγελίες.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει βρεθεί ούτε όπλο στην κατοχή του άνδρα που συνελήφθη ούτε και το ζώο νεκρό ή ζωντανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γονείς που ήρθαν σε επαφή με το «Ν» αναφέρουν ότι τα παιδιά του σχολείου είναι πολύ στενοχωρημένα για το ζώο που χάθηκε το οποίο αγαπούσαν και φρόντιζαν για πολύ καιρό. «Πώς να εξηγήσεις, αναφέρουν χαρακτηριστικά, αυτό που έγινε στα μικρά παιδιά που αναζητούν το φίλο τους για να παίξουν…».  

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό έχει ως εξής: 

«Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου, σχηματίσθηκε χθες (09-01-2023) ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού, για παράβαση νομοθεσίας που αφορά την κακοποίηση ζώων και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, βρισκόμενος σε αγροτική τοποθεσία προχθές (08-01-2023) στην ευρύτερη περιοχή των Κεραμειών στη Λέσβο, πυροβόλησε προς το μέρος αδέσποτου σκύλου.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια